Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » KRENITE U PRIRODU – REVOLUCIONARNA APLIKACIJA KOJA ĆE IDENTIFICIRATI SVE BILJKE SA FOTOGRAFIJE

KRENITE U PRIRODU – REVOLUCIONARNA APLIKACIJA KOJA ĆE IDENTIFICIRATI SVE BILJKE SA FOTOGRAFIJE

biljka-aplikacijaProcjenjuje se da ima 400.000 biljnih vrsta koje postoje u svijetu i mogu se teško pratiti ukoliko ste amaterski ljubitelj botanike

Velika većina ljudi može samo prepoznati i imenovati nekolicinu biljaka. Ako želite izoštriti svoje znanje u prekrasnom području biljne vrste, imamo dobre vijesti za vas. Kao i za sve drugo: postoji aplikacija za to!

Ako ste ikada hodali pokraj određene biljke koju ste željeli identificirati, ili imate opsežno znanje o biljnim vrstama koje želite podijeliti, onda je tu aplikacija pod nazivom “PlantNet”, upravo za vas. Dostupna za iPhone i Android. Prilično nevjerojatno kada razmislite što tehnologija može ovih dana.

Kako radi aplikacija?

Aplikacija funkcionira kroz prikupljanje podataka iz velike društvene mreže koja pohranjuje fotografije i informacije o biljkama. Znanstvenici sa četiri francuske istraživačke organizacije, uključujući CIRAD, IRA, INRIA / IRD, i Tela Botanica Network, razvili su ovu aplikaciju.

U aplikaciji se nalazi softver za vizualizaciju koji prepoznaje mnoge biljne vrste, pod uvjetom da su prikazane dovoljno dobro u botaničkoj referentnoj bazi.

PlantNet trenutno radi sa više od 4.100 vrsta divlje biljne flore na francuskom teritoriju, a popis vrsta se nalazi u aplikaciji. Broj uključenih vrsta i slika koje koristi aplikacija raste doprinosom sve više korisnika.

Iako se samo mali postotak biljnih vrsta može sada identificirati, što se više korisnika pridruže, i više sudionika iz različitih zemalja uključe, više će raznolikija ova aplikacija postati. Dakle, ako je to nešto što vas zanima, krenite koristiti aplikaciju i počnite doprinositi već danas.

Kakve vrijednost promiče ova aplikacija?

Dok u ovom trenutku aplikacija nije fokusirana na jestivo bilje, ona postavlja okvir rada za prikupljanje biljnih vrsta i identifikaciju biljaka u prirodi koje čak mogu biti i opasne za vas i da bi saznali više o njima.

Prosječna osoba ovih dana može iskoristiti ovu aplikacija u npr. opremanju svog doma i životnog prostora s biljkama koje voli.

U budućnosti, baza podataka jestivog bilja može pomoći ljubiteljima prirode da prikupe iz prirode ono što priroda ima za ponuditi. Ne samo da je priroda divlji izvor biljaka i trava koje su čišće i bez pesticida, već se one također mogu ubrati svježije i biti više hranjivije.

U isto vrijeme, ova aplikacija vas potiče da krenete u prirodu i istražujete, što će uvelike poboljšati vaše zdravlje i umanjiti zdravstvene probleme.

Pogledajte ovaj videozapis koji objašnjava aplikaciju:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,