Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ŠOK: ZNANSTVENICI RADE NA UNIŠTAVANJU STAROG CJEPIVA PROTIV DJEČJE PARALIZE NAKON ŠTO SU PRIZNALI DA UZROKUJE DJEČJU PARALIZU

ŠOK: ZNANSTVENICI RADE NA UNIŠTAVANJU STAROG CJEPIVA PROTIV DJEČJE PARALIZE NAKON ŠTO SU PRIZNALI DA UZROKUJE DJEČJU PARALIZU

CIJEPLJENJE-ORALNO-DIJETEProblem sa starim cjepivom? Ono je uzrok dječje paralize! “Dio tog virusa može procuriti van u svijet, i mogli bismo mogli imati epidemije dječje paralize kakve nismo vidjeli od 1999. godine”

Ordinacije diljem svijeta uništavaju staro, problematično cjepivo protiv dječje paralize u korist novog oralnog cjepiva, u neviđenom naporu koji nikada prije nije bila viđen.

Problem sa starim cjepivom? Ono je uzrok dječje paralize. Ups, piše Infowars.

Masivno globalnog iskorjenjivanje starog cjepiva odvija se u sljedećih nekoliko tjedana u tisućama mjesta diljem 155 zemalja, a zahtijeva potpuno uništenje svake bočice cjepiva da bi svjetski plan uspio.

“Zdravstveni radnici su naučili da se staro cjepivo može uništiti kuhanjem, to spaljivanjem, čak ga pokapanjem u zemlju”, prenosi NPR.org.
 

 
Staro cjepivo, zdravstveni stručnjaci tvrde, ciljalo je polio soj – tip 2 – koji je iskorjenjen 1999. godine. Budući da cjepiva sadrže žive, no oslabljene sojeve virusa koji se namjeravaju boriti u tijelu, sojevi često mutiraju i mogu uzrokovati paralizu.

“Prošle godine”, na primjer, prema NPR, “u svijetu je zabilježeno oko 100 slučajeva dječje paralize. Oko 30 njih su uzrokovane mutiranih sojeva iz starog cjepiva. Nova cjepiva također ima živi virus u sebi, ali mutira mnogo rjeđe. Dakle, na duge staze, to bi trebalo dovesti oko 90 posto manje slučajeva.”

Novi cjepivo cilja samo sojeve Tip 1 i Tip 3 polio virusa, tako da je bitno da se uništi stariji soj jer više neće biti cjepiva za zaštitu od njega.

“Ako neki ne budu” potpuno uništeni, piše NPR”, neke od tih cjepiva sa starim sojem 2. polio virusa mogu is curiti van u svijet, i mogli bismo mogli imati nove epidemije tipa polia kakve nismo vidjeli od 1999.”

UNICEF-ov načelnik imunizacije Robin Nandy kaže da su pripreme za taj scenarij već simulirane.

“Mi očekujemo i možemo donijeti mjere za otkrivanje curenje tog virusa i odgovoriti na to”, rekao je Nandy za NPR.

Jedan od razloga zašto se stari soj cjepiva protiv dječje paralize ne bi mogao uništiti su vrlo slične naljepnice i bočice.

“Postoji mogućnost konfuzije, stare i nove bočice i kutije su gotovo identične. Voditelji skladišta su trebali obilježiti staro cjepivo s ‘X’ i spremiti ga za odlaganje”, piše The New York Times.

Jedan zdravstveni stručnjak je rekao za The Times kako vjeruje da će to biti teško da će javnost vjerovati u novo cjepivo nakon ovog prevrata.

“Ovo prebacivanje je bez presedana”, rekao je bivši suradnik direktor CDC Dr. Walter A. Orenstein The Times.

“Ovo će biti teško”, rekao je Orenstein. “Dugo smo poticali ljude da razmišljaju o cjepivu kao učinkovitim. Sada tražimo od njih da ga uništimo.”

UNICEF kaže da je nova inicijativa imperativ za ukupno iskorjenjivanja dječje paralize”, jer ako će svijet ikada uništiti dječju paralizu”, kaže NPR, “moramo najprije provjerite je li cjepivo uzrokuje tu istu dječju paralizu.”
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,