Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MISTERIJA: Avion koji je 1945. udario u Empire State Building, a zgrada se nije niti pomaknula

MISTERIJA: Avion koji je 1945. udario u Empire State Building, a zgrada se nije niti pomaknula

b29-esbMaglovitog jutra u subotu 28. srpnja 1945. poručnik William Smith je upravljao bombarderom B-25 američke vojske iznad grada New Yorka

Putovao je prema aerodromu Newark kako bi pokupio svog zapovjednika, ali iz nekog se razloga pojavio iznad aerodroma LaGuardia i zatražio izvješće o vremenu.

Toranj LaGuardije je zbog loše vidljivosti želio da on sleti, ali Smith je zatražio i dobio dozvolu od vojske da nastavi do Newarka. Posljednji prijenos iz tornja LaGuardije do aviona je bilo zlosutno upozorenje: “Sa mjesta na kojem se nalazim, ne mogu vidjeti vrh zgrade Empire State.”

Suočen s gustom maglom, Smith je spustio bombarder niže kako bi povratio vidljivost kada se našao ured Manhattana, okružen neboderima. Na početku je bombarder bio usmjeren ravno prema Glavnoj zgradi New Yorka (Central Building) ali je Smith u posljednjem trenutku uspio skrenuti zapadno i izbjeći je. Nažalost, to ga je poravnalo s drugim neboderom. Smith je uspio zaobići nekoliko nebodera dok se nije našao na putu ka Empire State zgradi. U posljednjem je trenutku Smith pokušao podignuti bomabarder i zaokrenuti ga, ali bilo je prekasno.

U 09:45 sati, deset tona težak bombarder je udario u sjevernu stranu Empire State zgrade. Veći dio aviona je udario u 79. kat. Zrakoplov je udario u urede Servisa za ratnu pomoć Konferencije nacionalne katoličke pomoći.

Catherine O’Connor je opisala sudar: “Zrakoplov je eksplodirao unutar zgrade. Prošlo je pet ili šest sekundi … Ja sam teturala na nogama pokušavajući održati ravnotežu. – a 3/4 ureda je u trenu progutao plamen. Jedan čovjek je stajao u tom plamenu. Mogla sam ga vidjeti. To je bio kolega Joe Fountain. Cijelo mu je tijelo bilo u plamenu. Uporno sam ga zvala, ‘Dođi, Joe, dođi.’ Išetala je iz toga. “Joe Fountain je preminuo nekoliko dana kasnije. Jedanaest radnika je spaljeno, neki su još uvijek sjedili za svojim stolovima, dok su ostali pokušavali pobjeći od vatre.

Jedan motor i dio podvozja su se zakovitlao preko 79. kata, kroz zidne pregrade i dva požarna zida i zatim van kroz prozore s južne strane kako bi na kraju pali na dvanaest katova visoku zgradu preko puta u 33. ulici. Vanjska je stroj uletjela u otvor lifta i sletjela na lift koji je počeo strelovito padati pomalo usporeno sigurnosnim uređajima. Nekim čudom, kada je stigla pomoć do ostataka dizala u podrumu, dvije žene koje su se unutra nalazile su još uvijek bile žive.

Dio otpada od sudara je pao na okolne ulice tjerajući tako pješake da potraže zaklon, ali većina toga je palo na prepreku zgrade na petom katu. Najveći je dio olupine ostao zaglavljen sa strane zgrade. Nakon što je požar ugašen i nakon što su uklonjeni ostaci žrtava, ostatak olupine je uklonjen kroz zgradu.

Sudar aviona je ubio 14 osoba (11 radnika u uredu i tri članova posade), a ozlijeđeno je 26 osoba. Iako integritet Empire State zgrade nije bio narušen, načinjena šteta je iznosila 1 milijun $ (današnja vrijednost od otprilike 10 milijuna $).

Osam mjeseci nakon pada aviona, američka je vlada ponudila novac obiteljima žrtava. Neke su prihvatile, ali ostali su pokrenuli tužbu koja je rezultirala promjenom točke zakona. Zakon o federalnom potraživanju naknada štete iz 1946. god. je po prvi puta američkim građanima dao pravo da tuže saveznu vladu.

Godine 1945. je Empire State zgrada imala reputaciju naviše građevine na svijetu (prije nje je to bila Chrysler zgrada). Sagrađena je za 14 mjeseci u razdoblju od 1930. do 1931. god., A na njoj je radilo 3700 radnika.

Troškovi izgradnje su iznosili 24,7 milijuna $ (današnje protuvrijednosti 500 milijuna $). Nakon završetka, ova je zgrada imala 102 kata i postala je prva zgrada koja je ikada sagrađena, a koja ima više od 100 katova. Danas je to ponovno najviša građevina u New Yorku nakon rušenja blizanaca 11. rujna. 2011. god.
 
(portalosuma.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,