Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » DONALD TRUMP: Bio sam u pravu u svezi radikalnog islama

DONALD TRUMP: Bio sam u pravu u svezi radikalnog islama

trump-orlandoDonald Trump, kandidat Republikanske stranke za američke predsjedničke izbore, rekao je da je zadovoljan što je bio u pravu oko islamske radikalizacije, nakon najgore pucnjave u povijesti SAD-a u kojoj je na Floridi poginulo 50 osoba

Milijarder, koji se založio za zabranu ulaska na američki teritorij svim muslimanima, zahvalio je na Twitteru ljudima koji mu “čestitaju što je bio u pravu vezano uz radikalni islamski terorizam”.

“No, ne želim čestitke, želim oprez i strogoću. Moramo biti pametni!”, istaknuo je Trump.

On je također napao demokratsku suparnicu Hillary Clinton zbog njezine izjave u kojoj je zločin nazvala “terorističkim činom” i rekla da SAD mora “udvostručiti” napore da zaštiti svoje građane u zemlji i izvan nje.

“Ako Hillary Clinton nakon ovakvog napada još uvijek ne može izgovoriti dvije riječi, “radikalni islamizam” trebala bi se povući iz utrke za predsjedničkog kandidata”, rekao je Trump.

Vlasti nisu službeno potvrdile identitet ubojice kojeg mediji predstavljaju kao Omara Mateena (29), američkog državljanina afganistanskog podrijetla s adresom na Floridi.

Policija je otvorila istragu za terorizam. Prema CNN-u i NBC-ju, ubojica je izrazio vjernost Islamskoj državi prilikom poziva na broj hitne službe 911.

AMAQ, novinska agencija povezana s džihadistima IS-a, također tvrdi da je ubojica “borac IS-a”.

Mateen, koji je u gay klubu u Orlandu ubio 50 i ranio 53 ljudi, djelovao je sam i ustrijeljen je u pucnjavi s policajcima, izvijestile su vlasti.
 
(index.hr)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,