Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Pitate li se zašto ISIS ne napada Izrael? (VIDEO)

Pitate li se zašto ISIS ne napada Izrael? (VIDEO)

isis-izraelEksplozija nasilja na bliskom istoku sve je samo ne slučajna i striktno prati obrazac Problem-Reakcija-Rješenje

Ako želite promijeniti svijet prema svojim potrebama ili stvoriti nekakvu situaciju koja bi svim ljudima bila potpuno neprihvatljiva kad bi bila objelodanjena, svima javno dosupna, nema vam druge – prvo morate potajno stvoriti neki problem i za njega okriviti nekoga drugog.

Mediji će vašu željenu sliku događaja prenijeti bez ikakvog pogovora i razmišljanja jer su uglavnom u vašem vlasništvu, a ako i nisu nema veze – već ste odavno kroz medije izgradili željenu sliku stvarnosti koja, koliko god nevjerojatna i netočna bila, ipak u glavama ljudi ocrtava granice dopuštenog, pristojnog, prihvatljivog i “normalnog”, a to se suvremeno jednoumlje često nazva “politička korektnost”.

Kad javnost povjeruje u vašu interpretaciju problema (pogrešno smatrajući da novine nisu tek komunikacijski kanali nekih struktura nego da tu netko nešto istražuje), ona će reagirati ogorčenošću ili strahom, kao i zahtjevom da se po tom pitanju nešto mora učiniti.

Ili barem stanjem duha u kojem će prihvaćati vaše prijedloge. Tada ponudite “rješenje” za problem koji ste sami stvorili i nastavite dalje sa svojim koracima u smjeru građenja svjetske totalitarističke države.

Ali ajmo od početka krvave priče; Izrael je ponovo napao Gazu pod izgovorom da su palestinci oteli i ubili tri izraelska tinejđera te u tom osvetničkom pohodu bombardiranjem potamanili preko 3500 nedužnih civila.

Govorim o tamanjenju kao da je riječ o štakorima jer metoda i nije bila drukčija bez da se emotivno svrstavamo uz jednu ili drugu sukobljenu stranu.

isus-dolar_nMeđutim nastavak priče začinio je tjednik Gulf News od 15.7.2014. koji tvrdi da je otmicu navedenih tinejđera zapovijedio Abu Bakr al-Bagdadi danas poznati kao legendarni teroristički vođa islamske države nazvane ISIS ili ISIL a što je skraćenica ekstremne organizacije “Islamic State of Iraq and Syria” odnosno „Islamic State of Iraq and the Levant”.

Zemlje Levanta – uz Jordan, Palestinu, Libanon, Cipar i područje na jugu Turske koje obuhvaća Hataj – uključujući i Izrael. U svojoj objavi navedeni tjednik raskrinkava pojavu al-Bagdadija na način da otkriva iz Snowdenovih objava da je spomenuti lik treniran i obučen od strane Mossada.

Toliko o opravdanosti pokretanja bombardiranja Gaze…

Dapače po Snowdenu ISIS je stvoren iz čelija Al Quaide a tvorci su mu zajedno CIA, Mossad i MI 6 kojima je cilj i bio stvoriti terorističku organizaciju koja je u stanju privući sve ekstremiste svijeta na jedno mjesto koristeći pritom strategiju pod nazivom “Stršljenovo gnijezdo”.

Zašto “Stršljenovo gnijezdo”!?

Zato jer osovina Mossad-CIA prema NSA dokumentima Snowdena smatra da se Izrael kao židovska država može efikasno obraniti jedino tako da se ispred njenih granica stvori neprijateljski konstrukt države koja će imati zadaću konstantno sigurnosno odvlačiti pažnju židovskih neprijatelja i to na bazi manipuliranjem islama kao vjere.

Sirijsku oporbu koju je i Hrvatska (uz legitimnu vladu u Damasku) priznala kao jedine predstavnike sirijskog naroda stvorili su i logistički opremili Ameri i Židovi kao prethodnicu ISIL-a.

U Izraelu se liječe i zbrinjavaju ISIL-ovi teroristi dok izraelsko zrakoplovstvo direktno pomaže ISIL-u na Golanu a čemu je dokaz rušenje sirijskog zrakoplova koji je raketirao položaje ISIL-a.

