Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PREMIJER BUGARSKE ODBRUSIO NATO-u: Ne treba nam rat sa Rusima u Crnom moru …

PREMIJER BUGARSKE ODBRUSIO NATO-u: Ne treba nam rat sa Rusima u Crnom moru …

rusija-crno-morePremijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je u ─Źetvrtak da njegova zemlja ne planira se pridru┼żuje predlo┼żenom planu NATO-a za ja─Źanje prisutnosti Saveza u Crnom moru, jer ne ┼żeli rat u regiji, prenijela je agencija Reuters

Ranije je ministar obrane Ukrajine Stepan Poltorak izjavio da Kijev razmatra sa zemljama-─Źlanicama NATO-a svoje sudjelovanje u inicijativama Saveza za ja─Źanje prisutnosti u Crnom moru, ali da ─çe se konkretni detalji o tome pojaviti poslije usvajanja odluke o ovom prisustvu.

Poltorak je dodao da je Ukrajina spremna se pridru┼żiti zajedni─Źkoj crnomorskoj grupaciji Rumunjske, Bugarske i Turske, ako ona bude bila stvorena.

“Uvijek sam govorio da sam ┼żelio vidjeti u Crnom moru ribarske brodove, jahte, velike brodove s turistima, a ne popri┼íte vojnih djelovanja … Nije mi potreban rat u Crnom moru”, rekao je Borisov.

O─Źekuje se da ─çe pitanje ja─Źanja prisutnosti NATO-a u Crnom moru biti ponovno postavljeno u srpnju na summitu Saveza u Var┼íavi.

Svi se ina─Źe pitaju ┼íto Bugarskoj treba ovaj savez sa NATO-om, jer navodno sude─çi prema podacima oko 70% Bugara podr┼żava Rusiju.
 
(sputniknews,vestinet)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,