Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HVALA TI ANGELA: Migranti počinili 69.000 kaznenih djela za tri mjeseca

HVALA TI ANGELA: Migranti počinili 69.000 kaznenih djela za tri mjeseca

migranti-adidasMigranti su u prvom kvartalu ove godine u Njemačkoj počinili ili pokušali počiniti oko 69.000 kaznenih djela, navodi se u izvještaju njemačke Ureda federalne kriminalističke policije (BKA), prenosi Reuters

Agencija navodi da bi ovaj izvještaj federalne policije mogao pojačati uznemirenost, posebno u antiimigrantskim skupinama, u vezi s liberalnom migrantskom politikom njemačke kancelarke Angele Merkel.

Agencija navodi da je u Njemačkoj prošle godine zabilježen rekordni priljev od više od milijun migranata i da je raširena zabrinutost oko toga kako će ih najveće gospodarstvo Europe uspjeti integrirati i osigurati sigurnost.

Među počiniteljima kaznenih djela spominju se i migranti iz Srbije, a kako piše u izvještaju BKA “migranti iz sjeverne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno su zastupljeni među osumnjičenima”.

Navodi se i da su “apsolutne brojke kaznenih djela koja su počinili Sirijci, Afganistanci i Iračani – tri najveće skupine azilanata u Njemačkoj – visoke, ali imajući u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo sudjelovanje u kaznenim djelima je jasno disproporcionalno nisko “.

Njemačka federalna policija navodi i da “veliki većina migranata nije počinila nijedno kazneno djelo”.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,