Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Jehovini Svjedoci u Rusiji upozoreni da mogu biti – likvidirani

Jehovini Svjedoci u Rusiji upozoreni da mogu biti – likvidirani

jhovini-svjedociDRŽAVNI TUŽITELJ IH UPOZORIO DA SE PRESTANU BAVITI “EKSTREMISTIČKIM DJELATNOSTIMA”

Državno odvjetništvo Rusije upozorilo je Jehovine Svjedoke da se može dogoditi da budu likvidirani unutar Rusije pod optužbom da se bave “ekstremističkom djelatnošću”.

Cijeli niz lokalnih struktura te organizacije već je u Rusiji eliminiran, a sektaši – njihovi članovi – pozvani na kaznenu odgovornost. Sve po pravomoćnim sudskim odlukama.

U tekstu upozorenja se precizira da su ruski sudovi kao ekstremističke okvalificirali 88 “informativnih materijala koje izdaje organizacija Jehovini Svjedoci”.

Ti “materijali” su već stavljeni na popis “emstremističkih materijala” čija distribucija i korištenje su zabranjeni na cijeloj teritoriji RF.

Upozorenje je potpisao zamjenik državnog tužitelja Viktor Grinj koji je “svjedocima” ostavio samo dva mjeseca da iz svog djelovanja, nastupa i publikacija uklone sve što ima “primjese ekstremizma”.

U suprotnom, jehovni Svjedoci će biti zabranjeni. Pogotovo ako se u međuvremenu pojave i “novi znaci ekstremističkog djelovanja”.

Jehovini Svjedoci su optužbu za ekstremizam već odbacili, navodeći: “Vlast Rusije već 60 godina dobro zna da smo mi od ekstremizma daleko kao nebo i Zemlja”.

Poznati moskovski stručnjak za nacionalizam i ekstremizam, Aleksandar Verhovski, objasnio je da se Jehovini Svjedoci sumnjiče za ekstremizam i zbog toga što tvrde da je njihova religija iznad svih drugih.

Sudovi su ekstremističkim proglasili i neke “svete knjige” Jehovinih Svjedoka, a njihova moskovska “podružnica” je po sudskoj odluci zabranjena još 2004. godine.

Moskovski sveučilišni profesor Roman Silantjev izjavio je da Jehovine Svjedoke treba zabraniti:

“To je, naglašava, trebalo odavno uraditi jer krše zakone Rusije. Jehovini Svjedoci ne samo da svojim članovima zabranjuju da služe u vojsci, nego i da sudjeluju u izborima i da se prihvaćaju funkcija u državnoj službi. Jer, ako neka organizacija zabranjuje građanima da izvršavaju građanske obveze i realizirati svoja prava – ona nesumnjivo krši zakone. A jehovini Svjedoci još zabranjuju svojim pripadnicima transfuzije krvi”.

Verhovski procjenjuje da Jehovini Svjedoci u Rusiji imaju oko 100.000 pripadnika. I dodaje:

“Ako bude eliminiran njihov Rukovodeći centar – biti će samim tim likvidirane i lokalne organizacije. Naravno, mnogi od njih neće prestati vjerovati u ono u što vjeruju, a tada će uslijediti sudski postupci protiv onih koji budu nastavili sa “molitvama”. Takav proces je već bio u Taganrogu, gdje je bilo osuđeno 16 “svjedoka”. Neki i na zatvor “.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,