Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » OSTVARILO SE NAJAVLJENO: Vladar iz sjene Franjo Luković, Älan Trilateralne komisije preuzima medijski koncern EPH

OSTVARILO SE NAJAVLJENO: Vladar iz sjene Franjo Luković, Älan Trilateralne komisije preuzima medijski koncern EPH

lukovic-ephNovi Älan Trilateralne komisije preuzima medijsko carstvo?

Franjo Luković dao je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora EPH-a, samo godinu dana nakon imenovanja na tu poziciju. Postaje jasno da se kreće prema onom što smo već pisali, potpunom preuzimanju EPH-a iz ruku Hanžekovića i njegove kćeri Ane.

Na njegovo mjesto dolazi Äovjek iz IzdavaÄkog savjeta EPH, bivÅ¡i ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Franjo Luković jedan je od najistaknutijih hrvatskih bankara koji je na Äelu ZagrebaÄke banke bio 23 godine, do veljaÄe 2015. godine, nakon Äega se posvetio drugim poslovima, meÄ‘u ostalim privatnim ulaganjima i savjetniÄkim poslovima. Tri mjeseca nakon odlaska iz ZABE, na “iznenaÄ‘enje†svih, ulazi u NO EPH-a.

Nakon Å¡to je odjeknula vijest da Marijan Hanžeković boluje od raka guÅ¡teraÄe u EPH-u postalo je jasno da će Luković preuzeti vodstvo. Neovisno o ishodu Hanžekovićeve bolesti, Franjo Luković postat će novi predsjednik uprave i preuzet će sve konce iz ruku Hanžekovićeve kćeri Ane.

Cinici bi rekli kako je i vrijeme da stvarni gazda uzme sve u svoje ruke, jer se od trenutka preuzimanja EPH u javnosti spekulira kako je on uz Mamića i Bandića najveći tajni dioniÄar EPH, Å¡to se kao i u sluÄaju ‘VeÄernjaka’ vjerojatno nikada neće otkriti jer Luković ima straÅ¡no zaleÄ‘e, kako u politici tako i u pravnim i poslovnim krugovima.

Luković se zadnjih godina prometnuo u glavnog poslovnog partnera Marijana Hanžekovića. On je prije godinu dana neoÄekivano nakon 20 godina otiÅ¡ao s mjesta Äelnog Äovjeka ZagrebaÄke banke na mjesto Å¡efa Nadzornog odbora EPH!? Prema rijeÄima ljudi iz najvećeg medijskog koncerna u Hrvatskoj, sve najznaÄajnije strateÅ¡ke odluke u zadnje vrijeme donosi upravo on, a Hanžeković i njegova kći Ana samo su izvrÅ¡itelji.

Nije nikakva tajna da je sadašnja uprava EPH nesposobna jer svi su im novi megalomanski projekti neslavno propali pa su Luković i Hanžeković zbog lošeg financijskog stanja nedavno morali na brzinu “upumpati†oko osam milijuna kuna privatnog novca da bi mogli isplatiti plaće zaposlenicima.
 
(dnevno.hr)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,