Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Grčka je tretirala Putina kao kralja, tijekom nedavnog službenog posjeta

Grčka je tretirala Putina kao kralja, tijekom nedavnog službenog posjeta

ptin-grckaRuski predsjednik Vladimir Putin je dobio kraljevsku dobrodošlicu pravoslavne monaške zajednice na Svetoj gori Atos u Grčkoj

Ruski lider hodočastio na svetom mjestu na kraju svog službenog posjeta toj zemlji, gdje ga se upoznao sa divljenjem svetih službenika.

“Putin je, završivši svoj ​​posjet Grčkoj stigao na Svetu Goru Atos ove subote, redovnici su ga pozdravili kao superzvijezdu, pa čak i više: kao branitelja vjere i lojalnog saveznika Grčke”, napisao je Spiegel Online.

Lokalni stanovnici su bili vrlo sretni i poželjeli toplu dobrodošlicu ruskom vođi, čak i ako njegov dolazak donio nemir u njihove inače mirne živote. Dok su policijski brodovi patrolirali, zaposlenici ruske sigurnosne službe koji su nosili tamne naočale i tamna odijela pažljivo su promatrali svaku ulicu u tom području.

“Putin je jedini pravi lider u svijetu”, rekao je jedan od redovnika, fra Efraimos, citirao je Spiegel.

“S kim bi se trebao usporediti? Obamom? Merkel? Tu jednostavno nema usporedbe”, dodao je on.

Epizoda koje su se dogodila kasnije tijekom liturgije služila je jedan dokaz Putinove popularnosti u lokalnoj zajednici. Crkva u kojoj je održano štovanje ima samo jedan tron, i on je bio rezerviran za “ruski počasnog gosta”, čak i unatoč činjenici da je grčki predsjednik Prokopis Pavlopoulos također nazočio ovom događaju.

“Za grčkog predsjednika bilo je rezervirano mjesto na “klupi pored običnih smrtnika”, rekao je Spiegel.

“Pavlopoulosova organizacija je pokušala uvjeriti redovnike Svete Gore da stave drugo prijestolje pored Putinovog trona, ali uzalud. U autonomnoj samostalnoj republici planini Atos su monasi jasno odlučili koga oni smatraju za svojeg najdražeg gosta”, zaključio je magazin.

Ruski lider je došao na Atosu po drugi put. Ovaj put je posjetio svetište povodom tisućljetne obljetnice prvog ruskog naselja na Svetoj gori Atos.

Unatoč brojnim plakatima koji kritiziraju Putina koji su viđeni na ulicama Atene, odnosi između Grčke i Rusije ostali su tradicionalno dobri. Prema socijalnim istraživanjima, ruski predsjednik je daleko ispred europskih političara u smislu osjećaja grčkih građana prema njemu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,