Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » HRABRE Časne sestre koje uzgajaju marihuanu (VIDEO)

HRABRE Časne sestre koje uzgajaju marihuanu (VIDEO)

redovnice-marihuanaSamostan Sisters of the Valley (Sestre iz doline) je u stvari trosobni kuća nalazi se na periferiji Merced, Kalifornija, u slijepoj ulici pored željezničke pruge. Njega vode dvije časne sestre: Kate i Darcy, licenciranih uzgajivačica medicinskih marihuane i proizvođača raznih kanabinoidnih tinktura i masti za liječenje

Ove dvije redovnice, pravog imena Christine Meeusen (Kate) i Darcy Johnson, svoje proizvode prodaju putem internetske trgovine Etsy ili vlastite stranice sistersofcbd.com na kojoj navode da one nisu tradicionalne časne sestre i ne pripadaju nekom određenom redu nego se tako nazivaju kako bi ljudima dale do znanja da je njihov put duhovan.

Ipak, naziv nije jedino što ih povezuje s duhovnim praksama i vjerovanjima. Principi njihovog reda uključuju mješavinu duhovnosti new agea (vrijeme žetve i izrade pripravaka od marihuane prilagođavaju mjesečevim ciklusima dok istovremeno mole neka se „u njihov ljekoviti pripravak uliju ozdravljenje i svrha“), ekološku osviještenost („Smatramo da je ova biljka božanska u obliku u kojem ju nam je dala Majka Zemlja“), progresivnu politiku (sestra Kate na pitanje o tome vrijeđa li je kad je neko oslovi samo imenom odgovara: „Vrijeđa me što se bankari ne nalaze u zatvoru“), feminizam („Žene mogu promijeniti ovu industriju i učiniti ju industrijom lijekova, a ne opijata“) te snalažljivo poslovanje.

One tako svoj posao obavljaju noseći duge traper-suknje, bijele košulje i redovničke habite. Riječ je o zaista malom redovničkom redu koji za sada broji tri člana (nedavno im se priključio treći član – uzgajivačica marihuane iz okruga Mendocino, poznata kao sestra Rose), no želja im je u svakom većem gradu imati članicu koja će prodavati njihove preparate. Sestre Kate i Darcy svaki dan započinju višesatnim „Vremenom za Bibliju“ što je njihov naziv za obavljanje korespondencije putem e-maila, Etsya, Facebooka, Twittera, Instagrama i You Tubea.

Vjersko izražavanje i stav kojeg ove redovnice iznose bi se mogao smatrati marketinškim trikom, osobito ako se u obzir uzme izostanak stida ili povučenosti kad su mediji u pitanju, no čini se da sestre Kate i Darcy iskreno vjeruju u ljekovita svojstva marihuane te da su njihova nastojanja i pomoć u liječenju stvarni i neiskvareni.

Christine Meeusen (55) se ovime počela baviti poslije teškog razvoda braka te se 2008., nakon 10-godišnjeg života u Amsterdamu, vratila u SAD, zajedno s troje djece i gotovo bez novaca. Njezin brat ju je nagovorio da se, zajedno s njime, preseli u kalifornijsku Central Valley i ondje pokrene posao temeljen na uzgoju i obradi marihuane.

Nakon što je Christine svom nećaku pomogla da se pomoću marihuane riješi svoje ovisnosti o heroinu, počela je vjerovati u korisnost ove biljke. Krajem 2011. se počela odijevati kao redovnica, otprilike u vrijeme vrhunca djelovanja pokreta Occupy kad je, nakon što je čula da je američki Kongres odlučio pizzu klasifikovati kao povrće, rekla: „Ako je pizza povrće, onda sam ja redovnica!“ I, doista, obukla je redovničku odjeću i priključila se protestima, a članovi pokreta su joj dali nadimak „sestra Occupy“.

Sestra Kate kaže da njezina namjera nikad nije bila uvjeriti ljude da je ona „prava“ redovnica nego je uživala u načinu ophođenja prema njoj kad bi bila obučena u redovničku odoru. Nakon što je otkrila da njezin brat prodaje proizvode na crnom tržištu, izbacila ga je iz kuće i posla te osmislila koncept sestrinstva koje uzgaja medicinsko bilje. S Darcy Johnson ju je upoznao zajednički prijatelj i one su se povezale i složile već nakon par minuta telefonskog razgovora. Darcy je tada odlučila napustiti Washington i pridružiti se Kate.

No, njihov posao je sada ugrožen i one se pripremaju za pravnu bitku s okrugom Mercer koji razmatra zabranu uzgoja marihuane i to zahvaljujući propustu u finalnoj verziji američkog Zakona o sigurnosti i regulativi medicinske marihuane. „Prihvati, reguliraj i oporezuj, to je sve što želimo od njih,“ kaže sestra Kate objašnjavajući da je sve što su ikad željele bio jednostavan život na mirnoj i samoodrživoj farmi u duhovnom okruženju.

Pogledajte Kate i Darcy u videu:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(portalosuma.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,