Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Mississippi zakonom ┼ítiti vjernike koji odbiju pru┼żati usluge homoseksualcima

Mississippi zakonom ┼ítiti vjernike koji odbiju pru┼żati usluge homoseksualcima

ispovijed-vjera-LGBTDOBILI SU PRAVO DA IH NE VJEN─îAVAJU, DA IH OTPU┼áTAJU S POSLA, DA IM NE POMA┼ŻU U PROMJENI SPOLA

Guverner ameri─Źke dr┼żave Mississippi – Phil Bryant – potpisao je zakon koji vjernicima daje pravo prdstavnicima seksualnih manjina odbiti registraciju braka, kupnju ili najam nekretnina i pru┼żanje drugih usluga.

LGBT zajednce Mississippija je stupanje ovog zakona na snagu odmah ocijenila kao su┼żavanje i kr┼íenje svojih gra─Ĺanskih prava.

Bryant im je parirao ocjenom da zakon samo ┼ítiti prava “iskrenih vjernika i osobe s visokim moralnim uvjerenjima od diskriminacionih dejstava vlasti dr┼żave Mississippi”.

U samom zakonu se nagla┼íava da ┼ítiti pristalice raznospolnih brakova, spolne odnose samo u braku i ─Źinjenicu da spolne razlike odre─Ĺuju genetika i anatomija prilikom ro─Ĺenja.

Posebno se nagla┼íava da se gra─Ĺani Mississippija koji se toga pridr┼żavaju osloba─Ĺaju administartivne odgovornosti ako (kao mati─Źari) odbiju omogu─çiti sklapanje braka pripadnika seksualnih manjina ili da im omogu─çe usvajanje djece, ─Źak i ako odbiju ih zaposle ili ih otpuste s posla.

Nikakvu odgovornost u Mississippiju ne─çe snositi ni lije─Źnici koji odbiju sudjelovati u operacijama za promjenu spola, kao i svi koji iz vjerskih ili moralnih pobuda odbiju pripadnicima seksualnih manjina ┼íiti odje─çu, ili im prodavati nekretnine ili da im iznajmljivati limuzine “svadbe”.

Isti zakon dozvoljava ravnateljima ┼íkola da djeci postavljaju zahtjeve koji se ti─Źu ÔÇőÔÇőodijevanja, frizura i vanjskog izgleda u cjelini. Direktori su dobili i pravo svojim mjerama regulirati i odvojeno kori┼ítenje svla─Źionica i drugih prostorija.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,