Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ‘Dopustimo li da Amerika tuži Saudijsku Arabiju zbog 11. rujna, ostale države će pokrenut tužbe protiv Amerike’

‘Dopustimo li da Amerika tuži Saudijsku Arabiju zbog 11. rujna, ostale države će pokrenut tužbe protiv Amerike’

bush-9-11-plakatČelnik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost (DNI) James R. Clapper nadzire pojedinosti kontroverznog izvještaja kako u javnost ne bi stigle informacije koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost od interesa SAD-u

U 28 stranica izvještaja, navodno je pronađena veza između terorista Al-Qaedae i saudijskih službenika, a bivši američki senator Bob Graham u emisiji CBS-a ’60 Minutes’ kazao je da vjeruje da je saudijska vlada pomogla otimačima zrakoplova tog kobnog dana prije 15 godina, javlja RT.

Za tekst u izvještaju, Obama tvrdi da je “imao predosjećaj o čemu se radi”, ali da velika količina informacija treba biti provjerena.

Čelnik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost (DNI) James R. Clapper nadzire pojedinosti izvještaja kako u javnost ne bi stigle informacije koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost od interesa SAD-u.

Obama također napominje da ne podržava legalizaciju zakona kojom bi obitelji žrtava 11. rujna mogle tužiti Saudijsku Arabiju.

Ako američki građani pokrenu tužbe strane vlade, otvaramo mogućnost da Amerika također bude na meti tužbi ostalih zemalja – zaključuje predsjednik Obama.

Saudijska Arabija nedavno je prijetila da će, ukoliko Kongres odobri zakon, prodati američku imovinu u vrijednosti od 750 milijardi dolara.

Američka predsjednička utrka i dalje je u tijeku, a pitanje je kako će se nasljednik Bijele Kuće nositi sa spomenutim problemima.
 
(vecernji.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,