Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ┼áto roditelji trebaju znati o kompaniji Monsanto: ‘Do 2025. godine 50 posto djece ─çe biti autisti─Źno’

┼áto roditelji trebaju znati o kompaniji Monsanto: ‘Do 2025. godine 50 posto djece ─çe biti autisti─Źno’

monsanto-djeca“Djeca danas su bolesnija nego ┼íto su bila prije jedne generacije. Od djetinjstva raka do autizma, uro─Ĺene mane i astma, ┼íirok raspon dje─Źjih bolesti i poreme─çaja su u porastu”

“Na┼ía procjena najnovijih podataka iz znanosti ostavlja malo prostora za sumnju; pesticidi su klju─Źni pokreta─Ź ovok stra┼ínog trenda.”, listopad 2012 izvje┼í─çe organizacije Pesticide Action Network North America (PANNA)

Godine 1975, jedno na svakih 5000 djece je razvilo autizam. Godine 1985. bilo je 1 jedno na svakih 2500 djece. U 1995, bilo je 1 jedno na svakih 500 djece, u 2005 bio je 1 jedno na svakih 166 djece, a danas je oko 1 na 68 djece.

“Ako je razlog tome okoli┼í koji pridonosi pove─çanju autizma, izvor autizmu u okoli┼íu sa sigurno┼í─çu ┼żelimo prona─çi.” – Craig Newschaffer, epidemiolog sa Sveu─Źili┼íta Drexel u Philadelphiji, Pennsylvania.

Istra┼żivanje se nastavlja da bi pokazalo da autizam daleko nadilazi samu genetiku. To nam pokazuje da moramo gledati vi┼íe faktora (poput okoli┼ía toksina, lijekova i sli─Źno) kada se poku┼íava shvatiti ┼íto se doga─Ĺa, i za┼íto stope autizma nastavljaju uspon eksponencijalno.

“Vrijeme je za po─Źetak potrage za krivcima u okoli┼íu odgovornim za izvanredno pove─çanje stope autizma u Kaliforniji.” – Irva Hertz-Picciotto, profesorica epidemiologije na Sveu─Źili┼ítu u Kaliforniji.

Velika koli─Źina dokaza sada ukazuje na ─Źinjenicu da poljoprivredni pesticidi (me─Ĺu raznim drugim toksinima u okoli┼íu) mogu igrati veliku ulogu u naglim porastom stope autizma u posljednjih nekoliko desetlje─ça.

Vi┼ía istra┼żiva─Źica iz Massachusetts Institute of Technology (MIT), Dr. Stephanie Seneff radi na tome da stvori vi┼íe svijesti o tim ─Źinjenicama koje tek trebaju napraviti veliku vijest u svijetu mainstream medicine.

Na nedavnom doga─Ĺaju pod pokroviteljstvom holisti─Źke organizacije Groton Wellness organizacija Stephanie Seneff je navela:

“Prema dana┼ínjoj stopi porasta, do 2025. godine, jedan na dvoje djece ─çe biti autisti─Źno.”

Seneff je predstavila slajdove koji pokazuju izuzetno dosljednu povezanost porasta upotrebe Monsantovog herbicida Roundup (s aktivnim sastojkom glifosatom) i sa porastom stope autizma.

autizam-porastTo ─çe definitivno dati istra┼żiva─Źima dosta materijala da razmi┼íljaju o tome, pogotovo s obzirom da je istra┼żivanje o nuspojavama autizam povezano sa imitacijom toksni─Źnosti glifosata.

Korelacija ne zna─Źi uzro─Źnost, ali …

Iako je graf prikazuje zastra┼íuju─çu korelaciju, on ne “dokazuje” da je porast autizma direktno povezan sa ogromnom uporabom glifosata. S druge strane, imamo puno informacija i istra┼żivanja na raspolaganju koja sugeriraju da bi mogao biti jedan od faktora (od mnogih) i dr Seneff tvrdi da je.

Pesticidi su povezani s brojnim zdravstvenim problemima, od Parkinsonove bolesti, do Alzheimerove bolesti, raka i autizma.

Dr. Seneff, preko svog istra┼żivanja, tako─Ĺer vjeruje da cjepiva koja sadr┼że aluminij mogu tako─Ĺer biti krivac.

Toksi─Źnost glifosata i autizam

U predavanju koje je dr Seneff dala, ona je ukazala na ─Źinjenicu da Monsanto obi─Źno tvrdi da glifosat nije otrovan (unato─Ź brojnim studijama koje pokazuju koliko je toksi─Źan), jer na┼íe stanice nemaju ono ┼íto se naziva “┼íikimat” put.


