Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » REDATELJ OLIVER STONE: Krećemo se ka ratu protiv Rusije koji će pogubiti Ameriku

REDATELJ OLIVER STONE: Krećemo se ka ratu protiv Rusije koji će pogubiti Ameriku

stone-amerikaJAVNO PODRŽAO SANDERSA I UPOZORIO DA TRUMPU NEĆE BITI DOZVOLJENO DA UĐE U BIJELU KUĆU

SlavniI američki filmski redatelj Oliver Stone javno je podržao predsjedničke ambicije senatora Bernija Sandersa.

Svoju odluku objasnio je u tekstu “Zašto sam za Sandersa” u kojem je prvo objasnio zbog čega ne podržava Sandersovu rivalku Hillary Clinton.

Objasnio je da Clintonovu smatra “žešćom kopijom baraka Obame”. Pa naglasio:

“Clinton je suštinski zatvorila vrata svijetu. Njezino božanstvo je – NATO. Po njenom uvjerenju, to je najbolje što SAD u novom “američkom stoljeću” imaju za izvoz. Pošto su joj mozak isprali neokonzervativci, ona vjeruje u “rusku agresiju” iako su SAD te koje izvode najveće gomilanje trupa i tehnike uz granice Rusije nakon onoga što je Hitler učinio uoči početka Drugog svjetskog rata”.

Stone je istodobno upozorio: “Krećemo se ka ratu – ili hibridnom, koji treba prisiliti Rusiju da se povinuje kao 90-ih godina, ili ka pravom, vrućem ratu koji će pogubiti našu zemlju. Krivci za to biti će šenuli realisti u državnom rukovodstvu SAD koji u ime realizma konstruiraju svoju paranoičnu realnost”.


Stone je podsjetio da Clinton u svojoj biografiji ima “barbarsku podršku nikaragvanskih kontraša protiv svog naroda”, podršku bombardiranju Jugoslavije, podršku ratu protiv Iraka koji je započeo Bush-mlađi, odgovornost za razaranje Libije, vojni puč u Hondurasu i pokušaj smjene režima u Siriji. Još je ocijenio:

“Svaka od ovih” epizoda “samo je pojačavala ekstremizam i kaos u svijetu, a i opasnost po našu zemlju”.

Poslije svega ovoga, slavni režiser na napisao: “Zbog svega, nastavljam se moliti za Sandersa pošto je on jedini koji je spreman makar iz financijsko-proračunskih razloga prekinuti naše vojne intervencije po inozemstvu i vratiti našu vojsku u zemlju, kako više ne bismo bilione dolara trošili na zlo, već da pokušamo svoju zemlju zaštititi putem njene realne rekonstrukcije – ulaganjem sredstava u ljude, škole i infrastrukturu”.

Stone je istovremeno ukazao da protiv američkog intervencionizma istupa i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. On je, međutim, da Trumpu moćne sile (koje nije imenovao) nikada neće dozvoliti da preuzme predsjedničku vlast u SAD.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,