Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Mumio – ruski lijek koji je proglašen nacionalnim blagom

Mumio – ruski lijek koji je proglašen nacionalnim blagom

mumio-lijekMumio (mumyo) je poznat kao tajno oružje protiv bolesti, on također poznat pod nazivima kao što su gorska krv, planinske suze itd.

Potječe iz Sibira, a može se naći u stijenama i pećinama gdje su pčele ponekad imale svoje košnice prije nekoliko tisuća godina.

Najbolji bi opisao je ako kažemo da je to – fosilizirani med, vosak i mliječ, koji je pod utjecajem vremena postao Mumio.

Mumio sadrži rijetke aminokiseline, posebne minerale i masne kiseline.

Izvozno Mumio dolazi iz Rusije i do prije nekoliko godina je bio zabranjen jer je tretiran kao nacionalno blago.

Mumio je također dobar za protiv starenja i koristi se kao melem za mozak i tijelo.

Također Mumio se koristi kao protuupalni lijek, antibiotik, protiv reume i može uravnotežiti hormone.

Pomaže kod prijeloma kostiju i, i djeluje na leukocite i hemoglobine u krvi.

Općenito, Mumio se ne može naći ispod 1500 metara nadmorske visine i uglavnom je “sakriven” na vrlo nedostupnim mjestima. Godišnja proizvodnja mumija u srednjoj Aziji je oko dvije tone.

Spektralna analiza otkrila je da Mumio, ovisno o vrsti, ima između 18 i 25 mikroelemenata, ima aminokiseline, proteinske spojeve i mnoge druge tvari.

Upravo zahvaljujući prisustvu brojnih tvari mineralnog i organskog podrijetla u ovom prirodnom čudu, Mumio se od prapovijesti koristi za najteže prijeloma kostiju i druge bolesti.

Zanimljivo je način koji su drevni ljudi koristili za ispitivanje kvalitete Mumia (jer su se u prošlosti, kao i danas, pojavljivale krivotvorine). Evo što istraživač iz svog putovanja kroz središnju Aziju zapisao.

“Oni će slomiti nogu od pijetla ili kokoši, a zatim se dodati 0,5 grama Mumia i miješati ga s uljem crvene ruže. Da bi se dobilo to ulje, ružaini listovi se natapaju u vodi, dodaje se ulje, i sve što je preostalo je kuhati.

Voda isparava i ostaje samo ulje koje se filtrira kroz gazu. Dio te smjese se kapa pijetlu u grlo, a preostalim dijelom se oblaže mjesto prijeloma pjetlove noge, prije nego nogu učvrstite.

Ako pijetlova slomljena kost sraste za 24 sata, Mumio se smatra kao dobar, čist i kvalitetan. Ponekad se dogodi da se u peradi kosti liječi za 16-17 sati.”

kosti-mumio-lijekOsim za potrebe liječenja kosti, gdje se smatra lijekom bez premca, Mumio se također koristi za liječenje slabosti želuca i bubrega, bolesti srca, tuberkuloze, astme, upalnih bolesti, trovanja otrovima biljnog podrijetla, dijabetesa, rana, čireva i opeklina.

Nakon detaljne i iscrpne analize, moderna medicina je potvrdila da se sve lomovi kostiju liječe u prosjeku dva puta brže ukoliko se koristi Mumio.

Osim toga, brojne studije i istraživanja u posljednjih trideset godina naglasile su korist pozitivnih učinaka Mumia u liječenju bolesti perifernog živčanog sustava, neuralgije, teških slučajeva trigeminalnih neuralgija živca, kao i nekih bolesti središnjeg živčanog sustav.

RECEPT:

  • Stavite 5 grama Mumia u pola litre votke ili viskija. Na taj način ćete sačuvati ljekovito djelovanje Mumia, zauvijek.
  • Pomiješajte 3 grama Mumia sa 250 grama meda i pola čajne žličice i stavite ga pod jezik
  • Konzumirajte uvijek prije odlaska na spavanje. To je najbolji način da se konzumira Mumio

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,