Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » PORUKA STARE SIROMAŠNE BAKE KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI U OVA TURBULENTNA VREMENA: Daj Bogu priliku da ti pomogne, pričekaj 3 dana!

PORUKA STARE SIROMAŠNE BAKE KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI U OVA TURBULENTNA VREMENA: Daj Bogu priliku da ti pomogne, pričekaj 3 dana!

baka-laptopNe možete doživjeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvijek zajedno, rekla je siromašna baka i dala životnu lekciju mladoj ženi

Bio je lijep proljetni dan, misli mlade žene ispunilo je osjećanje mira dok je razmišljala o Isusovoj smrti i uskrsnuću. Zastala je na trenutak na vrhu stepenica koje su vodile na glavnu ulicu sada prepunu ljudi koji su žurili na svoj ​​posao .

Na starom mjestu, na početku prolaza, sjedila je stara prodavačica cvijeća . Oko njezinih nogu bili su raspoređeni buketi svježeg cvijeća na raširenom novinskom papiru. Prodavačica cvijeća se smiješila, a njeno staro, izborano lice sjajilo je nekom unutarnjom radošću.

Bez mnogo razmišljanja mlada žena se okrenula , izabrala jedan buket i upitala: “Danas ste izgleda sretni?”

“Zašto ne, odgovorila je starica. Sve je dobro. Zar ne? “

Bila je jadno odjevena i veoma stara, njezin odgovor je iznenadio ženu.

“Pa vi ovdje sjedite već godinama. I uvijek ste nasmiješeni. Izgleda da se dobro nosite sa svojim nevoljama?”

“Pa ne možete doživjeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvijek zajedno”, odgovorila je.

“Ali sve vam je to kao Isus i Veliki petak”, a onda je zastala.

“Kao što?” upitala je žena.

“Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na križu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvijek toga sjetim. Jer tada sebe podsjetim i što se dogodilo s Isusom tri dana kasnije.

Tada je Isus ustao iz groba – uskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro.

Mlada žena se nasmiješila u znak pozdrava i pošla dalje. Ponijela je sa sobom malu lekciju o strpljenju, i kad god dođu nevolje ili neprilike uvijek se sjeti riječi: “Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana.”
 
(Novizivot.net)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,