Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » TEHNOLOGIJA KOJA ĆE PROMIJENITI SVIJET I ŠOKIRATI KORPORACIJE: Jedan sat pedaliranja za 24 sata opskrbe električnom energijom

TEHNOLOGIJA KOJA ĆE PROMIJENITI SVIJET I ŠOKIRATI KORPORACIJE: Jedan sat pedaliranja za 24 sata opskrbe električnom energijom

bicikl-elektricna-energijaManoj Bhargava, osnivač “Free Electric hybrid bike” osmislio je proizvodnju električne energije uz jednostavnu rutinu svakodnevnog vježbanja

Ovaj odličan izum kojim se jednostavno rješavaju dvije stvari – svakodnevno vježbanje u trajanju od sat vremena i opskrba električnom energijom kroz 24 sata dolazi u obliku sobnog bicikla.

Bhargava je sa svojim timom iskoristio mehaničku energiju kako bi stvarao električnu energiju, a njegov izum radi na način da se pri pedaliranju ovog bicikla pokreće pogonski kotač čime se pokreće generator i puni baterija.

Struja prikupljena na ovaj način je dostatna za rasvjetu u kući, te pokretanje malih kućanskih aparata, punjača i još puno toga.

Ovaj je bicikl napravljen od standardnih dijelova te ga bilo koji mehaničar može popraviti. Jeftin je i praktičan u smislu pružanja energije onima kojima je pomoć najpotrebnija na globalnoj razini.

Bhargava planira pokloniti 10.000 besplatnih bicikala za generiranje struje u Indiji tijekom 2016. godine, te naglašava da je njegov cilj započeti s Indijom, no da se ovaj izum može koristiti bilo gdje u svijetu, jer čak 1,3 milijarde ljudi diljem svijeta još uvijek živi bez električne energije.

Ciljana skupina su primarno siromašni ljudi, koji će na ovaj način konačno imati pristup električnoj energiji što će im omogućiti bolje zdravlje, više slobodnog vremena, bolji pristup obrazovanju i poduzetništvu što bi doslovno moglo promijeniti svijet.

On također planira proizvesti dvije verzije ovog bicikla, jedna će biti za siromašne zemlje te druga za bogatije, a cijena za siromašne zemlje će se subvencionirati prodajom u bogatijim zemljama.

Nada se i da će imati program u kojem će se za svaki bicikl prodan u bogatoj zemlji poklanjati jedan u siromašnim zemljama.

Njegov plemeniti čin proizlazi iz njegovog odgoja, naime, dok je bio dijete učio je da oni koji imaju više trebaju dati onima koji imaju manje.

Međutim, umjesto da novac daje u dobrotvorne svrhe, on se odlučio na činjenje korisnih stvari koje mogu pomoći ljudima da poboljšaju kvalitetu svojih života.
 

 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,