Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, Novi Svjetski Poredak » JOHN KERRY: Pripremite se za NOVI SVJETSKI POREDAK i svijet bez granica

JOHN KERRY: Pripremite se za NOVI SVJETSKI POREDAK i svijet bez granica

kerry-graniceDr┼żavni tajnik John Kerry je naglasio planove ameri─Źke vlade za Novi svjetski poredak “svijeta bez granica”, koji ka┼że da su na┼ía neizbje┼żna budu─çnost

Tijekom svog govora na Sveu─Źili┼ítu Northeastern, Kerry je “udario” po Donald Trumpu koji predla┼że da SAD izgradi zid da bi se obranio od terorista.

Washingtonexaminer.com izvještava:

“Mnogi od vas su bili su u osnovnoj ┼íkoli kada smo nau─Źili najte┼żu lekciju od svih na 9/11″, rekao je on.

“Ne postoje zidovi dovoljno veliki da se zaustave ljude s bilo kojeg mjesta, na desetke tisu─ça milja daleko, koji su odlu─Źili uzeti vlastiti ┼żivot, dok ciljaju druge ljude.”

“Dakle, mislim da nam sve ┼íto smo pro┼żivili i nau─Źiti ka┼że da nikada ne─çemo iza─çi na iz toga ako prihvatimo savjet od “prodava─Źa” i “karnevalskih lajavaca” koji tvrde da najmo─çnija zemlja na svijetu mo┼że ostati velika gledaju─çi prema unutra,” dodao je Kerry.

“I da se krijemo iza zidova u vremenima kada je tehnologija omogu─çila da je to nemogu─çe u─Źiniti niti mudro za poku┼íati.”

Kerry nije spomenuo Trumpa po imenu, ali Trump je u vi┼íe navrata pozvao na izgradnju zida na ju┼żnoj ameri─Źkoj granici, a mnogi demokrati, i neki republikanci, su ga po─Źeli nazivati karnevalskim lajavcem.

─îinilo se da je Kerry odbacio va┼żnost nacionalnih granica i rekao da ─çe tehnologija preoblikovao svijet u onaj u kojem se SAD mora suo─Źiti sa opasnostima jer ─çe ina─Źe biti ostavljena pozadi. Rekao je da Trump i drugi koji ┼żele gledati prema unutra ─Źine pogre┼íku, ─Źak u lice rastu─çe napetosti i nasilja u svijetu.

“Za neke ljude, sve ┼íto im je potrebno je samo da se penju pod plahtama, zatvore o─Źi i gurnaju svijet daleko od sebe”, rekao je Kerry.

“I ┼íokantno je da smo ─Źak vidjeli taj stav od onih koji misle da im trebamo povjeriti posao upravljanja me─Ĺunarodnim odnosima.”

“Budu─çnost od nas tra┼żi ne┼íto vi┼íe od nostalgije za nekim ru┼żi─Źastim verzijama pro┼ílosti koje zapravo ne postoje, u svakom slu─Źaju”, rekao je on.

“Vi ─çete diplomirati u slo┼żemo svijetu bez granica.”, rekao je Kerry studentima.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , ,