Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » MRAČNI PLAN IZA POSJETA BALKANU: Šef CIA-e u Sarajevu ‘proročanski’ predviđa islamističku balkansku frontu

MRAČNI PLAN IZA POSJETA BALKANU: Šef CIA-e u Sarajevu ‘proročanski’ predviđa islamističku balkansku frontu

cia-bosnaDolazak šefa CIA-e John Brennana u Sarajevo uzburkao je ionako nemirne duhove u BIH i zemljama u okruženju, a špijunski vođa aktualizirao je ISIL-ov balkanski front

Gdje ima dima, ima i vatre’ kaže narodna poslovica, a u ovom slučaju i dim i vatra dolaze iz kuhinje kontroverzne CIA-e.

Tzv. ‘Meki trbuh Europe’ iliti Balkan nisu slučajno odabrani kao Brennanova destinacija i mnogi navode kako je ovo zapravo bio ‘Jesam vam rekao’ sastanak.

Podsjetimo, šef CIA-e je u Sarajevo doletio iz Saudijske Arabije – zemlje koja je uz Katar optužena da financira ISIL.

Brennan je tako simbolički prerezao lentu novog potencijalnog fronta aveti zvane ‘islamistički terorizam’ što nije ništa iznenađujuće pošto je registrirano više od stotinu bosanskih boraca u redovima famozne ‘sirijske oporbe’, podrivane i financirane od strane Zapada – iste one koja se danas hrabro naziva ISIL-om.

Amerikance navodno brine sve češće pretvaranje terorističkih ćelija u političke stranke što je započeo izraelski Likud još pedesetih godina prošlog stoljeća i na ovakav način nastoje utjecati na bosanske interesne skupine.

Jedino je pitanje je li posrijedi poguranac borbi protiv terorizma ili terorizmu samome…
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,