Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » TEORETIČARI ZAVJERE SU BILI U PRAVU: Mega banka priznala da je namještala globalno tržište zlata i srebra

TEORETIČARI ZAVJERE SU BILI U PRAVU: Mega banka priznala da je namještala globalno tržište zlata i srebra

zlato-banka-manipulacijaDok su svi bili usmjereni na banke “prevelike da bi propale” koje su dovele gospodarstvo u ponor u 2008. godini, druge velike banke su bile zauzete spletkama investitora na drugačiji način

U iznenađujućoj pobjedi “teoretičara zavjera” unutar teme vezane za plemenite metale, preko noći je Deutsche Bank ne samo dogovorila nagodbu u sudskom procesu koji ih je optužio da su manpulirali cijenama srebra, već su se također složili da će pomoći tužiteljima protiv drugih banaka kao dio sudske nagodbe, izvještava Thefreethoughtproject.

I tako se bivši članovi kartela okreću jedni na druge.

U razmaku od 24 sata, izvješteno je da je Deutsche Bank, zajedno s drugim bankama, namještala oba tržišta – srebra i zlata od 2007. godine. Njemačka banka je postigla nagodbu u dvije odvojene tužbe koje su podnijeli investitori.

Prema Reutersu:

“Deutsche Bank je optužena za urotu s bankama Bank of Nova Scotia (BNS.TO), Barclays Plc (BARC.L), HSBC Holdings Plc (HSBA.L) i Societe General (SOGN.PA) manipuliravši cijene zlata, futurese zlata i opcija, i derivata zlata kroz sastanke dva puta na dan da bi postavili tzv. London Gold Fixing.

Dok su ilegalno fiksirali cijene na tržištu zlata, Bloomberg izvještava da su imali jednako beskrupulozan plan i za tršite srebra:

Trgovci futuresima srebra u 2014. tužili su grupu banaka, uključujući Deutsche Bank, HSBC Holdings Plc i Bank of Nova Scotia navodeći nezakonito manipuliranje cijenama plemenitih metala i njihovih derivata, ponavljajući slične tvrdnje ranije podnesene protiv financijskih tvrtki o navodnoj manipulaciji cijene zlata. Kasnije je banka UBS AG također imenovana kao okrivljenik u slučaju manipulacije cijena srebra.

Trgovci navodno banke koje su zlouporabile svoj položaj za kontroliranje dnevne cijene srebra da bi na nelegitiman način omogučili dobit od trgovanja, oštećujući druge investitore na tržištu srebra u transakcijama vrijednim milijardama dolara, prema verziji prigovora u travnju 2015. godine. Od te četiri banke, samo je Deutsche Bank je pristala na nagodbu.

Pojedinosti o nagodbi su u pripremi te će uključivati ​​novčane uplate od strane Deutsche Bank.

Zanimljivo je da će Deutsche Bank surađivati ​​s tužiteljima u procesuiranju drugih banaka. Pismo sucu Valerie Caproni navodi:

“Osim vrijedne novčane naknade, Deutsche Bank je također pristala osigurati suradnju tužitelja, uključujući i instant poruke i druge elektroničke komunikacije, kao dio nagodbe. U procjeni tužitelja, suradnja bi osigurala da će Deutsche Bank značajno pomoći tužiteljima u procesuiranju svojih potraživanja prema optuženicima koji se nisu nagodili.”

Tužbe koje su sada otkrile manipulaciju cijenama tržišta srebra srebra i zlata podnesene su od strane privatnih investitora. Važno je napomenuti da je Komisija za trgovanje futuresima roba (CFTC), vladina agencija koja je trebala regulirati te banke, pokrenula vlastitu istragu u 2008. godini i zaključila da nema zloporabe.

ZeroHedge izvještava da na čelu CFTC-a onda bio bivši zaposlenik Goldman Sachs-a bankster Gary Gensler.

Vijest o manipulacije tržištem od strane Deutsche Bank dolazi samo nekoliko dana nakon što su Wells Fargo i Goldman Sachs priznali da su oštećivali vladu SAD gotovo cijelo desetljeće, a potom doveli do kolapsa stambenog tržišta 2008. godine.

U svim ovim kaznenim bankarskim djelima, niti jedna osoba se ne računa odgovornom. Umjesto toga, banke samo postignu dogovore, izvade nekoliko milijardi i isplatite njihove tužitelje. Banke se nakon toga vraćaju u posao kao i obično.

Još jednom, vidimo da su velike banke i velika vlast iste zvijeri, a mi smo plijen.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,