Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » ANONYMOUS NAJAVIO da će srušiti ‘Globalni bankarski kartel’ – počeli su napadom na grčku središnju banku

ANONYMOUS NAJAVIO da će srušiti ‘Globalni bankarski kartel’ – počeli su napadom na grčku središnju banku

grcka-banke-anonymousHackeri Anonymousa srušili su stranicu DDoS napadom, koji preopterećuje stranicu prometom

Hacktivisti povezani s grupom Anonymous usješno su srušili web stranicu grčke središnje banke. Tvrde kako je to samo prva u nizu središnjih banaka koje namjeravaju napasti ovog mjeseca.

“Napad je trajao nekoliko minuta, ali je uspješno rješen od strane sigurnosnih sustava banke”, neimenovani dužnosnik banke Grčke je rekao za Reuters .

Web stranica grčke središnje banke trenutno se srušila u utorak. Nakon nekoliko minuta, osoblje banke zaduženo za računalnu sigurnost uspjeli su je vratiti.

Spyros Frangos, savjetnik za štampu banke, izjavio je za CNNMoney da nije bilo uništenih ili ukradenih dokumenata. Banka ne vrši transakcije sa svojim klijentima, tako da niti novac nije izgubljen u napadu.

Hackeri Anonymousa srušili su stranicu DDoS napadom, koji preopterećuje stranicu prometom, nešto što se može opisati slučajem kada tisuće ljudi istovremeno nazovu isti telefonski broj – dobili bi samo signal ”zauzeto”.

Iako DDoS napadi nisu toliko ozbiljan problem jer kao rezultat nemaju krađu osjetljivih informacija, ipak mogu biti efikasan hackerski alat. Ponekad ga koriste kako bi skrenuli pažnju, s ciljem da upadnu u sustav neopaženi.

 

S druge strane, snažni DDoS napadi mogu poremetiti tijek poslovnih operacija napadnutih. 2012. godine, hackeri su pokrenuli masivan DDoS napad usmjeren na neko od najvećih američkih banaka, učinkoviti klijentima banke spriječivši pristup njihovim računima.

Čini se kako to ovoga puta nije bio slučaj. Napad na središnju banku Grčke bio je relativno slab i čini se kako je riječ o činu protesta – cyber ekvivalent grafita na pročelju zgrade.

Anonymous se o novoj akciji obratio i kratkim priopćenjem preko youtube kanala, koje možete poslušati u nastavku:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr,money.cnn.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,