Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Dobitnik Nobelove nagrade uspio teleportirati DNK iz jednog mjesta na drugo

Dobitnik Nobelove nagrade uspio teleportirati DNK iz jednog mjesta na drugo

teleportacija-dnaSvijet znanosti nesumnjivo postaje tajanstven iz dana u dan

To je poja─Źano sa sve vi┼íe otkri─ça unutar podru─Źja kvantne fizike, parapsihologija, i jo┼í mnogo toga – otkri─ça koja su izazvala (i dalje izazivaju) trenutni okvir prihva─çenih znanstvenih spoznaja.

Ovakav pomak u ideologiji se dogodilo mnogo puta tijekom na┼íe povijesti; kada se Zemlja je postala okrugla iz ravne, ve─çina ljudi koji su predlagali nove teorije su progla┼íeni nevjericima i ozna─Źeni kao bogohulnici.

Luc Antoine Montagnier, dobitnik Nobela za fiziologiju ili medicinu, eksperimentom je dokazao da se DNA mo┼że teleportirati.

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu 2008., Luc Antoine Montagnier, pokrenuo je kontroverzne diskusije u znanstvenom svijetu. Montagnier, naime, tvrdi da je uspio dokazati teleportacijsku sposobnost DNA, odnosno da onda mo┼że kopirati samu sebe, pi┼íe NewScientist.com.

Eksperiment je izveden u laboratorijskim testnim cijevima. U jednoj cijevi se nalazio mali fragment DNA, dok je druga bila napunjena isklju─Źivo ─Źistom vodom. Obje cijevi su bile izlo┼żene slabijem elektromagnetskom polju frekvencije 7 Hz. Znanstvenici su, nakon 18 sati ─Źekanja i nakon ┼íto se DNA umno┼żila lan─Źanom reakcijom polimeraze, u cijevi s vodom uspjeli dokazati postojanje DNA.


“Uzorak smo morali nekoliko puta razrijediti kako bi eksperiment uspio ┼íto obja┼ínjava za┼íto do sada nismo primijetili navedeni efekt”, obja┼ínjava Montagnier. Nobelovac je rezultate provjerio kori┼ítenjem kontrolnih uzoraka koji u kra─çem vremenskom razdoblju nisu bili izlo┼żeni elektromagnetskom polju ili je ono bilo slabije. Do prijenosa DNA nije do┼ílo niti u jednoj kontrolnoj testnoj cijevi.

Kako eksperiment nije proveden od strane drugih, nezavisnih stru─Źnjaka, znanstveni krugovi izra┼żavaju sumnju prema Montagnierovoj senzaciji. NewScientist tako citira Klausa Gerwerta sa Sveu─Źili┼íta u Bochumu koji si “te┼íko mo┼że zamisliti da su informacije u vodi ostale pohranjene kroz tako dugo razdoblje”.

Ukoliko se teleportacija DNA doka┼że i u drugim istra┼żivanjima, otvaraju se brojna pitanja ─Źiji bi odgovori mogli uzdrmati temelje znanosti. Jesmo li dobili dokaz da se ┼żivot mo┼że ┼íiriti uz pomo─ç kvantnih fenomena? Alternativno, mo┼żda je upravo ┼żivot kompleksna projekcija tih kvantnih fenomena?
 
(collective-evolution.com,metro-portal.rtl.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,