Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Poljska i Bugarska imaju čast prve umrijeti u nuklearnom ratu

Poljska i Bugarska imaju čast prve umrijeti u nuklearnom ratu

nuklearna-katastrofaAmerikanci više vole ratovati po čitavom svijetu i oni bi željeli započeti rat u Europi. No oni neće umrijeti za Europu. Njihova glavna briga je da ne dođe do saveza između Rusije i Njemačke i učinit će sve da to spriječe

Amerikanci planiraju najveće do sada nagomilavanje vojske u istočnoj Europi još od Hladnog rata. Pentagon je objavio planove za postavljanje tenkovske brigade u Europi u veljači 2017. godine. Zašto to nisu učinili odmah kao odgovor na “rusku agresiju”? Ne, oni žele okupiraju Europu, prenosi Pravdareport.

Ne tako davno, dužnosnici Pentagona su objavili planove za postavljanje 4.000 vojnika, 250 tenkova i brojnih oklopnih vozila u istočnoj Europi, izvještava ruska “Pravda”

Zamjenik tajnika obrane SAD, Robert Wark, rekao je u intervjuu za Wall Street Journal da mnoge države istočne Europe dovode u pitanje spremnost vojske SAD-a da ih zaštiti, osobito u svjetlu “ruske agresije”.

Izvješće Europske zapovjedništva američkih oružanih snaga navodi da ukupan broj američkih vojnika u Europi neće biti veći od tri brigade. Ovaj kontingent će biti podijeljen između Poljske, Litve, Latvije, Estonije, Rumunjske i Bugarske. Američki ljudi i oprema će biti prisutni u svakoj od ovih država, rekao je general Ben Hodžs.

National Interest navodi da će rastuće prisustvo NATO-a na Baltiku ukazati na spremnost NATO-a da zaštiti svoje članove. Međutim, ispostavilo se da tenkovska brigada neće biti postavljena u istočnu Europu pod okriljem NATO-a. Ovaj potez će biti proveden u okviru američkog programa pod nazivom Europska inicijativa osiguravanja koji čeka odobrenje Kongresa.

Tko je na kraju agresor? Da li Rusija gradi baze blizu SAD kako bi zaštitila Kubu, Meksiko, Venecuelu i ostale države? Da li Rusija treba da se prepusti “miroljubivim” inicijativama Sjevernoatlantskog saveza? Da li ruska vojna doktrina spominje preventivni nuklearni napad? Nijedna druga država nije prolila toliko krvi u konfliktima diljem svijeta kao Amerika.


Amerikanci više vole bombardirati neku državu da vide što će se dogoditi. Oni neće umrijeti za Europu. Njihova glavna briga je da ne dođe do saveza između Rusije i Njemačke i učinit će sve da to spriječe.

Na kraju krajeva, ako je ruska agresija zaista toliko ozbiljna kao što se predstavlja, zašto se vojno prisustvo ne poveća odmah? Zašto Bugari, Poljaci, Rumunji i ostali moraju čekati godinu dana i da se za to vrijeme tresu od straha? Da li je ruska agresija zapravo imaginarna prijetnja? Zašto se šalju tenkovi u Europu kada bi mogli biti uništeni za samo par minuta u slučaju nuklearnog napada?

Europa nije samo ovisna od SAD, već je i okupirana od strane SAD i to po principu Rimskog carstva. Rimljani su koristili vojne garnizone kako bi sprječavali lokalno stanovništvo da se pobuni protiv Rima.

Što ako neka država istočne Europe odluči da stane na stranu Rusije unatoč transatlantske paktu i sankcijama? To bi bio razlog za uporabu američkih vojnih garnizona. Nitko se neće usuditi kaže i riječ jer će američka vojska biti znatno brojnija u odnosu na sve europske snage zajedno. Zahvaljujući američkoj vojsci, Poljska i Bugarska će imati čast da među prvima poginu u nuklearnom ratu.

Rusiju ne zanima teritorija Europe i ne namjerava pomaknuti svoju vojsku na granice Europe bez posebnog razloga. Rusija neće ponoviti ono što se dogodilo 1941. godine. Rusija će poduzeti sve potrebne sigurnosne mjere kao odgovor na rastuće vojno prisustvo NATO-a u Europi, osobito u istočnom dijelu kontinenta, što je potvrdio i Aleksandar Gruška, ruski veleposlanik u NATO-u. “Reakcija Moskve će biti adekvatna”, rekao je on.

SAD nikada ne šalju svoju vojsku na mjesta gdje ima rata već ih premještaju odatle. Tako smo npr. imali prilike vidjeti kako je NATO povukao svoju vojsku iz Turske.

Amerikancima ne treba novi rat. Oni ne žele da se kače sa Sjevernom Korejom. Kao što kaže Donald Trump: “Amerikanci bi trebali prestati štititi svijet za džabe. Amerikanci imaju gomilu svojih problema, uključujući visok javni dug, visoku nezaposlenost, ali i ostale probleme koji postaju sve gori. Umjesto da rješavaju te probleme, oni troše svoj novac na druge države”.
 
(pravdareport.com,webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,