Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » CIJENA RATA: Posljednje brojke pokazuju da samoubojstvo ubija gotovo 5 puta više vojnika nego rat

CIJENA RATA: Posljednje brojke pokazuju da samoubojstvo ubija gotovo 5 puta više vojnika nego rat

raovanje-samoubojstvoDok birokratske debele guzice sjede u svojim luksuznim uredima koji su financirani od strane poreznih obveznika u ogromnim mramornim zgradama i raspravljaju o tome hoće li ili ne slati još vojnika na Bliski istok, kriza se ignorira

Prošli tjedan, Ministarstvo obrane (DoD) je objavilo izvještaj o samoubojstvima za 2014. kalendarsku godinu (DoDSER), koje detaljizira broj pokušaja samoubojstava i smrtnih slučajeva za članove američke vojne službe.

Brojke su zapanjujuće.

U 2014., ukupno je 55 američka vojnika, u obje, neprijateljske i ne-neprijateljske situacije, izgubilo je živote u stranim zemljama. Broj vojnika koji su se ubili je gotovo 5 puta veći od tog iznosa

Prema DoD izvješću, u 2014. godini bilo je 269 smrtnih slučajeva samoubojstva među aktivnim članovima vojne službe (u odnosu na 259 umrlih od samoubojstva u 2013.).

Vodeći uzrok smrti aktivnih članova vojske nisu ubojstva od strane neprijatelja već smrt od njih samih.

Za vladajuću elitu u Washingtonu, riječ “četa” ili “vojnik” su sinonim za riječi poput “tenk” ili “zrakoplov”. Oni su samo brojevi koji se sele iz jednog mjesta na drugo u beskrajne bitke za carstvo.

U ratu, ljudski životi je postao jedinica kojom se trguje kao roba za pomoć u širenju države. Kada ih više ne smatrate korisnim, ti ljudski životi se tada izbacuju poput jučerašnjeg smeća na ulicu.

Postupanje prema ljudskim bićima na takav brutalan i nečovječan postupao ne prolazi bez posljedica.

Ne samo da djelatni vojnici tragično završavaju svoj život uz povećanje stope samoubojstava, već nakon što odrade svoju vojnu službu. ti brojevi polete uvis.

U izvješću iz 2012., procijenjeno je da se do 22 veterana dnevno ubije. To je 8.000 života godišnje; gotovo svaki sat po jedan.

Ako gledamo na pokušaj suicida, taj broj je otišao u nebo na čak 19.000 pokušaja, od čega 8.000 ipak uspije u svojoj namjeri.

Rat je stanje čovječanstva kojeg neprestano vode kukavice koje se previše boje poslati sebe ili svoju djecu u rat, ali koji se ne ustručavajte poslati siromašne ili ‘domoljubne’ u rat.

Naša braća, sestre, sinovi, kćeri i majke i očevi su unajmljeni od strane države i koriste se kao topovsko meso za posebne interese i širenje imperijalizma. Oni koji se odbijaju pridružiti robovima u redovima regrutacije, ostatak društva ih proziva kukavicama.

Kada ih je država iskoristila kao svoje pijune carstva, ona se ponaša prema njima poput iznošene vojne opreme. Oni tada ne mogu dobiti odgovarajuću skrb koja im je potrebna za bolesti i ozljede vezane za njihovo služenje.

Odjel stambenog i urbanog razvoja procjenjuje da je gotovo 50.000 veterana beskućnika. Drugih 140.000 su trenutno u zatvoru, mnogi od njih radi zločina poput posjedovanja droge.

Kao da taj broj nije dovoljno loš, veterani su često meta nepravednoe pozornosti snaga za provođenje zakona. U više navrata je Ministarstvo domovinske sigurnosti označilo veterane kao potencijalne teroriste istaknuvši da oni predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

Dakle, što je rješenje? Kako SAD može obuzdati ovu epidemiju samoubojstava i beskućnika među djelatnim vojnicima i veteranima?

Odgovor na to pitanje je jednostavan – zaustaviti njihovo stvaranje!

Ako stvarno želite “podržati trupe” prestanite podržavati ratne agresije u dalekim zemljama u kojima su Amerikanci prisiljeni ubijati ljude koji ne predstavlja prijetnju SAD-u.

Ako stvarno “podržavate trupe” prestanite slijepo stajati iza vaše vlade koja dokazano pokazuje da oni rade sve osim da podržavaju vojnike.

Ako zaista želite podržati vojnike, educirajte se o tome tko stoji iza tih ratova, zašto se vode i kako vanjsku politiku SAD zapravo stvara neprijatelje.

Ne smijemo dopustiti huškanje ratne propagande koja je prislonjenom na naše glavne medije. Moramo povratiti našu ljudskost i empatiju za druge ljude. Moramo biti hrabri u lice popularnog neznanja, i tražiti da se smanji ovo neznanje postavši informirani i aktivni.

Moramo prestati provoditi ovu paradigmu samo-destruktivnosti i tvrdoglavosti. Snaga, promijena ovog svijeta je u svim našim rukama, oni na vlasti nisu ništa bez vašeg pristanka i financiranja.

Hoćemo li financirati vlastitu smrt ili se probuditi na činjenicu da se kazne ludi psihopati koji vode narod prema provaliji? Tvoj izbor. (izvor)

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,