Ono ┼íto je va┼żno je imati na umu, me─Ĺutim, je da na┼ía crijeva uistinu imaju ovaj put i ovisni smo o njima jer nas opskrbljuju s esencijalnim aminokiselinama (izme─Ĺu ostalog).

Zdravlje crijeva i probave je od najve─çe va┼żnosti za cjelokupno zdravlje, tako da je ovo prili─Źno uznemiruju─çe. Seneff tako─Ĺer ukazuje na ─Źinjenicu da postoje i drugi sastojci unutar glifosata koji uvelike pove─çavaju toksi─Źne efekte.

Kako korporacija poput Monsanta (korporacija koja regulira na┼íu globalnu opskrbu hranom) tvrdi da je glifosat je sigurno, unato─Ź svim dokazima koji potvr─Ĺuju da to nije?

“Obi─Źno se vjeruje da je Roundup jedan od najsigurnijih pesticida … Unato─Ź svojoj reputaciji, Roundup je daleko najotrovniji me─Ĺu herbicidima i insekticidima koji su testirani. Ova nedosljednost izme─Ĺu znanstvenih ─Źinjenica i industrijskih zahtjeva mo┼że se pripisati ogromnim ekonomskim interesima, ┼íto je utvr─Ĺeno da su krivotvorili procjene zdravstvenih rizika i odgodili odluke zdravstvene ispravnosti.”- R. Mesnage i sur., Biomed Research International, Volume 2014 (2014) ID ─Źlanka 179.691

Imajte na umu da je upotreba glifosata porasla 1500% od 1995. do 2005. godine, te da se 100 milijuna kilograma glifosata koristi svake godine na više od milijardu jutara zemlje. (Cherry B. GM crops increase herbicide use in the United States. Science in Society 45, 44-46, 2010)

Pesticid je ─Źak prona─Ĺen i u mlijeku majki, te u uzorcima mokra─çe ljudi diljem Europe.

“Pomo─çna sredstva za za┼ítitu bilja op─çenito se deklariraju kao inerti i iz tog razloga nisu testirani na dugoro─Źne posljedice. Stoga je vrlo iznena─Ĺuju─çe da se poja─Źava u─Źinak toksi─Źnosti do 1000 puta njihovih aktivnih tvari, 100% slu─Źajeva gdje se navodi od strane proizvo─Ĺa─Źa da su prisutni.” – R. Mesnage et al., Biomed Research International, Volume 2014 (2014) article ID 179691

To su niski serumski sulfati, poreme─çene crijevne bakterije, upala crijeva, nedostatak serotonina i melatonina, mitohondrijski poreme─çaj, nedostatak cinka i ┼żeljeza i jo┼í mnogo toga. Ona tako─Ĺer ukazuje na ─Źinjenicu:

“To sve mo┼że biti obja┼ínjeno kao potencijalni u─Źinak glifosata na biolo┼íkim sustavima.”

Nova studija objavljena u ─Źasopisu PLoS ra─Źunalna biologija, od strane istra┼żiva─Źa na Sveu─Źili┼ítu u Chicagu otkrila je da su autizam i intelektualna stopa invaliditeta(ID) povezani s izlo┼żenosti ┼ítetnim ─Źimbenicima iz okoli┼ía tijekom kongenitalnog razvoja.

U drugom slu─Źaju, skupina znanstvenika koja je sastavila sveobuhvatan pregled postoje─çih podataka koji pokazuje kako su Europski regulatori znali da Monsantov glifosat uzrokuje niz deformacija prilikom jo┼í od 2002. godine.

Regulatori su zaveli javnost o sigurnosti glifosata, te je Njema─Źkoj Savezni ured za za┼ítitu potro┼ía─Źa i sigurnost hrane, rekao je Europskoj komisiji da ne postoje dokazi koji sugeriraju da glifosat uzrokuje uro─Ĺene mane.

U stvari postoji dosta istra┼żivanja koja potvr─Ĺuju da su majke koje su bile izlo┼żene naj─Źe┼í─çe “sigurnim” pesticidima ra─Ĺaju djecu s manjom inteligencijom, strukturnim promjenama mozga, poreme─çajima u pona┼íanju, kompromitiranom motorikom, koja oboljevaju od raka mozga i malih veli─Źina glave.

“Ono ┼íto je u┼żasano je da smo znali o tim opasnostima prije nekoliko desetlje─ça, ali nismo ni┼íta u─Źinili po tom pitanju. Prije gotovo 20 godina, znanstvenici sa National Research Council pozvali su na brzu akciju kako bi za┼ítitili mlade od pesticida. Ipak, danas, djeca i dalje su izlo┼żena pesticidima za koje se zna da su ┼ítetni u kojima oni ┼żive, u─Źe i igraju se.” – Pesticide Action Network North America (PANNA)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,