Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Pet godina duga PRLJAVA propaganda dosegla dno: Sky News tvrdi kako ima dokaze o čvrstoj suradnji ISIL-a i Bashara Al-Assada

Pet godina duga PRLJAVA propaganda dosegla dno: Sky News tvrdi kako ima dokaze o čvrstoj suradnji ISIL-a i Bashara Al-Assada

is-zastava-boracU “ekskluzivnoj reportaži” je Sky News objavio “kako ima dokaze o suradnji vlade Bashar Al-Assada u Damasku i terorista Islamske države u Siriji”

Iako je svakome tko je iole upućen u zbivanja u Siriji jasno da se, uz propagandu o “masovnim zločinima sirijskog režima”, radi o još jednom pokušaju diskreditiranja sirijske vlade i predsjednika, pogledajmo što su to “otkrili” novinari Sky Newsa.

Visoko nagrađivani i ugledno novinar Stuart Ramsay otkriva detalje ekskluzivne istrage u kojoj je došao do dokumenata Islamske države koji otkrivaju Assadovu suradnju s “militantima”, kako on zove teroriste, te da se ISIL iz Palmire “povukao u dogovoru sa sirijskom vladom i vojskom”.

Bez obzira na žestoke borbe, koje su trajale više od dva tjedana, u kojima je sirijska vojska izgubila oko 200 stotine boraca, od ukupno šest do osam tisuća koliko je sudjelovalo u akciji, a ISIL čak 500 boraca od ukupno 2 000, koliko ih je branilo grad, dakle četvrtinu, Stuart Ramsay u javnost izlazi s najglupljom pričom od početka sirijskog sukoba. Što je najgore, rezultate istrage Sky Newsa će objaviti svi zapadni mediji, vjerojatno i u nas, kao i diljem regije, a da nitko neće uzeti u obzir broj poginulih i žestinu sukoba.

“Islamska država” je izvukla svoje snage iz Palmire na temelju dogovora koji traje već godinama, potvrđuju dokumenti kojih se, navodno, dokopao Sky News, te dodaje “kako su ISIL i Assadov režim u dosluhu sa svima na bojištu koji žele surađivati”.

“Naša ekskluzivna istraga je došla do tajnih dokumenata koji pokazuju njihovu suradnju u drevnom gradu Palmiri. Dokumenti pokazuju da je militantna skupina osposobljavala strane borce za napad na zapadne ciljeve, mnogo više nego što sumnjaju sigurnosne službe.

Ovo otkriće naglašava strahove Sjedinjenih Američkih Država da u Europi postoje mreže ćelija koje su se proširile po kontinentu, izbjegavajući otkrivanje i koje planiraju daljnje napade u stilu onih u Parizu i Bruxellesu”, piše Sky News.

“Jedan od prebjega Islamske države je za Sky News rekao da je Palmira vraćena natrag vladinim snagama kao dio sporazuma između ISIL-a i vlade u Damasku koji traje godinama. Sky News, osim goleme datoteke s 22 000 imena od prošlog mjeseca, posjeduje nove dokumente koji to izgleda potvrđuju”, piše Stuart Ramsay, iako nije jasno kako je prema tom sporazumu u području Palmire ostalo na stotine mrtvih tijela terorista koji su pružali žestoki otpor sirijskim snagama.

Dokumenti koje navodno posjeduje Sky News dokazuju:

1. Dogovor ISIL-a sa “sirijskim režimom” da se povuče oružje iz Palmire

2. Dogovor između Islamske države i vlade Sirije oko trgovine naftom za umjetno gnojivo

3. Dogovor oko evakuacije s nekih područja snaga Islamske države prije napada sirijske vojske.

“Sve se čini da prethodno dogovorene ponude dokazuju tajni dogovor između čelništva sirijskog režima i Islamske države. U posljednjih 18 mjeseci je Sky News održavao kontakte sa skupinom Slobodne sirijske vojske podrijetlom iz sjedišta Islamske države u Raqqi, a koji sada žive preko granice u Turskoj”, piše Stuart Ramsay i stvari već postaju jasnije.

Ova skupina upravlja mrežom koja krijumčari prebjege iz redova islamske države i prilično je “vjerodostojan izvor”, za Sky News, naravno.

“Neki od prebjega otvoreno priznaju da su bili odani terorističkoj skupini i priznaju da su pobjegli zbog unutrašnjih neslaganja s nekim od vodstva. No, svejedno su ostali vjerni osnovnim načelima Islamske države, odnosno strogom šerijatskom zakonu, kalifatu i trajnom ratu protiv svih koje se smatra neprijateljima”, nastavlja Stuart Ramsay.

