Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HVALA TI ANGELA: Migranti po─Źinili 69.000 kaznenih djela za tri mjeseca

HVALA TI ANGELA: Migranti po─Źinili 69.000 kaznenih djela za tri mjeseca

migranti-adidasMigranti su u prvom kvartalu ove godine u Njema─Źkoj po─Źinili ili poku┼íali po─Źiniti oko 69.000 kaznenih djela, navodi se u izvje┼ítaju njema─Źke Ureda federalne kriminalisti─Źke policije (BKA), prenosi Reuters

Agencija navodi da bi ovaj izvje┼ítaj federalne policije mogao poja─Źati uznemirenost, posebno u antiimigrantskim skupinama, u vezi s liberalnom migrantskom politikom njema─Źke kancelarke Angele Merkel.

Agencija navodi da je u Njema─Źkoj pro┼íle godine zabilje┼żen rekordni priljev od vi┼íe od milijun migranata i da je ra┼íirena zabrinutost oko toga kako ─çe ih najve─çe gospodarstvo Europe uspjeti integrirati i osigurati sigurnost.

Me─Ĺu po─Źiniteljima kaznenih djela spominju se i migranti iz Srbije, a kako pi┼íe u izvje┼ítaju BKA “migranti iz sjeverne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno su zastupljeni me─Ĺu osumnji─Źenima”.

Navodi se i da su “apsolutne brojke kaznenih djela koja su po─Źinili Sirijci, Afganistanci i Ira─Źani – tri najve─çe skupine azilanata u Njema─Źkoj – visoke, ali imaju─çi u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo sudjelovanje u kaznenim djelima je jasno disproporcionalno nisko “.

Njema─Źka federalna policija navodi i da “veliki ve─çina migranata nije po─Źinila nijedno kazneno djelo”.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,