Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ČAK I ON! DIREKTOR FBI: Preko web kamere stavljam crnu samoljepljivu traku!

ČAK I ON! DIREKTOR FBI: Preko web kamere stavljam crnu samoljepljivu traku!

fbi-direktorSjećate li se da su do nedavno oni koji su lijepili ljepljivu traku preko web kamere bili nazivani teoretičarima zavjere. Sada glavni direktor FBI-a radi to isto

Hakeri, bez obzira da li imali dobre ili loše namjere, do savršenstva su razvili sposobnost upada u računala, smartphone, tablete i druge slične uređaje i sustave.

Ipak, ni najsposobniji cyber provalnik ne može zaobići jednu prepreku – komad samoljepljive trake.

Ova činjenica došla je u fokus javnosti nakon što je sam direktor američkog Federalnog biroa za istrage (FBI) James Comey priznao da preko svoje web kamere stavlja crnu samoljepljivu traku kako bi spriječio potencijalne hakere u špijuniranju njegovog doma.

Prirodno, u online svijetu je uslijedila burna rasprava oko toga je li Comey paranoičan ili jednostavno ima pravo.

Još od kada je Edward Snowden objavio dokumente koji navodno potvrđuju da FBI ima sposobnost upada u privatne računala i korištenja web kamera, strah od Velikog brata dobio je utemeljenje.

S druge strane, s narcisoidnošću graniči ideja kako državnu vlast zanima izgled doma prosječnog građanina ili da neki službenik agencija za istrage potajno upražnjava svoj voajerski duh.

Sam Comey smatra kako društvo mora pristati na određeni stupanj nadzora kako bi država bila sigurna, ali podsjeća da čini određene radnje kako bi spriječio potencijal invazivnog nadzora putem web kamere na laptopu.
 


 
(vestinet.rs/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,