Ali kako to sad odjedanput i od niotkuda taj ISIS ili ISIL!?

Je l’ tko za okladicu da ih naoružavaju sami Amerikanci? Slučajnosti i spontanosti zaboravite, sve se to odvija hladno i proračunato, pod paskom lutkara iz sjene. U slučaju tih lutkara ne računajte na uobičajene ljudske osobine poput empatije ili suosjećanja s tuđom patnjom.

Njima nije teško organizirati ubijanje, sakaćenje i masakriranje jer nisu u stanju osjetiti emocionalne posljedice svojih nedjela. Prema nekim piscima, ISIS na raspolaganju ima oko dvije milijarde dolara.

Izuzetno brzo zauzima iračke i sirijske gradove, a sve garnirano bizarnim nasiljem koje putem televizije ulazi u sve ljudske domove. ISIS, predstavljajući sunite, ratuje protiv Iraka koji predstavlja šijite, a također je i prijetnja Iranu koji, sa skoro devedeset posto šijitskih muslimana, predstavlja središte šijitskih muslimana.

SAD je sve ove godine stajao uz bok Izraelu tvrdeći da se mora spriječiti rad iranskih nuklearnih pogona i uvesti sankcije protiv Irana i njegovog groznog režima.

Sada, pod krinkom zaštite šijita koje progone i masakriraju sunitski ekstremisti iz ISIS-a i prispjeli drugi bjelosvjetski jebivjetri, u sukob sunita i šijita želi uvući Iran. Ako Iran bude uvučen u rat, teško da će iz njega izvući – točno ono što Izrael hoće.

Sve je to čista namještaljka – Saudijska Arabija i Katar (koje neki nazivaju 51. državom SAD-a) financiraju ISIS i čitav taj terorizam. Amerikanci im jednostavno mogu zapovjediti da to prestanu raditi, ali umjesto toga SAD tek formalno osuđuje isti taj terorizam kojeg njegova “51. država” podupire. Cijela slika ima neugodnu jasnoću. Još jedna velika namještaljka.

U mojoj perspektivi svijeta očito je, i čak preočito, da iza naglog uspona i financiranja ISIS-a stoji SAD. Ne “država SAD”, koliko “korporacija SAD”, koja ustvari vodi “državu SAD” praveći se da je predstavnik američkog naroda, dok je ustvari izraz interesa financijske i korporatističke oligarhije.

Same po sebi Sjedinjene Američke Države su čak sporedan čimbenik u toj igri, tek sredstvo, jer kao jedna od najmoćnijih država svijeta predstavljaju dobru polugu za svakojake manipulacije, kojih su američki građani često prve žrtve.

I na čelu nekih drugih utjecajnih država, kao i na čelu svih svjetskih financijskih tijela i nadnacionalnih struktura (poput EU-a, UN-a i sl.) stoje predstavnici iste globalne korporatističke stranke.

Neki su više ili manje zamjenjivi, često su i u međusobnim sukobima za moć, ali reagiraju kao jedan ako netko izvana pokuša omesti neki njihov plan. Političari su tek glasnogovornici i izvršni radnici te nadpolitičko-nadnacionalne korporatističke elite.

Bliski istok je samo dio šahovske ploče. Vjerojatno je ideja u tom novom svjetskom ratu suprotstaviti Rusiju i Kinu s jedne strane, te Zapad s druge (scenarij doslovce nalik onome iz romana “1984″ gdje Oceanija ratuje protiv Eurazije). Paralelno uz muljažu na Bliskom istoku, danas se doista u zapadnim ratnohuškačim medijima – a to su skoro svi – provodi demonizacija Rusije.

Rusija lako može biti uvučena u taj sukob na Bliskom istoku zato što podupire Siriju, a dug je popis onih na čekanju koji su dosad izrazili želju za uništavanjem Sirije: ISIS, SAD, NATO… Ne zaboravimo da bi, prema svemu što se dosad pokazalo, i Kina i Rusija poduprli Iran. Bez razumijevanja skrivenih ciljeva nemoguće je razumjeti i predvidjeti buduće poteze, a time ih i spriječiti.

A Izrael u pozadini kao šuti jer ga se ne tiće!!!
 
I S I S = Israeli secret intelligence service
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(pollitika.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,