Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC » EKSKLUZIVNA VIJEST: ANONYMOUSI SRUŠILI VEĆ 9 SREDIŠNJIH BANAKA I NASTAVLJAJU DALJE NAPADE NA ‘GLOBALNI BANKARSKI KARTEL’

EKSKLUZIVNA VIJEST: ANONYMOUSI SRUŠILI VEĆ 9 SREDIŠNJIH BANAKA I NASTAVLJAJU DALJE NAPADE NA ‘GLOBALNI BANKARSKI KARTEL’

anonymou-bankeHakerska skupina Anonymous je krenula u opsežnu akciju protiv “Globalnog bankarskog kartela”, a banka Bosne i Hercegovine je također bila meta

Hacktivistička grupa Anonymous objavila svoj plan napada na vodeće tvrtke za financijske usluge u ponedjeljak, 8. veljače 2016., s početkom u 6 sati ujutro UTC, s ciljem da se sruše njihove web stranice i usluge.

Ovaj događaj ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na ono što Anonymous naziva ‘korupcija’ unutar financijske industrije. Anonymous tvrdi da vodeće banke podupiru i financiraju globalni terorizam:

“Kao i kod operacija Ikar, sile koje su letjele preblizu suncu, došlo je vrijeme da se krila njihovog carstva unište u plamenu i da gledamo kako se sustav njihove moć obrušava oko njih. Moramo udariti u srce njihovog carstva i još jednom izbaciti stroj iz takta, ali ovaj put se suočavamo s mnogo većim ciljem; globalnim financijskim sustavom. Ovaj put naš cilj je New York Stock Exchange i Bank of England.”

Tko je bio zadnja meta…

Nakon globalnog poziv na pobunu, Anonymous operacija protiv globalnog bankarskog sektora pod nazivom OpIcarus čini se da je dobiila veliki zamah.

Više od osam financijskih institucija su skinute sa interneta nakon što je uslijedio prvi napad na središnju banku Grčke – slijedio je sličan DDoS napad i na Centralnu banku Cipra.

Prema videozapisu objavljenom u suradnji s timom OpIcarusom, napad na banku Grčke obilježen početak “30 dnevne kampanje protiv web stranica središnje banke diljem svijeta.”, prenosi Thefreethoughtproject.

Ovaj masivni pritisak, prema videu (dolje), ima za cilj “udarati u srce bankarskog carstva i još jednom uništiti zupčanike tod stroja.”

U nekim od najnovijih napada tijekom vikenda, hakeri su navodno ciljali središnje banke Dominikanske Republike, nizozemske središnje banke, Centralne banke Maldivi i Guernsey Financial Services, prema službenom @OpIcarus Twitter računu.
 

 
Narodna banka Panama i Centralna banka Kenije također su navodno ciljani dan kasnije, u skladu sa vijestim portala HackRead.


Ono što je počelo kao operacija Anonymous je sada postala zajednička operacija između Anonymousa i GhostSquadHackers, a kako izvještava član GSH govori se i o rušenju Centralne banke Bosne i Hercegovine i pružanje screenshota kako bi to potvrdili.
 

 
@BannedOffline Twitter račun također je izvijestio da je Centralna banka Meksika podlegli DDoS napadima od strane hakerskog kolektiva.
 

 
Anonymous je objavio popis institucija koje će biti cilj napada, koje su podijeljene u četiri dijela; web stranice povezane s američkim Federalnim Rezervama, Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), banke u vlasništvu Svjetske banke, te više od 150 mjesta povezanih s nacionalnim bankama širom svijeta.

Do sada, u manje od tjedan dana, OpIcarus hakeri su sada srušili deset financijskih institucija koje su naveli u online manifestu, ali ostaje pitanje da li će ovi elitni hakeri mogli zaobići intenzivne mjere sigurnosti ovih prestižnih institucija na svojim ciljnim listama.

banke-napad-anonyOvo su neke od meta napada (kliknite za uvećanje).

Pogledajte što u svezi svega ovoga kažu Anonymousi u videu:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Featured, NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,