Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Armenija i Azerbejd┼żan na rubu rata zbog sarme

Armenija i Azerbejd┼żan na rubu rata zbog sarme

sarma-armenija-azerbejdzanAzerbajd┼żan i Armenija su na rubu jo┼í jednog sukoba. Ovog puta zbog hrane, i ulog je zaista veliki

Erevan optu┼żuje Baku za kra─Ĺu recepta za tradicionalni specijalitet – tamo┼ínje dolme, nama mnogo poznatije kao sarme.

Azerbejd┼żansko Ministarstvo kulture i turizma sprema se recept za dobro poznato jelo na Balkanu, Kavkazu, Bliskom istoku i u sredi┼ínjoj Aziji, uvrsti na Unescovu listu kulturne ba┼ítine, izjavio je Abulfas Garajev, ministar kulture i turizma Azerbejd┼żana.

“Nije tajna ni za koga da susjedna zemlja (Armenija) ne samo da ima pretenzije na azerbejd┼żanski teritorij, ve─ç poku┼íava prisvoji i na┼íu kulturu, uklju─Źuju─çi nacionalnu kuhinju”, rekao je Garajev.

Ministar je dodao da je Armenija ranije pokušala prisvojiti i tamošnji beskvasni kruh. Drskost Erevana ne poznaje granice i sada pokušava prisvojiti dolmu, koja pripada turskoj kulturi, rekao je Garajev.

“Oni (Armenci) tra┼żili su uklju─Źivanje beskvasnog kruha u Unescovu listu kulturne ba┼ítine. Zar to nije prisvajanje?”, Rekao je azerbajd┼żanski ministar.

Azerbajd┼żan je zato, u cilju za┼ítite svoje kulturne ba┼ítine, poslo aplikaciju u UNESCO, objasnio je on.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , ,