Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TURSKA JE ZAHTJEVALA DA RUSIJA POKAŽE DOKAZE O TRGOVINI NAFTE SA ISIS-OM – RUSI SU TO UČINILI!

TURSKA JE ZAHTJEVALA DA RUSIJA POKAŽE DOKAZE O TRGOVINI NAFTE SA ISIS-OM – RUSI SU TO UČINILI!

PUTIN-RUSIJA-TURSKTursko vodstvo, uključujući predsjednika Erdogana i njegovU obitelj, svi oni su uključeni u ilegalnu trgovinu naftom sa militantima Islamske države navodi se u ruskom Ministarstvu obrane, ističući da je Turska krajnje odredište za prokrijumčarenu naftu iz Sirije i Iraka

Rusko Ministarstvo obrane održalo je veliki sastanak o novim spoznajama u svezi  financiranja ISIS-a, u Moskvi u srijedu.

Prema riječima zamjenika ministra obrane Anatolij Antonova, Rusija je svjesna triju glavnih krijumčarskih puteva nafte prema Turskoj.

“Danas donosimo samo neke od činjenica koje potvrđuju da cijela ekipa razbojnika i turske elite kradu naftu od njihovih susjeda u regiji”, rekao je Antonov, dodajući da ova nafta “u velikim količinama” ulazi u teritorij Turske putem “živog naftovoda”, koji se sastoji od tisuća naftnih kamiona.

Antonov je dodao da je Turska glavni kupac krijumčarene nafte koja dolazi iz Iraka i Sirije.

“Prema našim podacima, na vrhu, političko vodstvo zemlje – Predsjednik Erdogan i njegova obitelj – sudjeluju u kriminalnom djelovanju.”
 

 
Međutim, od početka ruske antiterorističke operacije u Siriji, 30. rujna, prihod islamske države (ID, ISIS) i njezinog krijumčarenja nafte znatno je smanjen, priopćilo je ministarstvo.

“Prihod ove terorističke organizacije su bili oko 3 milijuna $ po danu. Nakon dva mjeseca ruskih zračnih napada njihov prihod je bio oko 1,5 milijuna $ dnevno”, rekao je general pukovnik Sergej Rudskoy.

Na sastanku je Ministarstvo predstavilo fotografije kamiona za naftu, video o zračnim napadima na konvoj i spremišta nafte i karte koje detaljno opisuju kretanje krijumčarene nafte. Više dokaza će biti objavljeno na web stranici ministarstva u narednim danima, rekao Rudskoy.

Posljednja dva mjeseca, ruski zračni napadi su napali više od 32 naftna kompleksa, 11 rafinerija, 23 naftnih crpnih stanica, rekao je Rudskoy, dodajući da je ruska vojska također uništila 1080 kamiona koji prevoze naftne derivatae.

“Ovi zračni napadi su pomogli smanjiti trgovinu nafte, nelegalno izvađene na sirijskom teritoriju, za gotovo 50 posto.”
 

 
Prema 2.000 boraca Islamske države i militantima Al-Nusre dostavljeno je 120 tona streljiva i 250 vozila iz turskog teritorija, rekao je šef Nacionalnog centra za državnu obranu Lt.Gen.  Mihail Mizintsev.

“Prema pouzdanim obavještajnim izvješćima, turska strana poduzima takve radnje već dugo vremena i na redovnoj osnovi. I što je najvažnije, ne planira da ih zaustaviti.”

“Jedna stvar je jasna. Uloga koju Turska igra u ovom području je na mnoge načine destruktivna i to utječe na europsku sigurnost”.

Odgovarajući na ruske navode, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da nitko nema pravo da “kleveće” Tursku, i optužuje ju da kupuje naftu iz islamske države.

Govoreći na sveučilištu u katarskom glavnom gradu Doha, u srijedu, Erdogan je ponovno tvrdio da će dati ostavku ako se takve optužbe pokažu istinitima i naglasio da on ne želi da se odnosi Turske sa Rusijom dodatno pogoršaju.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,