“Autentičnost najnovijih dokumenata je nemoguće provjeriti, ali su se svi prethodni materijala koji su došli preko ove skupine pokazali kao pravi. Novi dokumenti su kopije rukopisa narudžbi poslanih iz sjedišta Islamske države. Jedan dokument traži siguran prolaz za vozača Islamske države preko kontrolnog punkta sve dok ne dostigne granicu sa sirijskim režimom, kako bi razmijenio naftu za gnojivo”, piše Sky News.

Dezerter ISIL-a tvrdi kako trgovinski sporazum između dvije strane traje već godinama.

Još jedno pismo sadrži upute za zapovjednika “kako prenijeti svu opremu i oružje na dogovorenu evakuaciju točku”.

“Dobili smo obavijest da će Al-Qasr i okolica biti bombardirani 24. studenog 2013. godine”, stoji na jednom od dokumenata.

Dezerter tvrdi kako je tada dogovoreno povlačenje između Sirije i boraca Islamske države, iako ovo nije ništa novo, jer je nedavno iz područja južno od Damaska uz posredovanje Ujedinjenih naroda dogovorena evakuacija terorista militanata “Islamske države” i njihovih obitelji u područja koja ISIL nadzire na sjeveru Sirije.

“Najzanimljiviji dokument” je napisan nedugo prije nego što je sirijska vojska oslobodila Palmiru.

“Povući svu tešku artiljeriju i protuzrakoplovne strojnice iz i oko Palmire u pokrajinu Raqqa”, kaže se u dokumentu.

“Pitao sam jednog od prebjega je li Islamska država koordinirala kretanje svojih boraca i napustila prethodno kontrolirana područja u izravnoj koordinaciji sa sirijskom vojskom, pa čak i ruskim zrakoplovstvom”, piše Stuart Ramsay, a bivši terorist mu je odgovorio: “Naravno!”

Stručnjaci za terorizam su Ramsayu rekli da analiza dokumenata potvrđuje da je ovo vjerojatno najsloženiji rat koji su ikada pokušali razumjeti.

“Ovo je rat percepcije i pripovijesti i svatko pokušava manipulirati događajima”, rekao je dr. Afzal Ashraf iz think-tanka Royal United Services Institute.

“Može proći 20 godina prije nego što saznamo što se točno događalo. Gotovo sigurno ima neke vrste komunikacije između smrtnih neprijatelja, kojom se pokušava utjecati na kratkoročne taktičke dobitke i gubitke. Naravno, ako postoji trgovina, što znamo da postoji, ne može je biti bez komunikacije”, dodao je dr. Afzal Ashraf.

“Prebjezi i civili su kontaktirali Sky News tijekom više mjeseci i svi drže ne samo da postoji komunikacija, nego je rasprostranjena suradnje raznih zaraćenih strana, kao i sa sirijskim i iračkim vlastima. Sjedinjene Države su posebno ogorčene zbog ruskih zračnih udara na militantne skupine koje su pomogle osnovati i obučiti Amerikanci. Svaki dokaz o tajnom sporazumu s Islamskom državom će dovesti pod znak pitanja buduće odnose između Washingtona i Moskve, ali i šire”, nastavlja Ramsay, čime sugerira da je ISIL ne samo surađivao s Assadom, nego i ruskim snagama u Siriji, barem tijekom “dogovorenog povlačenja”.

“Naša analiza svih datoteka Islamske države otkrila je da organizacija mora zadržati svoj kalifat barem dijelom, kako bi bio odskočna daska za strane džihadiste koji će provoditi napade u Europi i šire.

Al-Qaeda je za istu svrhu prvo trebala Sudan, a potom Afganistan. Dokumenti su otkrili da program obuke i izvoz terora ne traje mjesecima, nego godinama, daleko duže nego su to zapadne sigurnosne službe bile svjesne. Zapravo, oni ukazuju da je program koordiniranih napada na zapadne zemlje bio jedan od izvornih i temeljnih ciljeva Islamske države”, tvrdi Stuart Ramsay.

