Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Kako popraviti štetu uzrokovanu cjepivima?

Kako popraviti štetu uzrokovanu cjepivima?

cjepivo-stetaRutinsko cijepljenje djece je već godinama predmet kontroverze diljem svijeta

Roditelji koji žele najbolje za svoju djecu se svakog dana suočavaju s odlukama za koje strahuju da bi, ako nisu ispravne, mogle naštetiti njihovim potomcima, što je posebno istinito kad je ova tema u pitanju. Cijepiti ili ne? Kako odlučiti i kako znati koja je odluka ispravna?

Temu cjepiva smo dotakli u nekoliko navrata, kao primjerice u tekstu o kontaminaciji cjepiva i onom u kojem smo naveli najčešće razloge zbog kojih roditelji odbijaju cijepiti svoju djecu te se uvijek trudimo predstaviti objektivne informacije i konačnu odluku prepustiti vama. A svi znamo da to nije nimalo laka zadaća, osobito kad se nađete u situaciji u kojoj se jedan roditelj zalaže za cijepljenje dok je drugi protiv. No, u kontekstu humane pedijatrije se savjetuje izbjegavanje svih cjepiva kako bi se izbjegle moguće zdravstvene komplikacije zbog čega smo vam predstavili i homeopatsku alternativu cjepivima.

Ipak, bez obzira na svačiji stav u odnosu na ovu temu, potrebno je razumjeti i znati što se može učiniti prije, tijekom i nakon cijepljenja kako bi se ublažile ili izbjegle moguće negativne posljedice koje su ponekad vrlo ozbiljne i teške i koje se javljaju mnogo češće no što se to javnosti priznaje. Tako mnogi roditelji strahuju da bi njihovo dijete zbog primljenog cjepiva moglo postati autistično, razviti neki defekt ili neurološko oštećenje. Naime, kad se javi nuspojava ili neželjena reakcija na cjepivo, to se obično kategorizira kao alergijska reakcija ili negativna interakcija s kompromitiranim imunološkim sustavom, a niti jedan roditelj ne želi nanijeti štetu svojem djetetu niti želi da ono u roku od nekoliko mjeseci postane psihički ili fizički hendikepirano.

Cjepiva mogu natjerati naš imunološki sustav da radi punim kapacitetom zbog čega se može javiti snažna upalna reakcija. Isto tako, T limfociti (čija je glavna funkcija ubijanje stanica zaraženih virusom) mogu pasti na izrazito nisku razinu što uzrokuje disfunkciju imuniteta. Naravno, postoje razni čimbenici koji uzrokuju ovakvu reakciju organizma, kao što su primjerice hrana ispunjena konzervansima i pesticidima, lijekovi ili zagađenje zraka, no ono što je svima zajedničko je unošenje otrovnih kemijskih spojeva u tijelo dok se, kad su cjepiva u pitanju, to dešava izravnim ubrizgavanjem u krvotok.

Vlasti i medicinski djelatnici uglavnom tvrde da su cjepiva bezopasna, ali nitko ne može u to biti siguran. Tako nam je rečeno i mi bismo trebali to vjerovati. Srećom, živimo u doba raspoloživosti velike količine informacija i svatko od nas može istražiti i ispitati svaku tvrdnju te stvoriti vlastito mišljenje. Ipak, ako ste odlučili cijepiti svoje dijete, no ipak se bojite negativnih nuspojava ili ste možda bili na neki način prisiljeni na taj čin, postoje neke smjernice i koraci koje možete poduzeti kako bi se smanjila ili eliminirala moguća šteta:

Prvo sredstvo koje će biti od velike pomoći je – dojenje. Majčino mlijeko pruža sve: i hranu i imunološku zaštitu i nešto je što niti jedna dojenačka formula za dohranu ne može zamijeniti. Slijedeći korak je izbjegavanje cijepljenja kad je dijete bolesno, a razlozi za to su očiti: imunološki sustav je još uvijek krhak i uči kako se boriti protiv neželjenih mikroorganizama, a cjepivo ga u tom trenutku može značajno ugroziti. Također se preporuča izbjegavanje cjepiva koja kao konzervans koriste timerosal (živu) i ona koja su kombinirana.

Vitamin C. Čudo koje nam je priroda dala. Treba li još što reći o njemu, osobito nakon što pročitate neke naše prethodne tekstove o mega dozama vitamina C i vitaminskim tabletama? Ipak, ukratko: osim što je poznato da vitamin C djeluje kao protuotrov, dokazano je i da je vrlo učinkovit u neutraliziranju toksičnosti žive u svim njezinim kemijskim oblicima, a ako se u dovoljnoj količini uzima prije cijepljenja, spriječit će štetu koju živa može nanijeti bubrezima. Međutim, postoji još jedan razlog zbog kojeg je poželjni vitamin C učiniti sastavnim dijelom protokola cijepljenja: pojačat će reakciju imunološkog sustava. Naime, svrha svakog cjepiva je maksimalna stimulacija proizvodnje antitijela kao reakcije na antigene iz cjepiva, a ovaj vitamin će to posebno potencirati.

