Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NEŠTO SE VELIKO SPREMA: EU OSNIVA VOJNE POLICIJSKE SNAGE ZA ‘ISKLJUČIVANJE’ PROSVJEDA

NEŠTO SE VELIKO SPREMA: EU OSNIVA VOJNE POLICIJSKE SNAGE ZA ‘ISKLJUČIVANJE’ PROSVJEDA

eu-policija600 članova europskih vojnih snaga treniraju se za građanske nemire

600 članova raznih europskih vojnih snaga nedavno su proveli vježbu u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija u pripremi za građanskih nemire.

EU priprema vojno policijske snage za “isključivanje” prosvjeda.

Europski glasnogovornik njemačke vlade Andrej Huko rekao je da su te snage komponenta žandarmerijskog programa Europske unije, i služit će zatvaranju “političkih skupova” i “protesta”.

Trening je na žalost zatvoren za javnost i medije.

“Militarizacija policije je … vrlo zabrinjavajuća i u suprotnosti u Njemačkm načelu diobe policije i vojske.”

“Imate policajace na ulici koji nisu pod izravnom kontrolom izravno izabrane britanske vlade i to je iskreno zastrašujuće”, rekao je britanski UKIP glasnogovornik obrane Mike Hookem.

Potez da se formira jedinstvena vojska-policija pod kontrolom EU dolazi kao posljedica pobuna koje su se proširile diljem Francuske u odgovoru na planirane reforme rada.

Deseci tisuća prosvjednika marširalo je ulicama u gradovima Pariz, Rennes, Nantes, Marseille i drugim gradovima prošlog tjedna.

Policija se sukobila s prosvjednicima koji su bacali boce, kamene kocke, i spaljivali automobile. 124 osoba je uhićeno diljem zemlje.

Francuska vlada je najavila da planira proširiti izvanredno stanje nametnuto nakon terorističkog napada u Parizu u studenom prošle godine.

Hitne mjere omogućuju policiji da upadaju u kuće i provode pretraživanja bez sudskog naloga. Mjere koje će također zabraniti velike skupove i prosvjede.

Skupine za ljudska prava su ljute na nove mjere, govoreći da će im ograničiti slobodu izražavanja, slobodu udruživanja i kršit privatnost.

Uz militarizirane policijske snage, EU radi na tome da formira europsku verziju FBI-a, “jedinstvene policijske i obavještajne organizacije, koja će raditi za cijelu Europsku uniju”, prema riječima bivšeg gradonačelnika Bruxellesa, Francois-Xavier de Donnea.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,