Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Jehovini Svjedoci u Rusiji upozoreni da mogu biti – likvidirani

Jehovini Svjedoci u Rusiji upozoreni da mogu biti – likvidirani

jhovini-svjedociDR┼ŻAVNI TU┼ŻITELJ IH UPOZORIO DA SE PRESTANU BAVITI “EKSTREMISTI─îKIM DJELATNOSTIMA”

Dr┼żavno odvjetni┼ítvo Rusije upozorilo je Jehovine Svjedoke da se mo┼że dogoditi da budu likvidirani unutar Rusije pod optu┼żbom da se bave “ekstremisti─Źkom djelatno┼í─çu”.

Cijeli niz lokalnih struktura te organizacije ve─ç je u Rusiji eliminiran, a sekta┼íi – njihovi ─Źlanovi – pozvani na kaznenu odgovornost. Sve po pravomo─çnim sudskim odlukama.

U tekstu upozorenja se precizira da su ruski sudovi kao ekstremisti─Źke okvalificirali 88 “informativnih materijala koje izdaje organizacija Jehovini Svjedoci”.

Ti “materijali” su ve─ç stavljeni na popis “emstremisti─Źkih materijala” ─Źija distribucija i kori┼ítenje su zabranjeni na cijeloj teritoriji RF.

Upozorenje je potpisao zamjenik dr┼żavnog tu┼żitelja Viktor Grinj koji je “svjedocima” ostavio samo dva mjeseca da iz svog djelovanja, nastupa i publikacija uklone sve ┼íto ima “primjese ekstremizma”.

U suprotnom, jehovni Svjedoci ─çe biti zabranjeni. Pogotovo ako se u me─Ĺuvremenu pojave i “novi znaci ekstremisti─Źkog djelovanja”.

Jehovini Svjedoci su optu┼żbu za ekstremizam ve─ç odbacili, navode─çi: “Vlast Rusije ve─ç 60 godina dobro zna da smo mi od ekstremizma daleko kao nebo i Zemlja”.


Poznati moskovski stru─Źnjak za nacionalizam i ekstremizam, Aleksandar Verhovski, objasnio je da se Jehovini Svjedoci sumnji─Źe za ekstremizam i zbog toga ┼íto tvrde da je njihova religija iznad svih drugih.

Sudovi su ekstremisti─Źkim proglasili i neke “svete knjige” Jehovinih Svjedoka, a njihova moskovska “podru┼żnica” je po sudskoj odluci zabranjena jo┼í 2004. godine.

Moskovski sveu─Źili┼íni profesor Roman Silantjev izjavio je da Jehovine Svjedoke treba zabraniti:

“To je, nagla┼íava, trebalo odavno uraditi jer kr┼íe zakone Rusije. Jehovini Svjedoci ne samo da svojim ─Źlanovima zabranjuju da slu┼że u vojsci, nego i da sudjeluju u izborima i da se prihva─çaju funkcija u dr┼żavnoj slu┼żbi. Jer, ako neka organizacija zabranjuje gra─Ĺanima da izvr┼íavaju gra─Ĺanske obveze i realizirati svoja prava – ona nesumnjivo kr┼íi zakone. A jehovini Svjedoci jo┼í zabranjuju svojim pripadnicima transfuzije krvi”.

Verhovski procjenjuje da Jehovini Svjedoci u Rusiji imaju oko 100.000 pripadnika. I dodaje:

“Ako bude eliminiran njihov Rukovode─çi centar – biti ─çe samim tim likvidirane i lokalne organizacije. Naravno, mnogi od njih ne─çe prestati vjerovati u ono u ┼íto vjeruju, a tada ─çe uslijediti sudski postupci protiv onih koji budu nastavili sa “molitvama”. Takav proces je ve─ç bio u Taganrogu, gdje je bilo osu─Ĺeno 16 “svjedoka”. Neki i na zatvor “.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,