Neki dokumenti, također iz sjedišta Islamske države, su zapovijedi za terorističku ćeliju koja je putovala iz Sirije u studenom 2014. U njemu se traži da se borci podijele u dvije skupine po četiri u sklopu operacije pod kodnim nazivom “Prekinuti opsadu”, a jedan prebjeg je za Sky News rekao da je cilj operacije bila Europa. Zapovijed je uputio Abu Mohammed Al-Shamali, a njegovo ime se pojavljuje u datotekama gotovo 400 puta, a često je povezivan s džihadistima iz sjeverne Europe. Sjedinjene Države su ucijenile njegovu glavu na 5 milijuna dolara.

“Islamska država želi zadržati i proširiti svoj kalifat na povijesne muslimanske zemlje, te napasti i izazivati rat sa Zapadom i podijeliti društva. Ovo je dugoročni plan čije detalje još moramo proučiti”, zaključuje Stuart Ramsay.

Nevjerojatno, ali istinito. ISIL se u dogovoru sa sirijskom vojskom i Rusima povukao iz Palmire, iako je izgubio 500 boraca, a Damasku je davao naftu za umjetno gnojivo.

Do sada su o ratu u Siriji napisani brojni članci, propagandni uraci, ali je ovo jedna od najglupljih teorija zapadnih medija u ratu protiv vlade Bashar Al-Assada.

Jedna od studija koje je objavio Global Research govori o razini i jačini propagande zapadnih medija protiv sirijske vlade, da je to poprimilo razmjere urote.

Na internetu ćete naći bezbroj izjava i priznanja propusta zapadnih političara, vojnih i obavještajnih dužnosnika u kojima priznaju da su “Islamska država”, Al-Nusra Front, skupine Jaish Al-Islam, Ahrar Al-Sham i druge koji se bore protiv sirijske vojske nastale njihovim propustom i uz Saudijske Arabije, Turske i NATO saveza, ali prebjezi ISIL-a su Stuartu Ramsayu ispričali “pravu istinu”.

Nekoliko “neprofitnih organizacija za ljudska prava” se istovremeno brine za širenje informacija kako je sirijska vojska navodno kriva za genocid nad civilnim stanovništvom, ali za to nema dokaza.

Apsurde informacije, odnosno dezinformacije, su došle do vrhunca izvješćem koje je objavio Sky News, koji tvrdi da navodno ima tisuće dokumenata koji svjedoče o dugoročnoj suradnji Bashara Al-Assada i “Islamske države”.

Savršeno glatki listovi papira sa simbolima Islamske države su došli do Londona, ali Sky News barem priznaje “kako je autentičnost najnovijih dokumenata nemoguće provjeriti, ali su se svi prethodni materijali koji su došli preko ove skupine pokazali kao istiniti”.

Prema članku Sky News je sirijska vlada kupuje naftu od terorista, a zauzvrat im je davala gnojivo za proizvodnju eksploziva.

Prema članku je vlada s “Islamskom države” imala dugoročni ugovor o okupaciji Palmire, ali se ISIL odlučio povući i preusmjeriti terorističke snage u Raqqu. Novinar je čak uspio razgovarati s bivšim teroristima osobno, koji su potvrdili tu suradnju.

Međutim, Sky News potvrđuje da je ovo izjavio samo jedan dezerter, koji je dio imena 22 000 terorista iz neobjavljenih dokumenata.

Dakle, ako postoji jasna svrha komunikacije s bivšim teroristom, koji može biti i lažan, mogao se barem objaviti jedan od tisuća dokumenata. Međutim, Stuart Ramsay, kao vrhunski profesionalac, štiti svoj izvor. Ovo nije prvi put da je Sky News u kontaktu s dezerterima ISIL-a. Krajem prošle godine su se novinari ove kuće redovito sastajali s njima u Turskoj, gdje su im “bivši teroristi” odavali vrijedne informacije, kao na primjer o tehničkom koledžu za teroriste u Raqqi i slično.

Sky News naglašava da je sijanje terora i straha u Europi jedan od glavnih ciljeva “Islamske države”, a regrutiranje terorista i slanje u EU je započelo davno prije trenutne imigracijske krize. Završava članak govoreći: “Ovo je dugoročni plan čije detalje još moramo proučiti.”

Doista, čitanje ovakve “vijesti” užasava, a javnost će proklinjati Assada, ISIL i Ruse i sve koji su s njima, jer su jednako krivi ako se bilo što dogodi u Europi.

Valjda je jasno da je svrha ovakve gluposti, u koju će neki i povjerovati, destabilizacija koju žele isti krugovi koji su do sada uložili milijarde dolara za svrgavanje Assada i od tog cilja ne žele odustati.
 
(altermainstreaminfo.com.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,