Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BIVŠI MEKSIČKI PREDSJEDNIK VICENTE FOX UPOZORAVA: MOGAO BI ZAPOČETI RAT, AKO DONALD TRUMP POBIJEDI

BIVŠI MEKSIČKI PREDSJEDNIK VICENTE FOX UPOZORAVA: MOGAO BI ZAPOČETI RAT, AKO DONALD TRUMP POBIJEDI

Vicente-FoxBivši meksički predsjednik: “Ne poigravajte se s nama, mi možemo preskočiti zidove”

U komentarima u medijima, bivši meksički predsjednik Vicente Fox je upozorio da bi izbor Donald Trumpa mogao dovesti do “rata” između Meksika i SAD-a.

Tijekom nastupa na podcastu “Kickass Politics”, Fox optužio je Trumpa najavljujući povratak “eri ružnog Amerikanca.”

U izvješćima medija Foxovi komentari su se usredotočili na svoju atavizam i korištenje riječi “gringo”, kako bi opisao vrijeme kada su Amerikanci bili “najomraženiji diljem svijeta”, ali je bivši meksički vođa je izjavio čak i teže primjedbe kada je predložio da bi retorika Donald Trumpa mogla dovesti do sukoba između SAD-a i Meksika.

“On je gringo kojeg mrze, jer on je napada sve nas, on vrijeđa sve nas, mislim, da bi nas to moglo odvesti u rat – i ne samo trgovinski rat”, rekao je Fox.

Dodajući da su Meksikanci mali po građi, “kao jalapeno”, Fox je upozorio: “Ne igrajte se s nama. Možemo preskočiti zidove. Možemo preplivati ​​rijeke. I možemo se braniti.”

Fox ova smiješna tvrdnja da bi Trumpovoa uvredljiva retorika mogla dovesti do oružanog sukoba između SAD-a i Meksika, ukazuje on ne slijedi razmišljanje pomućenog uma.

“Je li taj čovjek poludio?” pita Brian Anderson. “On je bio predsjednik Meksika i valjda je svjestan teških ograničenja meksičke vojske, osobito u borbi s jedinom svjetskom supersilom”. Poslušajte Fox-a:

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,