Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » 9 RAZLOGA da grickalice zamjenite košticama bundeve

9 RAZLOGA da grickalice zamjenite košticama bundeve

sjemenke-bundeva-tikvaSjemenke bundeve se koristi u ljekovite svrhe već tisućama godina. Bogat je izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K

Za prigristi odličan izbor jer su bogate omega 3 masnim kiselinama, koje su tijelo zahtijeva za održavanje zdravlja srca i reguliranje krvnog tlaka.

Otkrijte iznenađujuće zdravstvene prednosti sjemenki bundeve i zašto treba jesti umjesto nezdravih grickalica.

1. Protiv raka

Istraživanje španjolskih znanstvenika pokazalo je da sjemenke bundeve sadrže tvari koje mogu uspješno boriti stanice raka. Druga studija, ovaj put njemačkih znanstvenika, potvrdio je da su žene koje su prošle kroz menopauzu i svakodnevno sjemenki jedenje bundeve imaju 23 posto manji rizik od razvoja raka dojke.

2. Dobro za zdravlje prostate

Sjeme bundeve Ulje se koristi za liječenje povećane prostate (hiperplaziju). Ovo ulje sadrži fitokemikalije i antioksidanse koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i sprječavaju nastanak stanica raka.

3. Ublažava simptome menopauze

Ako su prirodni način za poboljšanje raspoloženja i ublažavanje simptoma menopauze, sjemenke bundeve su odličan izbor. Oni reguliraju valunge, glavobolje, smanjuje bolove u zglobovima i smanjiti učestalost promjena raspoloženja. Znanstvenici su pokazali da sjemenke bundeve povećava razinu dobrog (HDL) kolesterola i regulira krvni tlak.

4. Smanjuje kolesterol

Istraživanja su pokazala da su sjemenke bundeve loš kolesterol može se umanjiti za 13 posto i ukupnog kolesterola za 10 posto. On također smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i srčanog udara.

5. One štite od dijabetesa

Sjemenke bundeve su bogate zdravim nezasićenim masnim kiselinama. Utvrđeno je da je dobar u reguliranju visine šećera u krvi i povećati tjelesnu osjetljivost na inzulin. Mnogi stručnjaci preporučuju dijabetičarima sjemenke bundeve kao hranu koju treba jesti svaki dan.

6. dobro za mršavljenje

Bogat je izvor vlakana i proteina, stvari koje su ključ mršavljenja. Samo 30 grama sjemenki bundeve ima oko 5 grama proteina, koji će vas držati sitima duže. Međutim, treba jesti u umjerenim količinama, jer šalica sjemenki sadrži oko 285 kalorija.

7. poboljšava raspoloženje

Izvrsno za fizički, kao i mentalno zdravlje. Znanstvenici su otkrili da sjemenke bundeve pokazuju odlične rezultate u smanjenju simptoma depresije. Izvrsno za smanjenje stresa i tjeskobe. Jedna studija je pokazala da povećanje seksualne želje.

8. Ublažava artritis

Znanstvenici su otkrili da sjemenke bundeve imaju protuupalno djelovanje koje ublažava simptome artritisa. Ako patite od artritisa, svaki dan, jedite oko 30 grama sjemenki bundeve za ublažavanje simptoma artritisa.

9. Sprječava osteoporozu

Osobe koje u tijelu nedostaje cink bi trebalo razmišljati io tome kako pokrenuti grickanje sjemenki bundeve. Oni su odličan izvor cinka, minerala koji je potreban za izgradnju kostiju. Samo 1/4 šalice sjemenki bundeve sadrži čak 17 posto preporučene dnevne vrijednosti cinka.
 
(narodnilijek.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , ,