Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA ODLUČNO IZJAVILA: Nećemo mirno gledati kako se NATO širi Europom

RUSIJA ODLUČNO IZJAVILA: Nećemo mirno gledati kako se NATO širi Europom

nato-vojniciRusija će poduzeti potrebne vojne mjere kao odgovor na porast prisustva snaga NATO-a u Europi, prije svega na istoku kontinenta, dok će odgovor Moskve biti adekvatan i učinkovit, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Savezu Aleksandar Gruška

On je ocijenio da “SAD nastavljaju pojačavaju svoje prisustvo u Europi, posebno kada je riječ o istočnom frontu”.

“Naravno da nećemo ostati pasivni promatrač, već ćemo poduzeti te vojne mjere koje smatramo nužnim kako bi kompenzirali pojačano prisustvo NATO snaga, koje pritom nije opravdano”, rekao je Gruška.

Govoreći o Ukrajini, on je također ocijenio da je NATO odigrao krajnje negativnu ulogu, podržavajući one koji žele da se konflikt riješi vojnim putem.

Upitan da li očekuje od varšavskog summita NATO-a bilo kakve korake u Ukrajini, Gruška je rekao toga neće biti jer je NATO već učinio sve što je mogao.

“Mi vidimo da se te kopnene snage koje su bile obučene od strane instruktora NATO-a rotiraju na liniji razdvajanja na jugoistoku Ukrajine. To pokazuje da je vojna opcija u glavama ukrajinskih vlasti i dalje postojeća, odnosno da je moguće da će željeti takozvani vojni revanš”, dodao je Gruška.

Prethodno su neimenovani američki dužnosnici najavili da će Pentagon razmjestiti oklopnu brigadu u istočnoj Europi u veljači sljedeće godine zbog, kako su naveli, “povećane agresivnosti Rusije”. Oklopnu brigadu, prema njihovim riječima, činit će oko 4.500 vojnika, kao i oklopna vozila, tenkovi i druga oprema.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,