Za optimalnu stimulaciju protutijela i zaštite od toksina iz cjepiva, najbolje bi bilo uzimati ga tri do pet dana prije cijepljenja te dva do tri dana nakon. Kad je dojenčad u pitanju, najbolje je davati dozu od 1000 mg liposomalnog vitamina C koji će spriječiti nuspojavu u obliku proljeva. No, isto će koristiti i natrij askorbat u prahu. Dojenčad do težine do 3,73 kg (3732 g) ga može trošiti u količini od 500 mg dnevno dok bebe težine od 3,73 kg do 7,46 kg (7464 g) mogu trošiti od 500 do 1000 mg na dan, u podijeljenim dozama. Starija djeca mogu uzimati 1000 mg dnevno po godini života (primjerice, 5-godišnje dijete može uzimati dozu od 5000 mg), raspodijeljeno tijekom dana. Davanje vitamina C u podijeljenim dozama poboljšava njegovu apsorpciju i toleranciju. Što je dijete starije, lakše će podnijeti i vitamin C u obliku askorbinske kiseline, osobito ako se uzima tijekom obroka.

Glavni lijek u protokolu ublažavanja štete uzrokovane cjepivom je i – natrijev bikarbonat ili soda bikarbona. Nju može koristiti svatko, a ujedno je učinkovita i jeftina. Ona pomaže pri regulaciji pH vrijednosti organizma (kiselosti), a time utječe i na zeta potencijal što je mjera za zdravlje krvi. Sve veći broj onkologa svojim pacijentima koji primaju kemoterapiju preporučuje uzimanje soda bikarbone upravo zbog njezinog djelovanja na otrove čiji će učinak smanjiti i tako ih učiniti manje opasnim. Ovdje vam još želimo skrenuti pažnju na kupnju soda bikarbone jer se u nekima od njih nalazi aluminij, što možete i sami vidjeti ako pročitate sastav proizvoda, te je najbolje i najsigurnije kupiti ju u ljekarni.

Hidratacija je također vrlo važna u cijelom procesu. Naše tijelo se sastoji od 80% vode te je jasno da je hidratacija stoga vrlo važna kad je riječ o kemiji krvi. Primjerice, već će umjerena dehidracija rezultirati smanjenjem snage i izdržljivosti i to zbog smanjenog kapaciteta prijenosa kisika u krvi čime se ponovo smanjuje već spomenuti zeta potencijal. Stoga, imajte na umu da je voda presudna pri uklanjanju toksina iz tijela te ju možete slobodno smatrati lijekom.

Još jedan pomoćnik pri uklanjanju i smanjenju štete uzrokovane cjepivima je i magnezij. Ne postoji ništa što će umanjiti stanični stres i održati sklad u funkcioniranju organa kao što će to učiniti ovaj mineral, pa čak i kada je kemijska prijetnja u pitanju. Iz istog se razloga preporuča uzimanje magnezija prije i nakon kirurškog zahvata. Nažalost, magnezij je mineral koji nam često nedostaje u organizmu dok će mnoge neurološke smetnje nastati kao posljedica manjka magnezija i joda. Više o magneziju pročitajte u našem tekstu u kojem smo vam predstavili prednosti magnezija i izdvojili one najbolje oblike magnezija za korištenje, a koristan će biti i tekst o jodu.

I, na kraju, najbolji način borbe protiv štetnih posljedica cijepljenja uključuje ishranu, točnije, svakodnevno unošenje svih potrebnih hranjivih tvari. Potrebe našeg tijela su vrlo široke i uključuju 13 vitamina, više od 20 minerala, 2 esencijalne masne kiseline, 9 esencijalnih aminokiselina, izvor kalorija (uključujući proteine, ugljikohidrate i masti), izvor nukleinskih kiselina (posebno RNA), vodu, kisik i sunčevu svjetlost. Uz to, sposobnost detoksikacije neželjenih tvari raznim sredstvima, održavanje prikladne kiselosti organizma, optimalne količine stanične energije i funkcionalnog imuniteta su ključni čimbenici održavanja zdravlja. Iz tog je razloga naša prehrana vrlo važna i potrebno je informirati se i hraniti na način koji će tijelu osigurati zdravlje i vitalnost.
 
(portalosuma.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , ,