Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Što roditelji trebaju znati o kompaniji Monsanto: ‘Do 2025. godine 50 posto djece će biti autistično’

Što roditelji trebaju znati o kompaniji Monsanto: ‘Do 2025. godine 50 posto djece će biti autistično’

monsanto-djeca“Djeca danas su bolesnija nego što su bila prije jedne generacije. Od djetinjstva raka do autizma, urođene mane i astma, širok raspon dječjih bolesti i poremećaja su u porastu”

“Naša procjena najnovijih podataka iz znanosti ostavlja malo prostora za sumnju; pesticidi su ključni pokretač ovok strašnog trenda.”, listopad 2012 izvješće organizacije Pesticide Action Network North America (PANNA)

Godine 1975, jedno na svakih 5000 djece je razvilo autizam. Godine 1985. bilo je 1 jedno na svakih 2500 djece. U 1995, bilo je 1 jedno na svakih 500 djece, u 2005 bio je 1 jedno na svakih 166 djece, a danas je oko 1 na 68 djece.

“Ako je razlog tome okoliš koji pridonosi povećanju autizma, izvor autizmu u okolišu sa sigurnošću želimo pronaći.” – Craig Newschaffer, epidemiolog sa Sveučilišta Drexel u Philadelphiji, Pennsylvania.

Istraživanje se nastavlja da bi pokazalo da autizam daleko nadilazi samu genetiku. To nam pokazuje da moramo gledati više faktora (poput okoliša toksina, lijekova i slično) kada se pokušava shvatiti što se događa, i zašto stope autizma nastavljaju uspon eksponencijalno.

“Vrijeme je za početak potrage za krivcima u okolišu odgovornim za izvanredno povećanje stope autizma u Kaliforniji.” – Irva Hertz-Picciotto, profesorica epidemiologije na Sveučilištu u Kaliforniji.

Velika količina dokaza sada ukazuje na činjenicu da poljoprivredni pesticidi (među raznim drugim toksinima u okolišu) mogu igrati veliku ulogu u naglim porastom stope autizma u posljednjih nekoliko desetljeća.

Viša istraživačica iz Massachusetts Institute of Technology (MIT), Dr. Stephanie Seneff radi na tome da stvori više svijesti o tim činjenicama koje tek trebaju napraviti veliku vijest u svijetu mainstream medicine.

Na nedavnom događaju pod pokroviteljstvom holističke organizacije Groton Wellness organizacija Stephanie Seneff je navela:

“Prema današnjoj stopi porasta, do 2025. godine, jedan na dvoje djece će biti autistično.”

Seneff je predstavila slajdove koji pokazuju izuzetno dosljednu povezanost porasta upotrebe Monsantovog herbicida Roundup (s aktivnim sastojkom glifosatom) i sa porastom stope autizma.

autizam-porastTo će definitivno dati istraživačima dosta materijala da razmišljaju o tome, pogotovo s obzirom da je istraživanje o nuspojavama autizam povezano sa imitacijom toksničnosti glifosata.

Korelacija ne znači uzročnost, ali …

Iako je graf prikazuje zastrašujuću korelaciju, on ne “dokazuje” da je porast autizma direktno povezan sa ogromnom uporabom glifosata. S druge strane, imamo puno informacija i istraživanja na raspolaganju koja sugeriraju da bi mogao biti jedan od faktora (od mnogih) i dr Seneff tvrdi da je.

Pesticidi su povezani s brojnim zdravstvenim problemima, od Parkinsonove bolesti, do Alzheimerove bolesti, raka i autizma.

Dr. Seneff, preko svog istraživanja, također vjeruje da cjepiva koja sadrže aluminij mogu također biti krivac.

Toksičnost glifosata i autizam

U predavanju koje je dr Seneff dala, ona je ukazala na činjenicu da Monsanto obično tvrdi da glifosat nije otrovan (unatoč brojnim studijama koje pokazuju koliko je toksičan), jer naše stanice nemaju ono što se naziva “šikimat” put.

