Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NE┼áTO SE VELIKO SPREMA: EU OSNIVA VOJNE POLICIJSKE SNAGE ZA ‘ISKLJU─îIVANJE’ PROSVJEDA

NE┼áTO SE VELIKO SPREMA: EU OSNIVA VOJNE POLICIJSKE SNAGE ZA ‘ISKLJU─îIVANJE’ PROSVJEDA

eu-policija600 ─Źlanova europskih vojnih snaga treniraju se za gra─Ĺanske nemire

600 ─Źlanova raznih europskih vojnih snaga nedavno su proveli vje┼żbu u njema─Źkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija u pripremi za gra─Ĺanskih nemire.

EU priprema vojno policijske snage za “isklju─Źivanje” prosvjeda.

Europski glasnogovornik njema─Źke vlade Andrej Huko rekao je da su te snage komponenta ┼żandarmerijskog programa Europske unije, i slu┼żit ─çe zatvaranju “politi─Źkih skupova” i “protesta”.

Trening je na ┼żalost zatvoren za javnost i medije.

“Militarizacija policije je … vrlo zabrinjavaju─ça i u suprotnosti u Njema─Źkm na─Źelu diobe policije i vojske.”

“Imate policajace na ulici koji nisu pod izravnom kontrolom izravno izabrane britanske vlade i to je iskreno zastra┼íuju─çe”, rekao je britanski UKIP glasnogovornik obrane Mike Hookem.

Potez da se formira jedinstvena vojska-policija pod kontrolom EU dolazi kao posljedica pobuna koje su se proširile diljem Francuske u odgovoru na planirane reforme rada.

Deseci tisuća prosvjednika marširalo je ulicama u gradovima Pariz, Rennes, Nantes, Marseille i drugim gradovima prošlog tjedna.

Policija se sukobila s prosvjednicima koji su bacali boce, kamene kocke, i spaljivali automobile. 124 osoba je uhi─çeno diljem zemlje.

Francuska vlada je najavila da planira pro┼íiriti izvanredno stanje nametnuto nakon teroristi─Źkog napada u Parizu u studenom pro┼íle godine.

Hitne mjere omogu─çuju policiji da upadaju u ku─çe i provode pretra┼żivanja bez sudskog naloga. Mjere koje ─çe tako─Ĺer zabraniti velike skupove i prosvjede.

Skupine za ljudska prava su ljute na nove mjere, govore─çi da ─çe im ograni─Źiti slobodu izra┼żavanja, slobodu udru┼żivanja i kr┼íit privatnost.

Uz militarizirane policijske snage, EU radi na tome da formira europsku verziju FBI-a, “jedinstvene policijske i obavje┼ítajne organizacije, koja ─çe raditi za cijelu Europsku uniju”, prema rije─Źima biv┼íeg gradona─Źelnika Bruxellesa, Francois-Xavier de Donnea.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,