Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ruski vojni ekspert Perend┼żijev: Da je ‘Donald Cook’ pucao na ruske lovce Su-24, bio bi – POTOPLJEN!

Ruski vojni ekspert Perend┼żijev: Da je ‘Donald Cook’ pucao na ruske lovce Su-24, bio bi – POTOPLJEN!

su-24-baltikKERRY: PREMA PRAVILIMA ZA IZVO─ÉENJE BORBENIH DJELOVANJA – MOGLI SMO SRU┼áITI RUSKE AVIONE

Avioni ruske Balti─Źke ratne flote Su-24, u ─Źijoj pratnji je bio i jedan helikopter, obleteo su ameri─Źki razara─Ź ” Donald Cook ” – kako su sami njihovi piloti priznali – da bi snimili naoru┼żanje i opremu tog broda.

Ameri─Źki dr┼żavni tajnik John Kerry povodom ovog “incidenta” na Baltiku ve─ç je izjavio:

“Mi osu─Ĺujemo postupak ruskih posada. To je bilo nerazumno, provociraju─çe, to je bilo opasno. Sukladno pravilima za izvo─Ĺenje borbenih djelovanja, ruski avioni su mogli biti sru┼íeni. SAD ne─çe dozvoliti da ih itko zastra┼íuje u otvorenom moru”.

Kery je, ipak, licemjeran: isto to, gdje god mogu, rade i ameri─Źki piloti. Izme─Ĺu ostalog i zato ┼íto se pozvao na “pravila za izvo─Ĺenje borbenih djelovanja”, kojih ni na Baltiku ni oko njega – nema.

Jedan ruski visoki ─Źasnik pomorske avijacije objasnio je da su i ameri─Źki i sovjetski piloti uvijek radili “tu─Ĺim brodovima” isto su Su-24 u─Źinili ameri─Źkom razara─Źu. Naglasio je da ne razumije zbog ─Źeka Amerikanci pokazuju “pretjeranu nervozu” i podvukao da ono ┼íto su Su-24 u─Źinili nije bilo “imitacija napada”.

Prema njegovim rije─Źima, piloti svih vojska koriste svaku priliku da vje┼żbaju “simuliranjem napada”, pri ─Źemu uop─çe nije potrebno da njihovi avioni nose rakete.

Posebno je ukazao: da za “simuliranje napada” ruskim avionima uop─çe nije bilo potrebno da se pribli┼żavaju razara─Źu jer protubrodske rakete imaju veliki doseg.

Biv┼íi ruski vojni pilot Igor Larkov povodom “incidenta” je rekao: “Balti─Źko more je malo i kad se ameri─Źki brodovi primaknu na┼íoj bazi – mi smo ih morali pratiti. A ┼íto se ti─Źe pribli┼żavanja – to rade i sami Amerikanci. Primjera radi, do poligona na┼íe Sjeverne flote je ─Źesto su doletali helikopteru, pribli┼żavali se i na manje od 50 metara na┼íim brodovima i otvoreno snimali njihovu palubu”.

Larkov podvla─Źi: “Ne razumijem njihovu paniku. Neka “sjede” u svojim lukama i nitko oko njih ne─çe letjeti, a ako se primakne┼í tu─Ĺoj obali – ne nja─Źi ! “

Ekspert Asocijacije (ruskih) vojnih politologa – Aleksandar Perend┼żijev – smatra da je samo primicanje ameri─Źkog razara─Źa bazi ruske Balti─Źke flote na 70 kilometara “svojevrsna geopoliti─Źka provokacija”. Zato je ruska pomorska avijacija dobila naredbu da Amerikancima prodemonstrira da Moskva ne─çe trpiti takvu drskost:

Tako su na┼íi Amerikance udarili po nosu, a Kerry nas je odlu─Źio malo zapla┼íiti, rekav┼íi da je posada razara─Źa mogla zapucati i sru┼íiti Su-24.

Me─Ĺutim, Amerikanci ne bi po┼íli na upotrebu oru┼żja. Oni mogu vr┼íiti pritisak na Rusiju u informativnom prostoru, ali ne─çe pucati. Zato ┼íto znaju: da kada bi, Donald Cook’ zapucao – bio bio potopljen!”
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,