Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIKANCI IZDALI UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE: Ne idite u Europu ovog ljeta, teroristi samo čekaju iza svakog ugla

AMERIKANCI IZDALI UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE: Ne idite u Europu ovog ljeta, teroristi samo čekaju iza svakog ugla

terori-euro-2016Amerika je upozorila kako bi Europsko nogometno prvenstvo koje će se održati idućeg mjeseca u Francuskoj moglo biti na meti terorista

“Upozoravamo građane SAD-a na rizik od potencijalnih terorističkih napada diljem Europe kojima će mete biti veliki događaji, turistička mjesta, restorani, trgovački centri i javni prijevoz.

Velik broj turista koji posjećuju Europu u ljetnim mjesecima bit će mamac za teroriste koji planiraju napade na javna mjesta, a posebice velike događaje” – izvijestio je State Department koji naglašava kako ovo upozorenje istječe 31. kolovoza.

Utakmice na Europskom prvenstvu igrat će se u raznim gradovima u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja.

U Francuskoj je već proglašeno izvanredno stanje nakon prošlogodišnjih terorističkih napada na Pariz kada je ubijeno 130 osoba. Pariz će ove godine posjetiti oko milijun stranih navijača i brojne nogometne reprezentacije.

State Department upozorava i na biciklističku utrku Tour de France koja će se održavati od 2. do 24. srpnja, ali i na Svjetski susret mladih katolika u Krakowu (od 26. do 31. srpnja) koji će privući i do 2,5 milijuna posjetitelja.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,