Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Mississippi zakonom štiti vjernike koji odbiju pružati usluge homoseksualcima

Mississippi zakonom štiti vjernike koji odbiju pružati usluge homoseksualcima

ispovijed-vjera-LGBTDOBILI SU PRAVO DA IH NE VJENČAVAJU, DA IH OTPUŠTAJU S POSLA, DA IM NE POMAŽU U PROMJENI SPOLA

Guverner američke države Mississippi – Phil Bryant – potpisao je zakon koji vjernicima daje pravo prdstavnicima seksualnih manjina odbiti registraciju braka, kupnju ili najam nekretnina i pružanje drugih usluga.

LGBT zajednce Mississippija je stupanje ovog zakona na snagu odmah ocijenila kao sužavanje i kršenje svojih građanskih prava.

Bryant im je parirao ocjenom da zakon samo štiti prava “iskrenih vjernika i osobe s visokim moralnim uvjerenjima od diskriminacionih dejstava vlasti države Mississippi”.

U samom zakonu se naglašava da štiti pristalice raznospolnih brakova, spolne odnose samo u braku i činjenicu da spolne razlike određuju genetika i anatomija prilikom rođenja.

Posebno se naglašava da se građani Mississippija koji se toga pridržavaju oslobađaju administartivne odgovornosti ako (kao matičari) odbiju omogućiti sklapanje braka pripadnika seksualnih manjina ili da im omoguće usvajanje djece, čak i ako odbiju ih zaposle ili ih otpuste s posla.

Nikakvu odgovornost u Mississippiju neće snositi ni liječnici koji odbiju sudjelovati u operacijama za promjenu spola, kao i svi koji iz vjerskih ili moralnih pobuda odbiju pripadnicima seksualnih manjina šiti odjeću, ili im prodavati nekretnine ili da im iznajmljivati limuzine “svadbe”.

Isti zakon dozvoljava ravnateljima škola da djeci postavljaju zahtjeve koji se tiču ​​odijevanja, frizura i vanjskog izgleda u cjelini. Direktori su dobili i pravo svojim mjerama regulirati i odvojeno korištenje svlačionica i drugih prostorija.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,