Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » MRA─îNI PLAN IZA POSJETA BALKANU: ┼áef CIA-e u Sarajevu ‘proro─Źanski’ predvi─Ĺa islamisti─Źku balkansku frontu

MRA─îNI PLAN IZA POSJETA BALKANU: ┼áef CIA-e u Sarajevu ‘proro─Źanski’ predvi─Ĺa islamisti─Źku balkansku frontu

cia-bosnaDolazak ┼íefa CIA-e John Brennana u Sarajevo uzburkao je ionako nemirne duhove u BIH i zemljama u okru┼żenju, a ┼ípijunski vo─Ĺa aktualizirao je ISIL-ov balkanski front

Gdje ima dima, ima i vatre’ ka┼że narodna poslovica, a u ovom slu─Źaju i dim i vatra dolaze iz kuhinje kontroverzne CIA-e.

Tzv. ‘Meki trbuh Europe’ iliti Balkan nisu slu─Źajno odabrani kao Brennanova destinacija i mnogi navode kako je ovo zapravo bio ‘Jesam vam rekao’ sastanak.

Podsjetimo, ┼íef CIA-e je u Sarajevo doletio iz Saudijske Arabije – zemlje koja je uz Katar optu┼żena da financira ISIL.

Brennan je tako simboli─Źki prerezao lentu novog potencijalnog fronta aveti zvane ‘islamisti─Źki terorizam’ ┼íto nije ni┼íta iznena─Ĺuju─çe po┼íto je registrirano vi┼íe od stotinu bosanskih boraca u redovima famozne ‘sirijske oporbe’, podrivane i financirane od strane Zapada – iste one koja se danas hrabro naziva ISIL-om.

Amerikance navodno brine sve ─Źe┼í─çe pretvaranje teroristi─Źkih ─çelija u politi─Źke stranke ┼íto je zapo─Źeo izraelski Likud jo┼í pedesetih godina pro┼ílog stolje─ça i na ovakav na─Źin nastoje utjecati na bosanske interesne skupine.

Jedino je pitanje je li posrijedi poguranac borbi protiv terorizma ili terorizmu samome…
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,