Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TURSKA JE ZAHTJEVALA DA RUSIJA POKA┼ŻE DOKAZE O TRGOVINI NAFTE SA ISIS-OM – RUSI SU TO U─îINILI!

TURSKA JE ZAHTJEVALA DA RUSIJA POKA┼ŻE DOKAZE O TRGOVINI NAFTE SA ISIS-OM – RUSI SU TO U─îINILI!

PUTIN-RUSIJA-TURSKTursko vodstvo, uklju─Źuju─çi predsjednika Erdogana i njegovU obitelj, svi oni su uklju─Źeni u ilegalnu trgovinu naftom sa militantima Islamske dr┼żave navodi se u ruskom Ministarstvu obrane, isti─Źu─çi da je Turska krajnje odredi┼íte za prokrijum─Źarenu naftu iz Sirije i Iraka

Rusko Ministarstvo obrane odr┼żalo je veliki sastanak o novim spoznajama u svezi┬á financiranja ISIS-a, u Moskvi u srijedu.

Prema rije─Źima zamjenika ministra obrane Anatolij Antonova, Rusija je svjesna triju glavnih krijum─Źarskih puteva nafte prema Turskoj.

“Danas donosimo samo neke od ─Źinjenica koje potvr─Ĺuju da cijela ekipa razbojnika i turske elite kradu naftu od njihovih susjeda u regiji”, rekao je Antonov, dodaju─çi da ova nafta “u velikim koli─Źinama” ulazi u teritorij Turske putem “┼żivog naftovoda”, koji se sastoji od tisu─ça naftnih kamiona.

Antonov je dodao da je Turska glavni kupac krijum─Źarene nafte koja dolazi iz Iraka i Sirije.

“Prema na┼íim podacima, na vrhu, politi─Źko vodstvo zemlje – Predsjednik Erdogan i njegova obitelj – sudjeluju u kriminalnom djelovanju.”
 

 
Me─Ĺutim, od po─Źetka ruske antiteroristi─Źke operacije u Siriji, 30. rujna, prihod islamske dr┼żave (ID, ISIS) i njezinog krijum─Źarenja nafte znatno je smanjen, priop─çilo je ministarstvo.

“Prihod ove teroristi─Źke organizacije su bili oko 3 milijuna $ po danu. Nakon dva mjeseca ruskih zra─Źnih napada njihov prihod je bio oko 1,5 milijuna $ dnevno”, rekao je general pukovnik Sergej Rudskoy.


Na sastanku je Ministarstvo predstavilo fotografije kamiona za naftu, video o zra─Źnim napadima na konvoj i spremi┼íta nafte i karte koje detaljno opisuju kretanje krijum─Źarene nafte. Vi┼íe dokaza ─çe biti objavljeno na web stranici ministarstva u narednim danima, rekao Rudskoy.

Posljednja dva mjeseca, ruski zra─Źni napadi su napali vi┼íe od 32 naftna kompleksa, 11 rafinerija, 23 naftnih crpnih stanica, rekao je Rudskoy, dodaju─çi da je ruska vojska tako─Ĺer uni┼ítila 1080 kamiona koji prevoze naftne derivatae.

“Ovi zra─Źni napadi su pomogli smanjiti trgovinu nafte, nelegalno izva─Ĺene na sirijskom teritoriju, za gotovo 50 posto.”
 

 
Prema 2.000 boraca Islamske dr┼żave i militantima Al-Nusre dostavljeno je 120 tona streljiva i 250 vozila iz turskog teritorija, rekao je ┼íef Nacionalnog centra za dr┼żavnu obranu Lt.Gen.┬á Mihail Mizintsev.

“Prema pouzdanim obavje┼ítajnim izvje┼í─çima, turska strana poduzima takve radnje ve─ç dugo vremena i na redovnoj osnovi. I ┼íto je najva┼żnije, ne planira da ih zaustaviti.”

“Jedna stvar je jasna. Uloga koju Turska igra u ovom podru─Źju je na mnoge na─Źine destruktivna i to utje─Źe na europsku sigurnost”.

Odgovaraju─çi na ruske navode, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da nitko nema pravo da “kleve─çe” Tursku, i optu┼żuje ju da kupuje naftu iz islamske dr┼żave.

Govore─çi na sveu─Źili┼ítu u katarskom glavnom gradu Doha, u srijedu, Erdogan je ponovno tvrdio da ─çe dati ostavku ako se takve optu┼żbe poka┼żu istinitima i naglasio da on ne ┼żeli da se odnosi Turske sa Rusijom dodatno pogor┼íaju.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,