Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PREDSJEDNIK KADIROV SE OBRATIO ZAPADU: Ne igrajte se s Ruskom federacijom, daleko smo jači od vašeg terorizma!

PREDSJEDNIK KADIROV SE OBRATIO ZAPADU: Ne igrajte se s Ruskom federacijom, daleko smo jači od vašeg terorizma!

kadirov-putinRusija može pružiti odgovor na bilo koju terorističku prijetnju, ali oni koji imaju nasilne planove bolje je da ne pokušavaju ih ostvarivati, izjavio je predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov

Lider Čečenije Kadirov je u Groznom govorio na otvaranju Sedmog međunarodnog susreta visokih predstavnika za pitanja sigurnosti.

“Iskoristit priliku da napomenem da se ne treba igrati s Rusijom. To je besmisleno. Ima iskustvo u borbi s najopasnijim zlom i u stanju je pružiti odgovor na bilo kakvu prijetnju”, izjavio je Kadirov.

Kadirov je rekao da su akcije terorista devedesetih godina bile pokušaj stranih obavještajnih službi da oslabe Rusiju i da je bace na koljena.

“Autori tih scenarija danas preko terorista realiziraju svoje planove i u drugim zemljama kao što su Sirija, Libija, Ukrajina i Irak”, rekao je Kadirov na 7. međunarodnoj konferenciji posvećenoj sigurnosti u Groznom.

On je istakao da neke od tih država postoje samo “na papiru” i faktički su izgubile svoj suverenitet.

Kadirov je rekao da je dokazano da su u konfliktu u Čečeniji sudjelovale službe sigurnosti mnogih država.

Glavne teme dvodnevnog sastanka koji se održava pod pokroviteljstvom Vijeća sigurnosti Rusije bila su pitanja suprotstavljanja ekstremizmu i terorizmu, problemi osiguravanja regionalne i međunarodne sigurnosti u vezi s migracijskim procesima, stvaranje sustava međunarodne informacijske sigurnosti.

Na sastanak u Grozni doputovali su tajnici savjeta sigurnosti, ministri, pomoćnici predsjednika i premijera za nacionalnu sigurnost, rukovoditelji specijalnih službi više od 60 zemalja.

Rusku delegaciju predvodio je tajnik Vijeća sigurnosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Slični susreti se svake godine održavaju na inicijativu Vijeća sigurnosti RF u nekom od ruskih gradova.

Šesti međunarodni susret visokih predstavnika za pitanja sigurnosti održan je u gradu Ulan-Ude u lipnju 2015. Na njemu su sudjelovali predstavnici 63 države svijeta i dvije delegacije UN-a.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,