Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PREMIJER BUGARSKE ODBRUSIO NATO-u: Ne treba nam rat sa Rusima u Crnom moru …

PREMIJER BUGARSKE ODBRUSIO NATO-u: Ne treba nam rat sa Rusima u Crnom moru …

rusija-crno-morePremijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je u četvrtak da njegova zemlja ne planira se pridružuje predloženom planu NATO-a za jačanje prisutnosti Saveza u Crnom moru, jer ne želi rat u regiji, prenijela je agencija Reuters

Ranije je ministar obrane Ukrajine Stepan Poltorak izjavio da Kijev razmatra sa zemljama-članicama NATO-a svoje sudjelovanje u inicijativama Saveza za jačanje prisutnosti u Crnom moru, ali da će se konkretni detalji o tome pojaviti poslije usvajanja odluke o ovom prisustvu.

Poltorak je dodao da je Ukrajina spremna se pridružiti zajedničkoj crnomorskoj grupaciji Rumunjske, Bugarske i Turske, ako ona bude bila stvorena.

“Uvijek sam govorio da sam želio vidjeti u Crnom moru ribarske brodove, jahte, velike brodove s turistima, a ne poprište vojnih djelovanja … Nije mi potreban rat u Crnom moru”, rekao je Borisov.

Očekuje se da će pitanje jačanja prisutnosti NATO-a u Crnom moru biti ponovno postavljeno u srpnju na summitu Saveza u Varšavi.

Svi se inače pitaju što Bugarskoj treba ovaj savez sa NATO-om, jer navodno sudeći prema podacima oko 70% Bugara podržava Rusiju.
 
(sputniknews,vestinet)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,