Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Poznate i slavne osobe ujedinjene u akciji spašavanja pčela

Poznate i slavne osobe ujedinjene u akciji spašavanja pčela

pcele-poznate-osobePosljednjih je desetljeća zdravlje i brojnost pčela ugroženo, ponajviše zbog uporabe pesticida te zbog gubitka genetske bioraznolikosti uslijed širenja genetski modificiranih usjeva

Svima je jasno – bez pčela nema života, no neki su ovo ipak shvatili puno ozbiljnije od drugih

Posebno je pohvalno kada se aktivistima, koji se bore za očuvanje bioraznolikosti, pridruže i poznate osobe, koji će svoju popularnost iskoristiti za promoviranje rada s ciljem dobrobiti za naš jedini svijet.

Zbog svoje zabrinutosti za pčele, kao i za budućnost planeta, Morgan Freeman je svoj posjed od 50 hektara u Mississippiju pretvorio u pčelinje utočište, zasadivši mnoge biljke koje privlače pčele, od cvijeća do drveća.

Osim njega, o pčelama i njihovoj iznimnoj ulozi razmišlja i basist grupe Red Hot Chilli Peppers, Flea (Michael Peter Balzary), koji je na svom posjedu osnovao pčelinjak s otprilike 200 000 pčela.

Bez pčela, koje stradavaju u alarmantnim brojkama zbog izloženosti pesticidima koje razvijaju velike tehnološke kompanije, opskrba hranom će biti velikim dijelom uništena.

Naime, znanstveno je istraženo i dokazano da se pomori pčela i kolapsi kolonija, gdje pčele jednostavno zalutaju i ne mogu naći put do košnice, događaju zbog visoko otrovnih pesticida koji se koriste u zaštiti usjeva.

Budući da su svi otrovni pesticidi odobreni za uporabu od strane Agencija za zaštitu okoliša, potrebno je ustrajno aktivističko djelovanje usmjereno na promjene zakona o pesticidima kao i podizanje svijesti o važnosti pčela.

Ovome će svakako pridonijeti i ovakvi primjeri aktivizma poznatih osoba, koji su i te kako podigli pažnju javnosti.
 

 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,