Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Što se događa sa vašim tijelom i mozgom kada pušite marihuanu (DOKUMENTARNI VIDEO)

Što se događa sa vašim tijelom i mozgom kada pušite marihuanu (DOKUMENTARNI VIDEO)

kanabis-tijeloŠto se događa s vašim tijelom i mozgom kada pušite marihuanu?

Rezultati su šokantni!

Usisavanje dima marihuane

THC pronalazi svoj put do receptora kanabinoida kroz krvotok, nakon što ste udahnuli dim. Ovi receptori se nalaze u vašem mozgu i kontroliraju memoriju, raspoloženje, koncentraciju, motoriku i percepciju vremena.

Mozak

Tada receptori u mozgu dobivaju THC, funkcije koje on kontrolira postaju pomiješane i preaktivane, uzrokujući da dopamin bude oslobođen, što uzrokuje da se osjećate odlično.

Loše “putovanje”

Ponekad poremećaji raspoloženja i emocija mogu aktivirati i izazvati tjeskobu i paranoju, osjećaj koji se većini ljudi ne sviđa.

Kada jedete THC

Kada jedete svoju marihuanu, to može biti nepredvidljivo zbog činjenice da ona može i dulje potrajati u vašem krvotoku i teže se regulirati. Možete nastaviti jesti marihuanu, ne osjećajući djelovanje, no za sat-dva bi vas moglo omamiti, shvativši da ste pojeli previše.

Brzina otkucaja srca

Pušenje trave uzrokuje da se povećaju otkucaji srca i to može trajati do tri sata nakon što ste pušili. Povećana brzinu rada srca može varirati od povećanja 20% do 100% .

Vazodilatacija također uzrokuje da se otkucaji srca kod pušača povećaju između 20 i 100 posto, i takav učinak može trajati do tri sata nakon pušenja.

Glad

Pa zašto ste toliko gladni nakon što se napušite? Sjetite se da oni receptori koji su odgovorni za raspoloženje, motoričke sposobnosti, itd… oni su također odgovorni za glad i unos energije, tako da su oni okidač koji potiče potrebu za hranom.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,