Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA U OPASNOSTI: Putin naredio iznenadnu mobilizaciju do dana napada hitlerove Njema─Źke na SSSR!

RUSIJA U OPASNOSTI: Putin naredio iznenadnu mobilizaciju do dana napada hitlerove Njema─Źke na SSSR!

tenkovi-rusijaMinistar obrane RF, Sergej Sojgu, precizirao da se iznenadna provjera – koja ─çe potrajati do dana napada hitlerove Njema─Źke na SSSR (22. lipnja) – izvodi po naredbi vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina i da je poseban naglasak na provjeri skladi┼íta naoru┼żanja i municije i “organa upravljanja oru┼żanim snagama”

Rusija iznenadne vojne vje┼żbe i provjere izvodi od 2013-te. Poslije dvodesetljetne pauze. Vladimir Putin je otkrio da su oru┼żane snage njegove zemlje pro┼íle godine izvele “preko 3.000 vje┼żbi i treninga”

Rusija je zapo─Źela nenajavljenu provjeru borbene i mobilizacijske spremnosti svojih oru┼żanih snaga koja ─çe potrajati do 22. lipnja. Vjerojatno nimalo slu─Źajno: do dana mu─Źkog napada Hitlerove Njema─Źke na SSSR.

Kako se i moglo o─Źekivati, generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, odmah se po┼żalio da takve provjere borbene gotovosti navodno “podrivaju transparentnost i predvidljivost” u odnosima izme─Ĺu Rusije i zapadne vojne alijanse:

“Jedan od izazova povezanih s iznenadnim vje┼żbama je i to ┼íto su one na─Źin da se ne po┼ítuje obveza iz Be─Źke konvencije da se na iznenadnu vje┼żbu upozore partneri”.

Ministarstvo obrane RF odmah je demantiralo Stoltenberga, objaviv┼íi da je obavijestilo o vje┼żbi vojne predstavnike u Moskvi svih zemalja potpisnica Be─Źke konvencije iz 2011-te godine. Unato─Ź tome ┼íto upravo po tom dokumentu to nije bila du┼żna.

Ruski ministar obrane, Sergej Sojgu, precizirao je da se iznenadna provjera izvodi po naredbi vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina i da je poseban naglasak na provjeri skladi┼íta naoru┼żanja i municije i “tijela upravljanja oru┼żanim snagama”.

Ruski vojni vrh je tvrdnje saveza da joj prijeti “ruska opasnost” nazvao “rusofobskom histerijom NATO-a”.

“Moglo se predvidjeti da ─çe se temperatura rusofobske histerije pojedinih predstavnika NATO-a pove─çavati kako se bude pribli┼żavao summit saveza (u Var┼íavi).

Postaje o─Źevidno da je cilj izjava o “ruskoj vojnoj prijetnji” da se izazove panika i da se za borbu protiv podmuklog neprijatelja izdjeluju kolosalni vojni prora─Źuni” – izjavio glasnogovornik Ministarstva obrane RF general Igor Kona┼íenkov.

On je navedenu tvrdnju Stoltenberga nazvao “zavr┼ínom arijom u rusofobskoj predstavi za porezne obveznike zemalja ─Źlanica NATO-a koji treba platiti borbu s izmi┼íljenom ruskom prijetnjom”.

Rusija iznenadne vojne vje┼żbe i provjere izvodi od 2013-te. Poslije dvodesetljetne pauze.

Putin je otkrio da su oru┼żane snage njegove zemlje pro┼íle godine izvele “preko 3.000 vje┼żbi i treninga”.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema nikakva veza izme─Ĺu zapo─Źete iznenadne provjere i sve ve─çeg vojnog prisustva NATO na istoku Europe.
 
(Ruski kalibar,vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,