Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ─îUVENI GADDAFIJEV GOVOR KOJI JE ZAPALIO UN: Tito je Jugoslaviju izgradio ciglu po ciglu, a onda ste je sru┼íili svojim imperijalisti─Źkim i osobnim interesima! (VIDEO)

─îUVENI GADDAFIJEV GOVOR KOJI JE ZAPALIO UN: Tito je Jugoslaviju izgradio ciglu po ciglu, a onda ste je sru┼íili svojim imperijalisti─Źkim i osobnim interesima! (VIDEO)

gadafi-unMoamer Gaddafi bio je libijski politi─Źar, dr┼żavnik, vojni vo─Ĺa Libije, koji je to postao nakon vojnog udara 1969. godine. Ali i veliki obo┼żavatelj i prijatelj Jugoslavije

Njegova druga ┼żena bila je Jugoslovenka Sofija Farka┼í, pa zato Jugoslavija postaje Gaddafijev najbolji prijatelj, ai poslovni partner.

Libija s jedne strane dobivala tehni─Źku pomo─ç i odre─Ĺen broj vojnih instruktora, a Jugoslavija je s druge strane dobivala naftu. U rujnu 2009. godine Gaddafi se prvi put obratio skup┼ítini Ujedinjenih naroda.

On je o┼ítro kritizirao njihovu me─Ĺunarodnu politiku. Gaddafi se osvrnuo i na raspad Jugoslavije.

“Niti jedna zemlja nije bila miroljubiva kao Jugoslavija, izgra─Ĺena korak po korak i dio po dio nakon ┼íto ju je Hitler uni┼ítio.

Onda smo je mi uni┼ítili, u─Źinili smo isto ┼íto i Hitler. Tito ju je izgradio ciglu po ciglu, a onda smo stigli mi i sru┼íili je svojim imperijalisti─Źkim osobnim interesima. Kako mo┼żemo biti spokojni nakon toga?

Da li je ona bila prijetnja bilo kome?? BIlo kada?

Ako mirna zemlja poput Jugoslavije bila suo─Źena s takvom tragedijom, Op─ça skup┼ítina bi trebalo pokrenuti istragu i odlu─Źiti koga osuditi na Me─Ĺunarodnom sudu” – poru─Źio je Gaddafi.

Snimak njegovog govora mo┼żete pogledati u videu ispod:


 
(Radiosarajevo,web-tribune.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,