Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Italija provodi bonus za drugo dijete da bi sprije─Źila natalitetnu ‘apokalipsu’

Italija provodi bonus za drugo dijete da bi sprije─Źila natalitetnu ‘apokalipsu’

beba-natalitet“Imamo sliku uginu─ça zemlje”

Talijanska ministrica zdravstva predla┼że udvostru─Źenje “bonusa za bebe” – poticaja za parove da imaju vi┼íe djece u borbi protiv onoga ┼íto ona naziva katastrofalan pad nataliteta u zemlji.

“Nastavimo li kao ┼íto smo i do sada i ne uspijevaju─çi preokrenuti trend, biti ─çe manje od 350.000 ro─Ĺenih godi┼ínje u periodu od 10 godina.

40 posto manje nego u 2010. godine – prava “apokalipsa”, rekla je ministrica, Beatrice Lorenzin, u intervjuu objavljenom u tjedniku La Repubblica.

Lorenzin je izjavila da zakon kojeg ona predla┼że se pridru┼żi zakonu koji donosi bonus na dijete, koji je trenutno iznosi 80 eura ($ 90) mjese─Źno za obitelji s niskim i srednjim dohotkom, te uvesti ve─çi bonus za drugo i svako slijede─çe djece da bi potaknuli ve─çe obitelji.

Predstavljen pro┼íle godine, bonusi se trenutno pla─çaju samo za bebe ro─Ĺene izme─Ĺu 1. sije─Źnja 2015. i 31. prosinca 2017. godine pa sve do njihove 3. godine starosti.

Lorenzin ┼żeli pro┼íiriti bonus i za starije bebe i djecu (i za one koji su ro─Ĺeni prije 2015. godine) i produljiti nov─Źanu naknacu za dodatne tri godine, koje pokriva sve bebe ro─Ĺene do kraja 2020. godine.

Obitelji sa višim prihodima, one s oporezivom zaradom od više od 25.000 eura godišnje, ne ispunjavaju uvjete za ovaj plan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,