Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » AMERIČKI STATE DEPARTMENT INSTALIRAO PREDSJEDNIČKU LUTKU I BANKSTERA U BRAZILU

AMERIČKI STATE DEPARTMENT INSTALIRAO PREDSJEDNIČKU LUTKU I BANKSTERA U BRAZILU

brazil-predsjednik-ciaPrivremeni novi predsjednik Brazila je radio kao doušnik američke obavještajne agencije

Rothschildov časopis “The Economist”, opisuje Michel Temera kao “neplaniranog” predsjednika Brazila.

75-godišnji profesor prava, koji je odigrao ključnu ulogu u opozivu predsjednice Dilme Rousseff, je postao predsjednik južnoameričke zemlje u četvrtak, nakon što je  Rousseffova suspendirana od strane Senata zbog optužbi za korupciju.

Temerov je uspon na vlast, međutim, nije samo slučajnost već je uređena po planovima američkog State Departmenta u mnogome na isti način kako je marionetska vlada postavljena na mjesto u Ukrajini.

U petak, zviždačka web stranice WikiLeaks objavila je nerazvrstane “osjetljive” dokumente koji otkrivaju da je Temer djelovao kao doušnik za američku obavještajnu službu i vojsku.

Jedan od dva dokumenta koje je razotkrio WikiLeaks bio je poslan južnom zapovjedništvu SAD-a u Miamiju. U dokumentu, Temer govori o političkoj situaciji u Brazilu za vrijeme predsjedanja Luiz Inácio Lula da Silve. On je predviđao da će njebova stranka, Brazilski demokratski pokret, doći na vlast.

 

“Temer je kritizirao Lulinu usku viziju i njegovu pretjeranu usmjerenost na socijalne programe koji ne potiču rast ili gospodarski razvoj.”

Drugim riječima, Lula je odbio neoliberalnu agendu koju preferira Washington.

The New York Times je izvijestio u četvrtak da bi Temerovo privremeno predsjedovanje “moglo dovesti do značajnog pomaka nprema političkoj desnici u najvećoj zemlji Latinske Amerike”. Identično kao i u Ukrajini, zar ne?

Brazilom, ali ne tako otvoreno kao socijalistička Kuba i Venezuela, vlada radnička stranka (Partido dos Trabalhadores) od 2002. godine.

Dilma Rousseff, opisana kao brazilska socijalistička “Željezna dama”, je uvela Brazil u neoliberalni trend.

“Umjesto da provodi neolibiralnu politiku štednje tijekom predsjedničke utrke, Rousseff je obećala održavanje socijalnih naknada i socijalnih usluga koje je radnička stranka uvela još od 2003. godine, kada je njezin prethodnik i mentor, Luiz Inácio Lula da Silva, došao na vlast.

Sada kada se Dilma Rousseff ponovo vratila na vlast, neki analitičari su vjerovali da se zemlja suočava sa mogućnošću financijske krize, što je više stranog novca koji je uložen tamo za vrijeme eksplozivno ekonomskih godina traži izlaz.”

Postoji bojazan da Brazil neće ispuniti svoje financijske obaveze i postati još jedna Argentina, koja će imati značajan utjecaj na strane banke i strana tržišta, uključujući i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Između 1998. i 2002. godine, Argentina je pretrpio depresiju i, na užas financijske elite, posezala za alternativnim valutama.

Prema Silas Malafaiu, televizijskom voditelju i pisac, predsjednik Temer će “pomesti ideologiju patoloških ljevičara” i vratiti zemlju natrag u orbitu Wall Streeta.

Ponovno uspostavljanje ravnoteže koje preferiraju financijske elite nije, kao što The Economist naveo, neplanirani događaj.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,