Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » BANKARSKA DINASTIJA Rothschild je sada pod kaznenom istragom u svezi nestanka 4 milijarde dolara

BANKARSKA DINASTIJA Rothschild je sada pod kaznenom istragom u svezi nestanka 4 milijarde dolara

banka-rothschildPro┼íle godine veo nepobjedivosti naizgled je oti┼íao sa tajnovitog Rothschildovog bankarskog carstva, a barun David de Rothschild i njegova tvrtka Rothschild Financial Services Group su optu┼żeni od strane francuskih tu┼żitelja jer su navodno o┼ítetili britanske umirovljenike u sustavu koji je pronevjerio velike sume novca

Samo prije dva mjeseca, izvijestili smo o ┼ívicarskom bankarskom ogranku Edmond de Rothschild Grupe koja je bila meta istra┼żivanja francuskih financijskih inspekcija “poslovnog odnosa upravljanja biv┼íeg zaposlenika.”

Sada je Luksembur┼íka jedinica Rothschildovog bankarskog carstva pod istragom od strane luksembur┼íkih dr┼żavnih odvjetnika – navodno zbog transakcije stotina milijuna dolara na ra─Źun u banci u Luksemburgu koji potje─Źu iz vladinog fonda 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Fond, 1MBD, je osnovao premijer Malezije Najib Razak 2009. godine kao investicijski fond vlade. Po jo┼í nepotvr─Ĺenim optu┼żbama za korupciju premijer Razak je kriv nakon ┼íto je otkrivena 1 milijarda dolara dolara u depozitima na njegovom osobnom bankovnom ra─Źunu.

Luksembur┼íka istraga proizlazi iz me─Ĺunarodne transakcije novca koja je potekla iz investicijskog fonda vlade Malezije, koji je u sredi┼ítu raznih svjetskih korupcijskih skandala.

Prema izvješću objavljenom u WSJ:

Luksembur┼íka bankarska podru┼żnica Edmond de Rothschild Group, je privatna banka koja upravlja novcem na ime bogate klijentele, izavila je da “sura─Ĺuje” u slu┼żbenoj istrazi transakcija iz investicijskog fonda vlade Malezije.

Luksembur┼íka Istraga se ┼íiri sada u ┼ávicarsku, Maleziju, Singapur, Hong Kong i Abu Dhabi. ┼ávicarske vlasti su izjavile u sije─Źnju da je vladin malezijski fond 1MDB pronevjerio i do 4 milijarde dolara.

Luksembur┼íki tu┼żitelj je rekao da je njegov slu─Źaj bio povezan sa istragom u ┼ávicarskoj.

Fond 1MDB je stvoren za ulaganje u lokalne energetske i nekretninske projekte i za poticanje Malezijskog gospodarstva.

“Edmond de Rothschild Europe aktivno sura─Ĺuje u sudskom postupku”, izjavila je glasnogovornica Edmond de Rothschild Group, za WSJ.


Edmond de Rothschild Grupa nadzire oko 164 milijarde dolara u aktivi, prema Bloombergu. Privatna banka i tvrtka za upravljanje imovinom osnovana od strane Edmond de Rothschilda u Parizu 1953. godine. Edmondov sin Benjamin de Rothschild je naslijedio oca na ─Źelu grupe u 1997. Pro┼íle godine, Benjamin je imenovao svoju suprugu, Arianu, predsjednicom Izvr┼ínog odbora. ┼ávicarski podru┼żnica vu─Źe korijene iz akvizicije Banque priv├ęe u ┼Żenevi 1965. godine.

No, povijest bankarskog carstva Rothschild se prote┼że daleko u pro┼ílost.

Rothschild obitelj kao ┼íto znamo je potomak Mayer Amschel Rothschilda, koji je ro─Ĺen u gradu koji se sada zove Frankfurt, Njema─Źka. Sin ┼żidovskog mjenja─Źa novca i trgovca Amschela Moses Rothschild, Mayer Amschel Rothschild je bio ─Źetvrto od 8 djece, i uspostavio je veliko me─Ĺunarodno bankarsko carstvo.

Na svojih 5 sinova, Mayer Amschelu Rothschild je pro┼íirio svoje bankarsko carstvo, koje je osnovano u 1760, i pro┼íirilo se na me─Ĺunarodna podru─Źja i kao takva uspjela posti─çi svoje veliko bogatstvo, za razliku od mnogih bogatih ─Źlanova ┼żidovske zajednice u to vrijeme.

Mayer Amschel je svojih 5 sinova stacionirao u jednom od glavnih europskih financijskih centara, po jedan u Frankfurtu, Londonu, Napulju, Be─Źu i Parizu.

U 19. stoljeću Rothschild obitelj je bila na vrhuncu svoje moći, a bili su poznati širom svijeta financija.

Bankarski dinastija Rothschild je optu┼żena za povla─Źenjem politi─Źkih konaca razli─Źitih vlada radi njihove kontrole razli─Źitih gospodarskih sustava u cijelom svijetu. Povijesno gledano, postoji obilje dokaza koji pokazuju da obitelj koristi ekskluzivno trgovanje radi prijevare novcem iz privatnih i javnih fondova.

Iako┬á obitelj Rothschild sada dr┼żi vrlo nizak javni profil, oni jo┼í uvijek imaju zna─Źajne poslovne operacije u cijelom nizu sektora.

Iako mo┼żda ne─çete prona─çi bilo jednog odre─Ĺenog Rothschilda na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi, obitelj se procjenjuje da kontrolira 1 bilion dolara u imovini ┼íirom svijeta, stoga ima sna┼żan glas i utjecaj u geopoliti─Źkom spektru kojeg mnogi do┼żivljavaju skrivenu ruku koja manipulira doga─Ĺajima tiho iza zastora virtualne tajnovitosti i ┼íutnje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,