Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Tajne ruske medicine: Medeni eliksiri života

Tajne ruske medicine: Medeni eliksiri života

med-cjediloProizvodi od meda najčešće se koriste u slučaju gripe, prehlade i raznih virusnih infekcija. Osim toga, jačaju imunitet, ubrzavaju zarastanje kostiju nakon prijeloma, ublažavaju bolove nastale uslijed reume i artritisa, reguliraju krvni tlak i snižavaju razinu šećera u krvi

Za matičnu mliječ kažu i da je eliksir života. Ovaj dar iz prirode otklanja nervozu, regulira lučenje hormona, te sprečava infekcije muških i ženskih spolnih organa.

MATIČNA MLIJEČ

Kvaliteta i ljekovitost matične mliječi ovisi prije svega od uzete i prerađene količine polenovog praha, kojeg su preradile pčele hraniteljice.

  • Matični meč se ne guta, nego se drži pod jezikom i tako se polako apsorbira u organizam.

MED

Kombinacija meda, hrena i limuna poboljšava koncentraciju, jača imunološki sustav i topi salo.

  • 125 grama hrena samljeti u blenderu, ubaciti u smjesu tri očišćena limuna, bez koštica i tri žlice meda. Dobro sjediniti, preručiti u zdjelu, poklopiti i držati u hladnjaku.

Uzimati po žličicu dvaput dnevno tijekom tri tjedna uz umjerenu prehranu.

  • Umutiti pola žličice kurkume s jednom žličicom meda. 

Uzimati svako jutro po žličicu prije jela i čirevi će nestati.

PROPOLIS

Propolis uspješno djeluje kao antibiotik. Kako se klinički pokazao učinkovitim protiv desetaka bakterija, mnogi ga smatraju djelotvornim antibiotikom.

  • Liječenja opeklina, raznih rana na koži, zubobolje, upale desni, neprijatnog zadaha, hemoroida …

Propolis odlično djeluje i kod regeneracije tkiva, kod svih složenih poremećaja i bolesti, a posebno kod problema izazvanim stresnim načinom života i toksičnošću okoline, pa može biti koristan svima koji žele smanjiti štetne posljedice svakodnevnog načina života, zbog čega slabi imunitet i organizam postaje podložan brojnim bolestima.

  • U narodnoj medicini, propolis je odavno poznat kao lijek za rane, žuljeve, pa i rak. Primjena propolisa u liječenju uglavnom se temelji na njegovom antibakterijskom djelovanju i to mahom izvana u obliku masti, peroralno u vidu ekstrakta.

Uporaba propolisa, kao i drugih pčelinjih proizvoda u medicini, provodi se pod kontrolom i uz savjet liječnika zbog mogućih alergijskih reakcija.
 
(sputniknews.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,