Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA U OPASNOSTI: Putin naredio iznenadnu mobilizaciju do dana napada hitlerove Njemačke na SSSR!

RUSIJA U OPASNOSTI: Putin naredio iznenadnu mobilizaciju do dana napada hitlerove Njemačke na SSSR!

tenkovi-rusijaMinistar obrane RF, Sergej Sojgu, precizirao da se iznenadna provjera – koja će potrajati do dana napada hitlerove Njemačke na SSSR (22. lipnja) – izvodi po naredbi vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina i da je poseban naglasak na provjeri skladišta naoružanja i municije i “organa upravljanja oružanim snagama”

Rusija iznenadne vojne vježbe i provjere izvodi od 2013-te. Poslije dvodesetljetne pauze. Vladimir Putin je otkrio da su oružane snage njegove zemlje prošle godine izvele “preko 3.000 vježbi i treninga”

Rusija je započela nenajavljenu provjeru borbene i mobilizacijske spremnosti svojih oružanih snaga koja će potrajati do 22. lipnja. Vjerojatno nimalo slučajno: do dana mučkog napada Hitlerove Njemačke na SSSR.

Kako se i moglo očekivati, generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, odmah se požalio da takve provjere borbene gotovosti navodno “podrivaju transparentnost i predvidljivost” u odnosima između Rusije i zapadne vojne alijanse:

“Jedan od izazova povezanih s iznenadnim vježbama je i to što su one način da se ne poštuje obveza iz Bečke konvencije da se na iznenadnu vježbu upozore partneri”.

Ministarstvo obrane RF odmah je demantiralo Stoltenberga, objavivši da je obavijestilo o vježbi vojne predstavnike u Moskvi svih zemalja potpisnica Bečke konvencije iz 2011-te godine. Unatoč tome što upravo po tom dokumentu to nije bila dužna.

Ruski ministar obrane, Sergej Sojgu, precizirao je da se iznenadna provjera izvodi po naredbi vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina i da je poseban naglasak na provjeri skladišta naoružanja i municije i “tijela upravljanja oružanim snagama”.

Ruski vojni vrh je tvrdnje saveza da joj prijeti “ruska opasnost” nazvao “rusofobskom histerijom NATO-a”.

“Moglo se predvidjeti da će se temperatura rusofobske histerije pojedinih predstavnika NATO-a povećavati kako se bude približavao summit saveza (u Varšavi).

Postaje očevidno da je cilj izjava o “ruskoj vojnoj prijetnji” da se izazove panika i da se za borbu protiv podmuklog neprijatelja izdjeluju kolosalni vojni proračuni” – izjavio glasnogovornik Ministarstva obrane RF general Igor Konašenkov.

On je navedenu tvrdnju Stoltenberga nazvao “završnom arijom u rusofobskoj predstavi za porezne obveznike zemalja članica NATO-a koji treba platiti borbu s izmišljenom ruskom prijetnjom”.

Rusija iznenadne vojne vježbe i provjere izvodi od 2013-te. Poslije dvodesetljetne pauze.

Putin je otkrio da su oružane snage njegove zemlje prošle godine izvele “preko 3.000 vježbi i treninga”.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema nikakva veza između započete iznenadne provjere i sve većeg vojnog prisustva NATO na istoku Europe.
 
(Ruski kalibar,vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,