Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Oslobođenjem Palmire i stanovništva od terorista, PUTIN održao lekciju Zapadu!

Oslobođenjem Palmire i stanovništva od terorista, PUTIN održao lekciju Zapadu!

vladimir-putin-slusaRusija na čelu s predsjednikom Vladimirom Putinom “održala je lekciju” zapadnim silama, omogućivši da se oslobodi Palmira u Siriji i zaštiti sirijska vjerska manjina od terorista Daesu-a, piše “Figaro”

“Kome zahvaliti? Hvala – Putinu”, piše Ivan Riufol u članku objavljenom u listu “Figaro”. Prema njegovim mišljenju, upravo zahvaljujući udarima ruskog zrakoplovstva po pozicijama Daesu-a sirijske vladine snage su uspjele osloboditi Palmiru.

U članku se govori da Rusija, pomogavši ​​da se oslobodi drevni grad, postaje pobjednica. Ta pobjeda “otkriva slabost SAD i njihovih francuskih saveznika” kojih nema među oslobodiocima.

Pouka koja se mora izvući iz Putinove strategije je jednostavna: samo sila može natjerati islamsku ideologiju koja razumije samo takav jezik, da se povuče, piše u članku.

“Rusi ne gube vrijeme na riječima da označe neprijatelja kršćanskog svijeta koji se mora uništiti. Kada je Francois Hollande govorio o ‘uništenju Daesu-a, on je bio tako neuvjerljiv da je okrenuo na sebe čitav gnjev Daesu-a koje mu obećava apokalipsu i drži riječ.

I nikakve minute šutnje ili svijeće na trgu Republike u Parizu neće pomoći da se likvidiraju vojnici Kurana kojih je više nego dovoljno kako u Siriji, tako i u Francuskoj.

Protiv njih se treba nemilosrdno boriti”, smatra komentator.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,