Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Dobitnik Nobelove nagrade uspio teleportirati DNK iz jednog mjesta na drugo

Dobitnik Nobelove nagrade uspio teleportirati DNK iz jednog mjesta na drugo

teleportacija-dnaSvijet znanosti nesumnjivo postaje tajanstven iz dana u dan

To je pojačano sa sve više otkrića unutar područja kvantne fizike, parapsihologija, i još mnogo toga – otkrića koja su izazvala (i dalje izazivaju) trenutni okvir prihvaćenih znanstvenih spoznaja.

Ovakav pomak u ideologiji se dogodilo mnogo puta tijekom naše povijesti; kada se Zemlja je postala okrugla iz ravne, većina ljudi koji su predlagali nove teorije su proglašeni nevjericima i označeni kao bogohulnici.

Luc Antoine Montagnier, dobitnik Nobela za fiziologiju ili medicinu, eksperimentom je dokazao da se DNA može teleportirati.

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu 2008., Luc Antoine Montagnier, pokrenuo je kontroverzne diskusije u znanstvenom svijetu. Montagnier, naime, tvrdi da je uspio dokazati teleportacijsku sposobnost DNA, odnosno da onda može kopirati samu sebe, piše NewScientist.com.

Eksperiment je izveden u laboratorijskim testnim cijevima. U jednoj cijevi se nalazio mali fragment DNA, dok je druga bila napunjena isključivo čistom vodom. Obje cijevi su bile izložene slabijem elektromagnetskom polju frekvencije 7 Hz. Znanstvenici su, nakon 18 sati čekanja i nakon što se DNA umnožila lančanom reakcijom polimeraze, u cijevi s vodom uspjeli dokazati postojanje DNA.

“Uzorak smo morali nekoliko puta razrijediti kako bi eksperiment uspio što objašnjava zašto do sada nismo primijetili navedeni efekt”, objašnjava Montagnier. Nobelovac je rezultate provjerio korištenjem kontrolnih uzoraka koji u kraćem vremenskom razdoblju nisu bili izloženi elektromagnetskom polju ili je ono bilo slabije. Do prijenosa DNA nije došlo niti u jednoj kontrolnoj testnoj cijevi.

Kako eksperiment nije proveden od strane drugih, nezavisnih stručnjaka, znanstveni krugovi izražavaju sumnju prema Montagnierovoj senzaciji. NewScientist tako citira Klausa Gerwerta sa Sveučilišta u Bochumu koji si “teško može zamisliti da su informacije u vodi ostale pohranjene kroz tako dugo razdoblje”.

Ukoliko se teleportacija DNA dokaže i u drugim istraživanjima, otvaraju se brojna pitanja čiji bi odgovori mogli uzdrmati temelje znanosti. Jesmo li dobili dokaz da se život može širiti uz pomoć kvantnih fenomena? Alternativno, možda je upravo život kompleksna projekcija tih kvantnih fenomena?
 
(collective-evolution.com,metro-portal.rtl.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,