Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » IDEMO SADA NA VAŠE GRANICE! Kina šalje naoružane nuklearne podmornice u Pacifik zbog napetosti sa Amerikom

IDEMO SADA NA VAŠE GRANICE! Kina šalje naoružane nuklearne podmornice u Pacifik zbog napetosti sa Amerikom

kina-podmorniceKina trebaju poslati podmornice naoružane nuklearnim raketama u Tihi ocean po prvi put, tvrdeći da su novi američki oružani sustavi potkopavaju Pekingu, ostavljajući ih bez izbora

Peking ističe da SAD planira postaviti stanice anti-balističkog sustava u Thaadu u Južnoj Koreji i razviti nadzvučne supersonične projektile potencijalno sposobne da napadnu Kinu za manje od sat vremena nakon što budu lansirane.

The Guardian izvještava:

Kineski vojni dužnosnici ne komentiraju o vremenu podmorničke patrole, već da je upravo taj potez neizbježan.

Oni ukazuju na planove otkrivene u ožujku u kojima SAD ima namjeru postaviti anti-balističke sustave u Južnoj Koreji, i razviti nadzvučne supersonične projektile potencijalno sposobne da napadnu Kinu u manje od sat vremena nakon lansiranja, što je velika prijetnja njezinoj učinkovitoj kopnenoj vojsci.

Nedavno je izvješće Pentagona u Kongresu predvidilo da “će Kina vjerojatno provesti svoju prvu nuklearnu patrolu negdje u 2016″, iako su glavni američki časnici takve prognoze planirali i prije.

Kina radi na podmornici sa tehnologijom balističkih projektila već više od tri desetljeća, ali stvarna implementacija je odložena zbogo tehničkih kvarova, institucionalnog suparništva i političkih odluka.

Do sada, Peking je provodio oprezno politiku odvraćanja, tvrdeći da nikada neće biti prvi koji će koristiti nuklearno oružje u sukobu i čuvajući svoje bojeve glave i svoje rakete odvojeno, i strogo pod kontrolom glavnog vodstva.

Razmještanje nuklearno naoružanih podmornica će imati dalekosežne posljedice.

Početak kineskih raketnih patrola bi moglo dodatno destabilizirati ionako napetu stratešku distanciranost sa SAD-om u Južnom kineskom moru.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,