Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HAAG I LONDON PLANIRAJU NOVI KAOS NA BALKANU? Mediji u regiji šokirani su oslobađajućom presudom Šešelja!

HAAG I LONDON PLANIRAJU NOVI KAOS NA BALKANU? Mediji u regiji šokirani su oslobađajućom presudom Šešelja!

balkan-vatra1914….1940….1971….1991…2016…. povijest nas uči da bi uskoro na Balkanu mogao buknuti novi “požar” kakav se događa svakih 20-25 godina već zadnjih 100 godina

Nedavna posjeta princ Charlesa Balkanu donijela je samo upitnike iznad glava građana. Upravo sada su šokirani odlukom haškog suda u svezi oslobađanja Vojislava Šešelja. Što se događa?

A da ne spominjemo imigrantsku krizu.

Mediji u regiji šokirani su oslobađajućom presudom koja je u Haškom tribunalu izrečena čelniku srpske radikala Vojislavu Šešelju.

Zagrebački portal 24sata.hr je prenio vijest pod naslovom ” Šok! Šešelj je oslobođen, sve točke optužnice su odbačene”. Index.hr kratko izvijestio da je Haški tribunal odlučio” četnički vojvoda Vojislav Šešelj nije kriv po svim točkama optužnice”.

Jutarnji list je na udarnom mjestu objavio oslobađajuću presudu Šešelju u Haškom tribunalu pod naslovom “Šok u Haagu: Šešelj je slobodan čovjek”. Večernji list također je kao vijest o haškoj presudi objavio kao glavnu na portalu pod naslovom “Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!”

Portal Depo.ba je napisao da je ” Nevjerojatan ishod presude u Haagu, tek počinje cirkus ” Ovaj portal prenio je i Šešeljev tweet hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.


Dnevni avaz je kao glavnu vijest prenio da je Vojislav šešelj oslobođen po svim točkama optužnice poslije 13 godina suđenja. Radio televizija Republike srpske pod naslovom “Šešelj nije ni za što kriv!”, prenio vijest o haškoj presudi.

Oslobađajuća presuda je udarna vijest iu crnogorskim medijima. Podgoričke Vijesti su pod naslovom “Vojislav Šešelj slobodan” je podsjetio da je lider radikala je u pritvoru Haškog tribunala proveo gotovo 12 godina, od veljače 2003, kada se predao i dobrovoljno i otišao u Haag, do studenog 2014. kada je pušten da se brani sa slobode zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

“Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovjek”, prenio je Jutarnji riječi predsjednika sudskog vijeća Jean Claude Antonettija.

I sarajevski portal Klix.ba na udarnom mjestu donosi informaciju da je pretresno vijeće Haškog tribunala oslobodilo Šešelja po svih devet točaka optužnice, pa time i za zločine za koje se teretio da je počinio na području BiH.

Balkan se ponovo trese, no možemo se samo sjetiti one Churchillove izreke: “Treba na Balkanu uvijek tinjati mala vatrica da mi možemo uvijek malo zagrijati ruke”

 
(kurir.rs/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,