Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NEŠTO SE SPREMA: Šef CIA-e iznenada doputovao u Sarajevo

NEŠTO SE SPREMA: Šef CIA-e iznenada doputovao u Sarajevo

bosna-direktorDirektor CIA John Brennan stigao je u iznenadnu posjetu Bosni i Hercegovini, javili su sarajevski mediji koji tvrde da su u centru Sarajeva jutros pojačane “neviđene” mjere sigurnosti

Brennan je, kako se navodi, u Sarajevo stigao sinoć vojnim avionom.

Regionalna N1 TV je javila da će se prvi čovjeka CIA u Sarajevu sresti sa čelnim ljudima policijskih agencija u Bosni i Hercegovini i Udarnom grupom za borbu protiv terorizma u BiH.

Brennan će se sastati i sa ministrima unutarnjih poslova BiH i sa ministrom sigurnosti BiH.

Šef CIA je na Međunarodni aerodrom u Sarajevo stigao “boingom C-17A globmasterom III”.

Brennan i dužnosnici sigurnosnih službi BiH i članovi Vijeća ministara će na sastancima razgovarati o terorizmu, globalnoj borbi protiv terorizma, terorističkim prijetnjama i izazovima u Bosni i Hercegovini i što službeno Sarajevo poduzima po tom pitanju.

Također, direktor že biti CIA upoznat o suradnji policijskih agencija u BiH.

Američki predsjednik Barack Obama imenovao je Brennana za šefa CIA 7. siječnja 2013. godine. Senat SAD je potvrdio njegovo imenovanje kao novog direktora Centralne obavještajne agencije u ožujku iste godine.

Brennan je prije imenovanja na tu poziciju obavljao dužnost glavnog savjetnika Baracka Obame za borbu protiv terorizma. Nije, međutim, poznato do kada će se čelni čovjek Američke obavještajne agencije zadržati u BiH.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,