Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Oslobo─Ĺenjem Palmire i stanovni┼ítva od terorista, PUTIN odr┼żao lekciju Zapadu!

Oslobo─Ĺenjem Palmire i stanovni┼ítva od terorista, PUTIN odr┼żao lekciju Zapadu!

vladimir-putin-slusaRusija na ─Źelu s predsjednikom Vladimirom Putinom “odr┼żala je lekciju” zapadnim silama, omogu─çiv┼íi da se oslobodi Palmira u Siriji i za┼ítiti sirijska vjerska manjina od terorista Daesu-a, pi┼íe “Figaro”

“Kome zahvaliti? Hvala – Putinu”, pi┼íe Ivan Riufol u ─Źlanku objavljenom u listu “Figaro”. Prema njegovim mi┼íljenju, upravo zahvaljuju─çi udarima ruskog zrakoplovstva po pozicijama Daesu-a sirijske vladine snage su uspjele osloboditi Palmiru.

U ─Źlanku se govori da Rusija, pomogav┼íi ÔÇőÔÇőda se oslobodi drevni grad, postaje pobjednica. Ta pobjeda “otkriva slabost SAD i njihovih francuskih saveznika” kojih nema me─Ĺu oslobodiocima.

Pouka koja se mora izvu─çi iz Putinove strategije je jednostavna: samo sila mo┼że natjerati islamsku ideologiju koja razumije samo takav jezik, da se povu─Źe, pi┼íe u ─Źlanku.

“Rusi ne gube vrijeme na rije─Źima da ozna─Źe neprijatelja kr┼í─çanskog svijeta koji se mora uni┼ítiti. Kada je Francois Hollande govorio o ‘uni┼ítenju Daesu-a, on je bio tako neuvjerljiv da je okrenuo na sebe ─Źitav gnjev Daesu-a koje mu obe─çava apokalipsu i dr┼żi rije─Ź.

I nikakve minute šutnje ili svijeće na trgu Republike u Parizu neće pomoći da se likvidiraju vojnici Kurana kojih je više nego dovoljno kako u Siriji, tako i u Francuskoj.

Protiv njih se treba nemilosrdno boriti”, smatra komentator.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,