Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Italija provodi bonus za drugo dijete da bi spriječila natalitetnu ‘apokalipsu’

Italija provodi bonus za drugo dijete da bi spriječila natalitetnu ‘apokalipsu’

beba-natalitet“Imamo sliku uginuća zemlje”

Talijanska ministrica zdravstva predlaže udvostručenje “bonusa za bebe” – poticaja za parove da imaju više djece u borbi protiv onoga što ona naziva katastrofalan pad nataliteta u zemlji.

“Nastavimo li kao što smo i do sada i ne uspijevajući preokrenuti trend, biti će manje od 350.000 rođenih godišnje u periodu od 10 godina.

40 posto manje nego u 2010. godine – prava “apokalipsa”, rekla je ministrica, Beatrice Lorenzin, u intervjuu objavljenom u tjedniku La Repubblica.

Lorenzin je izjavila da zakon kojeg ona predlaže se pridruži zakonu koji donosi bonus na dijete, koji je trenutno iznosi 80 eura ($ 90) mjesečno za obitelji s niskim i srednjim dohotkom, te uvesti veći bonus za drugo i svako slijedeće djece da bi potaknuli veće obitelji.

Predstavljen prošle godine, bonusi se trenutno plaćaju samo za bebe rođene između 1. siječnja 2015. i 31. prosinca 2017. godine pa sve do njihove 3. godine starosti.

Lorenzin želi proširiti bonus i za starije bebe i djecu (i za one koji su rođeni prije 2015. godine) i produljiti novčanu naknacu za dodatne tri godine, koje pokriva sve bebe rođene do kraja 2020. godine.

Obitelji sa višim prihodima, one s oporezivom zaradom od više od 25.000 eura godišnje, ne ispunjavaju uvjete za ovaj plan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,