Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ruski vojni ekspert Perendžijev: Da je ‘Donald Cook’ pucao na ruske lovce Su-24, bio bi – POTOPLJEN!

Ruski vojni ekspert Perendžijev: Da je ‘Donald Cook’ pucao na ruske lovce Su-24, bio bi – POTOPLJEN!

su-24-baltikKERRY: PREMA PRAVILIMA ZA IZVOĐENJE BORBENIH DJELOVANJA – MOGLI SMO SRUŠITI RUSKE AVIONE

Avioni ruske Baltičke ratne flote Su-24, u čijoj pratnji je bio i jedan helikopter, obleteo su američki razarač ” Donald Cook ” – kako su sami njihovi piloti priznali – da bi snimili naoružanje i opremu tog broda.

Američki državni tajnik John Kerry povodom ovog “incidenta” na Baltiku već je izjavio:

“Mi osuđujemo postupak ruskih posada. To je bilo nerazumno, provocirajuće, to je bilo opasno. Sukladno pravilima za izvođenje borbenih djelovanja, ruski avioni su mogli biti srušeni. SAD neće dozvoliti da ih itko zastrašuje u otvorenom moru”.

Kery je, ipak, licemjeran: isto to, gdje god mogu, rade i američki piloti. Između ostalog i zato što se pozvao na “pravila za izvođenje borbenih djelovanja”, kojih ni na Baltiku ni oko njega – nema.

Jedan ruski visoki časnik pomorske avijacije objasnio je da su i američki i sovjetski piloti uvijek radili “tuđim brodovima” isto su Su-24 učinili američkom razaraču. Naglasio je da ne razumije zbog čeka Amerikanci pokazuju “pretjeranu nervozu” i podvukao da ono što su Su-24 učinili nije bilo “imitacija napada”.

Prema njegovim riječima, piloti svih vojska koriste svaku priliku da vježbaju “simuliranjem napada”, pri čemu uopće nije potrebno da njihovi avioni nose rakete.

Posebno je ukazao: da za “simuliranje napada” ruskim avionima uopće nije bilo potrebno da se približavaju razaraču jer protubrodske rakete imaju veliki doseg.

Bivši ruski vojni pilot Igor Larkov povodom “incidenta” je rekao: “Baltičko more je malo i kad se američki brodovi primaknu našoj bazi – mi smo ih morali pratiti. A što se tiče približavanja – to rade i sami Amerikanci. Primjera radi, do poligona naše Sjeverne flote je često su doletali helikopteru, približavali se i na manje od 50 metara našim brodovima i otvoreno snimali njihovu palubu”.

Larkov podvlači: “Ne razumijem njihovu paniku. Neka “sjede” u svojim lukama i nitko oko njih neće letjeti, a ako se primakneš tuđoj obali – ne njači ! “

Ekspert Asocijacije (ruskih) vojnih politologa – Aleksandar Perendžijev – smatra da je samo primicanje američkog razarača bazi ruske Baltičke flote na 70 kilometara “svojevrsna geopolitička provokacija”. Zato je ruska pomorska avijacija dobila naredbu da Amerikancima prodemonstrira da Moskva neće trpiti takvu drskost:

Tako su naši Amerikance udarili po nosu, a Kerry nas je odlučio malo zaplašiti, rekavši da je posada razarača mogla zapucati i srušiti Su-24.

Međutim, Amerikanci ne bi pošli na upotrebu oružja. Oni mogu vršiti pritisak na Rusiju u informativnom prostoru, ali neće pucati. Zato što znaju: da kada bi, Donald Cook’ zapucao – bio bio potopljen!”
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,