Ono što je važno je imati na umu, međutim, je da naša crijeva uistinu imaju ovaj put i ovisni smo o njima jer nas opskrbljuju s esencijalnim aminokiselinama (između ostalog).

Zdravlje crijeva i probave je od najveće važnosti za cjelokupno zdravlje, tako da je ovo prilično uznemirujuće. Seneff također ukazuje na činjenicu da postoje i drugi sastojci unutar glifosata koji uvelike povećavaju toksične efekte.

Kako korporacija poput Monsanta (korporacija koja regulira našu globalnu opskrbu hranom) tvrdi da je glifosat je sigurno, unatoč svim dokazima koji potvrđuju da to nije?

“Obično se vjeruje da je Roundup jedan od najsigurnijih pesticida … Unatoč svojoj reputaciji, Roundup je daleko najotrovniji među herbicidima i insekticidima koji su testirani. Ova nedosljednost između znanstvenih činjenica i industrijskih zahtjeva može se pripisati ogromnim ekonomskim interesima, što je utvrđeno da su krivotvorili procjene zdravstvenih rizika i odgodili odluke zdravstvene ispravnosti.”- R. Mesnage i sur., Biomed Research International, Volume 2014 (2014) ID članka 179.691

Imajte na umu da je upotreba glifosata porasla 1500% od 1995. do 2005. godine, te da se 100 milijuna kilograma glifosata koristi svake godine na više od milijardu jutara zemlje. (Cherry B. GM crops increase herbicide use in the United States. Science in Society 45, 44-46, 2010)

Pesticid je čak pronađen i u mlijeku majki, te u uzorcima mokraće ljudi diljem Europe.

“Pomoćna sredstva za zaštitu bilja općenito se deklariraju kao inerti i iz tog razloga nisu testirani na dugoročne posljedice. Stoga je vrlo iznenađujuće da se pojačava učinak toksičnosti do 1000 puta njihovih aktivnih tvari, 100% slučajeva gdje se navodi od strane proizvođača da su prisutni.” – R. Mesnage et al., Biomed Research International, Volume 2014 (2014) article ID 179691

To su niski serumski sulfati, poremećene crijevne bakterije, upala crijeva, nedostatak serotonina i melatonina, mitohondrijski poremećaj, nedostatak cinka i željeza i još mnogo toga. Ona također ukazuje na činjenicu:

“To sve može biti objašnjeno kao potencijalni učinak glifosata na biološkim sustavima.”

Nova studija objavljena u časopisu PLoS računalna biologija, od strane istraživača na Sveučilištu u Chicagu otkrila je da su autizam i intelektualna stopa invaliditeta(ID) povezani s izloženosti štetnim čimbenicima iz okoliša tijekom kongenitalnog razvoja.

U drugom slučaju, skupina znanstvenika koja je sastavila sveobuhvatan pregled postojećih podataka koji pokazuje kako su Europski regulatori znali da Monsantov glifosat uzrokuje niz deformacija prilikom još od 2002. godine.

Regulatori su zaveli javnost o sigurnosti glifosata, te je Njemačkoj Savezni ured za zaštitu potrošača i sigurnost hrane, rekao je Europskoj komisiji da ne postoje dokazi koji sugeriraju da glifosat uzrokuje urođene mane.

U stvari postoji dosta istraživanja koja potvrđuju da su majke koje su bile izložene najčešće “sigurnim” pesticidima rađaju djecu s manjom inteligencijom, strukturnim promjenama mozga, poremećajima u ponašanju, kompromitiranom motorikom, koja oboljevaju od raka mozga i malih veličina glave.

“Ono što je užasano je da smo znali o tim opasnostima prije nekoliko desetljeća, ali nismo ništa učinili po tom pitanju. Prije gotovo 20 godina, znanstvenici sa National Research Council pozvali su na brzu akciju kako bi zaštitili mlade od pesticida. Ipak, danas, djeca i dalje su izložena pesticidima za koje se zna da su štetni u kojima oni žive, uče i igraju se.” – Pesticide Action Network North America (PANNA)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,